BezpiecznaCiaza112023

Mamusie sierpniowe 2011 cz.2

12 lata 11 miesiąc temu #298040 przez Nika_OK
Aaaa, bo bym znowu zapomniała, a ważne - Nelucha tak od 2-3 dni ma takie rumieńce na policzkach, takie dziwne niby drobniusieńka wysypka, ale są gładkie, niby taka skora sucha, ale wcale nie jest sucha, jak wstanie to wrzucę fotkę... Myślicie że może to być od ząbków, czy raczej uczulenie na coś? Tylko już szukam w głowie i kompletnie nie wiem na co, bo chyba nie dawałam jej nowego do jedzenia, ani proszku nie zmieniałam :dry:
Temat został zablokowany.
12 lata 11 miesiąc temu #298041 przez motylek
Biedronka Kornelka też teraz waży ok.7kg więc chyba wagowo wporządku. ostatnio pediatra mi mówiła że dziecko na tym etapie powinno jeść w ciągu dnia 5-6 posiłków w tym zupka i deserek.
agusiai moja mała od urodzenia je ok.10min i najedzona :laugh:
adeejak dla mnie ten z serduszkiem ładny
Hania 9400!kg to masz już co nosić :laugh:

mojemu dziecku się coś poprzestawiało :angry: dziś spała tylko o 10 pół godziny i dopiero teraz zasneła i to jeszcze z jakim płaczem :angry: ach...i cały czas się wierci.
12 lata 11 miesiąc temu - 12 lata 11 miesiąc temu #298043 przez avika
fotki dzieciaczkow przeslodkie :lol:

Adee tez obstawiam lancuszek z serduszkiem, taki delikatny to tej czerwonej kiecki , mysle ,ze fajne dopelnienie :)

Biedronka, nam pediatra mowila, ze dziecie powinno przynajniej 5posilkow dziennie z czego 3to mleczko 1warzywka i 1 owocki. Ale pewnie co lekarz to inna opinia :unsure: Nasz w kazdym badz razie je te 5 a podobno i tak za malo przybiera na wadze (tyle, ze ja sie nie przejmuje bo jakby nie bylo to wczesniak , wiec ma prawo byc mniejszy czy wazyc mniej niz dzieciaczki urodzone w terminie. Ponadto zdrowy jest a jak jest glodny to sam wola, wiec zobaczymy na kolejnej kontroli co i jak)

Soniu mam nadzieje, ze dzis sie na te Twoje mufinki zalapie bo ostatnio za pozno sie na liste oczekujacych wpisalam :silly: :lol:

Moje Kochanie babcia wymeczyla i padl snem sprawiedliwego... spi of 13.30 nadal :unsure: :ohmy: :ohmy: nie wierze :cheer: tyle, ze przegapil jedna drzemke no i ta babcia :silly: no nic potem znajomi wpadaja na odwiedzieny do chrzesniaka wiec przynajmniej bedzie wypoczety :woohoo:

wiecej nie pamietam, wiec sie nie wypowiadam :blink:

edytuje...

koniec przerwy synus sie obudzil, no i dobrze bo juz sie za nim stesknilam :lol: ide go poprzytulac :woohoo: :woohoo: :woohoo:

Onka hello , ja tez czesto z doskoku i poprostu odpisuje na bierzace watki bo czesto te co nadrabiam to nieakualne :side:

Motylek a Kornelka ma juz zabki czy jej ida i dlatego taka marudna :unsure: bo nie wiem, chyba mi umknelo, tzn nie przypominam sobie :blush:
12 lata 11 miesiąc temu #298049 przez Onka
wiadomosci.wp.pl/title,Jasnowidz-w-spraw...caid=1ddb0&_ticrsn=3

wydaje mi się, że nie ma Madzi w tym miejscu co wskazała matka bo dawno by ją już znaleźli. Nie jest to wielohektarowy las... Wydaje mi się, że zabiła ją z premedytacją i ukryła zwłoki.
Nie oceniam ludzi ale dla mnie to dziwne, że zginęła jej córeczka a ona w makijażu... nie wiem ale chyba w takich chwilach się otym wogle nie myśli. Według mnie ona ma coś z głową.

Nie spałam całą noc, jeść nie mogę. Dawno nic mną tak nie wstrząsnęło jak ta sprawa.
12 lata 11 miesiąc temu #298060 przez martucha
Onka jestem tego samego zdania co Ty....albo tez wrzuciła małą do rzeki....

Cały czas o tym myślę,czytam na necie i sama niepotrzebnie sie nakrecam...mam nadzieję że szybko rozwiążą tą sprawę.

A o tym jasnowidzu czytałam...generalnie nie wierze w jasnowidzów,wróżki i tego typu sprawy,ale czytałam też że on akurat ma wysoka skuteczność.W każdym bądz razie ja tej "matce" bo nie wiem czy można ją tak nazwać,nie wierze już w nic...nawet w to ze ta mała jej się wyslizgneła...
12 lata 11 miesiąc temu - 12 lata 11 miesiąc temu #298062 przez Sylwik
Hej
no w końcu mam dłuższą chwilkę aby Was nadrobić.
Co do maleńkiej Madzi to nie mogę w to uwierzyć ! :( Cały czas mi w głowie siedzi ta cała sytuacja :(
Nika nie obcinaj jej włosków, ona tak ślicznie wygląda :)
Martucha ile za te piersi!!!??? ja pier.....ę :ohmy:
Nam również dziś auto nie odpaliło, a raczej mężusiowi jak z pracy wyszedł i nowy akumulator musieliśmy kupić wrrr.... :angry:
Dziewczyny czy Was też już zaczynają wkurzać te mrozy? Najbardziej mnie denerwuje, że na spacer wyjść nie można. Chyba już chcę wiosnę :dry:
12 lata 11 miesiąc temu #298075 przez Kasiek
Sylwik dołączam się :laugh: ŻĄDAM WIOSNY!!!!!! albo przynajmniej ocieplenia bo mnie tez juz trafia w domu :angry: Iga tez pewnie by lepiej w nocy spala gdby ja dobrze dotlenic :dry:

Onka czytam wlasnie to co mowil ten jasnowidz :dry: i ze za tym stoi jeszcze ktos z bliskiego otoczenia, wiec to faktyc :dry: nie moze byc ten ojciec Madzi :dry:

i ja caly dzien na tv siedze i nie moge sie skupic na zadnej robocie, tzn przyznam sie ze nicc kompletnie nic dzis nie zrobilam :dry: tak mniee ta sprawa dotkneła :dry:

Iga marudna do tego caly dzien wiec czekam z niecierpliwoscia az m wroci z pracy i sie nia zajmie :huh:
12 lata 11 miesiąc temu #298076 przez Nika_OK
Sylwik ja na pewno chcę wiosnę :ohmy:
ALe ejszcze śniegu jako takiego nie było, pewnie zasypie nas jak zacznę do pracy jeździć :angry:
12 lata 11 miesiąc temu #298079 przez a!gusia
Motylek to tak jak moj Mlody..tylko 2 drzemki po pol godziny...ojej....mam nadzieje ze to tylko dzis!!!!!!!!?
a moj Jerz tez od urodzenia po 10 min jadl/je...pamietam jak sie tym zamartwialam a kawal chlopa mi urosl :)
12 lata 11 miesiąc temu #298083 przez Biedronka160
dziewczyny no właśnie próbuję jej chociaż te 5 posiłków wciskać, bo o 6 to mowy nie ma.
Dziś ją przechwaliłam. Rano spała owszem 2,5 godziny ale o 14:00 poszła spać tylko na godzinkę. Tym sposobem będzie dzisiaj 5 posiłków :) Bardzo zadowolona jestem z tego faktu ;)
Właśnie ważyłam małą i ma 7300g. Na ostatnim szczepieniu miała 6400 więc nie wiem czy dobrze przybiera czy nie, ale jest prawie w 50 centylu.
Sama nie wiem. Ona była nam ostatnio chora przez 2 tygodnie i też miała gorszy apetyt, więc to może też ma wpływ ? No i chociaż urodziła się 8 dni po terminie to ważyła 2730g.
12 lata 11 miesiąc temu #298085 przez happymamma
ja tez cały dzien na tvn24... patrze tak na mojego Jasiulka i jak pomyślę o tej bezbronnej malutkiej dziewczynce to wyję :(

Martucha, mój mondry monsz :dry: stwierdził, że on ma w piwnicy mnóstwo silikonu sanitarnego i może mi wszystko co chce zoperować, pod warunkiem, że zaczniemy od mózgu :silly:
12 lata 11 miesiąc temu #298091 przez a!gusia
aaaaa!wychodzi drugi zabek!!!!
12 lata 11 miesiąc temu #298092 przez Nika_OK
a!gusia napisał:

aaaaa!wychodzi drugi zabek!!!!

:lol:
12 lata 11 miesiąc temu - 12 lata 11 miesiąc temu #298093 przez adee84
wyszłam po papilotki do muffinek bo w niedziele na obiad a raczej na ciasto i muffiny właqśnie zapowiedziała się mama z Tadziem, przeszłam pół miasta i nie ma :ohmy: :ohmy: :ohmy: :ohmy:
Agusia gratulujemy ząbka :lol:
12 lata 11 miesiąc temu - 12 lata 11 miesiąc temu #298111 przez Hania
przeczytałam artykuł który wkleiła onka. Mnie też się wydaje, że nie było żadnego nieszczęśliwego wypadku:( zabila ją s**a!

martucha, z pracą to dobra wiadomość:)
agusia, gratulujemy ząbka:)
biedronka, przecież ladnie przybrała:)
wasze dzieciaczki w granicach 9kg.To się nie martwię bo fifi podobnie z wagą:) jest ciężki ale nie jest gruby:) wszyscy mówią, że zrobił się
długi i chudy:)- mój synek :silly: :blink:
Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka