BezpiecznaCiaza112023

Mamusie sierpniowe 2011 cz.2

12 lata 11 miesiąc temu #297716 przez marta_szh
Happymama u mnie tez ale ludzie sie dopiero wprowadzaja bo to nowy blok wiec bedzie coraz gorzej :dry:

wlaczylam radio standardowo bujanie w wozku i udalo m usie zasnac ale pewnie nie na dlugo, ale moze sprobuj i Ty jakies radyjo wrzucic to nieco zlagodzi wiercenie i dzwiek bedzie przyjemniejszy dla ucha jak i tak nie ma szans na cisze
Temat został zablokowany.
12 lata 11 miesiąc temu - 12 lata 11 miesiąc temu #297723 przez a!gusia
a u mnie na gorze tez remont ale moj twardziel spal nawet nie zwrocil uwagi :) :) szkoda ze w nocy tak nie spi!
12 lata 11 miesiąc temu - 12 lata 11 miesiąc temu #297724 przez martucha
Cytomegalia to jest virus który nie jest groźny dla mamy ale jest bardzo groźny dla dzieciatka szczegolnie na poczatku ciąży...
Infekcje wrodzone występują w 30 - 40% pierwotnych zakażeń przebiegających u ciężarnych, ale ocenia się, że tylko 1% noworodków rodzi się z cytomegalią wrodzoną i u około 10% z nich ujawnia się zespół wrodzonej cytomegalii. Charakteryzuje się on opóźnieniem wzrostu wewnątrzmacicznego, żółtaczką, powiększeniem śledziony i wątroby, małopłytkowością i zapaleniem płuc a także zwapnieniami śródczaszkowymi, zapaleniem siatkówki i naczyniówki, głuchotą. Rokowanie jest bardzo poważne, bo 20 - 30% noworodków umiera, a u tych które przeżyją mogą rozwinąć się zaburzenia rozwoju umysłowego, upośledzenia słuchu i wzroku. U wielu tych dzieci po urodzeniu nie żadnych objawów, ale mogą one rozwinąć się dopiero w okresie szkolnym.

A Borys właśnie zasnął obok mnie :lol:
12 lata 11 miesiąc temu #297729 przez adee84
Martucha ucałuj bratową :kiss: :kiss:
12 lata 11 miesiąc temu #297734 przez soniasg
Martucha ucałuj bratową od nas napewno wszystko będzie dobrze :*

Dziewczyny dajcie jakiś przepis dla Majki bo mam pierś z kurczaka i chciałabym jej coś zrobić do jedzenia :P

i perfidnie zgapiłam pomysł z pojemnikami na mocz M właśnie przywiózł 10 z apteki :P :D
12 lata 11 miesiąc temu #297740 przez martucha
Dzięki dziewczyny,miejmy nadzieję że z dzidziusiem będzie wszystko dobrze ehhh

Sonia kurczak+marchewka+korzeń pietruszki+por ew pietruszka w lisciach lub koperek, to ja to ja to ja wpadłam na ten pomysł z pojemniczkami na mocz :lol:

Nie dawaj selera bo to cholerstwo jest bardzo zdradliwe i uczula
12 lata 11 miesiąc temu #297742 przez adee84
dzizas jutro to wesele ja nadal nie mam rajsyop, prezentu ani koszuli bo Raf "zgubił" gdzieś ślubną :dry: mamy dwie szafy i w obu jej nie ma :unsure: :unsure: :unsure:
12 lata 11 miesiąc temu #297747 przez a!gusia
a co to za pomysl z pojemniczkami?

Martucha a w ktorym bratowa jest tyg ciazy?
12 lata 11 miesiąc temu - 12 lata 11 miesiąc temu #297749 przez soniasg
MArtucha :D:D a jak to się ma co całej piersi z kurczaka? ile tej marchwi?

Adee jak to zgubił? pewnie wrzucił gdzieś w kąt a teraz Ty masz jej szukać
12 lata 11 miesiąc temu #297750 przez adee84
a ten rutkowski w ogóle to mnie tak drazni, cwaniak taki i detektyw jak z koziej doopy trąba a mądrzy się :angry: :angry:
12 lata 11 miesiąc temu #297752 przez soniasg
Agusia te pojemniki na mocz służą jako pojemniczki do zamrażania jedzonka :D
12 lata 11 miesiąc temu #297753 przez Pippin
martucha dlaczego zgapiasz przepisy odemnie :lol: :lol: :lol:
ja zamiast poru daję często kawałek selera for examle i dziś ma tak ryż brązowy-marchewka-seler-pietruszka liscie :lol: :lol: :lol: to mu bardzo smakuje :)

weź no adee dobrze poszukaj musi gdzieś tam być przeca :laugh:
12 lata 11 miesiąc temu #297755 przez a!gusia
no i teraz bedzie gwiazdor...ale w sumie nie wiadomo czy jakby jej nie przycisnal to by sie przyznala..?mi sie wydaje ze on sie odrazu kapnal o co kaman i tylko czekal na dobry moment...
12 lata 11 miesiąc temu #297757 przez Biedronka160
Jasio świetny w tej czapie !! A czapa bajerancka tak w ogóle :P

Domiiwspółczuję. Widocznie masz bardzo wymagające dziecko w dzień jak i w nocy. Ale nie uciekaj nam. Pisz może będzie Ci łatwiej przez ten ciężki dla was okres przejść.

Adee ze spokojem poszukaj jeszcze raz. No chyba nie zniknęła koszula tak bez śladu ?

Widzę, że się dyskusja wywiązała.
Dla mnie to wszystko nadal jest mocno dziwne. Ja na miejscu tej matki jeśliby mi dziecko spadło i się uderzyło to nie czekając sekundy bym po pogotowie dzwoniła albo do sąsiadów żeby mnie zawieźli do szpitala. Poza tym kurcze półroczne dziecko to nie noworodek żeby się wyślizgło i akurat tak niefortunnie upadło. W ogóle Ci rodzice jacyś dla mnie dziwni się wydają. Niemniej współczuję im całej tej sytuacji. Nie wiem co tą kobietą kierowało. Teraz ponoć jest w takim stanie, że nie można z niej nic wyciągnąć.

U nas dziś cała noc przespana z małą pobudka o 21 na smoczka !! Wyspałam się tak, że aż boli mnie głowa bo za długo spałam ;/

Dziękuję wszystkim za kciuki !! Na pewno pomogą, bo uczyć się jeszcze nie zaczęłam :D Test mamy 60 pytań/ 31 żeby zdać. Myślicie że trafię ? :silly:
12 lata 11 miesiąc temu #297758 przez a!gusia
soniasg napisał:

Agusia te pojemniki na mocz służą jako pojemniczki do zamrażania jedzonka :D

acha..ja mam sloiczki umyte... na jabluszko bo tylko to gotuje..zupek nie gotuje,sloiczki Jerzykowi daje.... :dry: :dry: :)
Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia