BezpiecznaCiaza112023

Mamusie sierpniowe 2011 cz.2

12 lata 9 miesiąc temu - 12 lata 9 miesiąc temu #318160 przez happymamma
Madzia no to czekam na zdj mojej synowej kochanej :lol:

Jusia nic sę nie martw - zobacz na Filipka po rehabilitacji - okaz zdrowia :kiss:

Piękne suknie - az się chce odnawiać śluby ;)

Asik super Szymek ucieka :lol: To ja już wiem po co Jasio obraca się na brzuszek w bujaczku ;) niestety pasy go blokują :)

Adee chora ta wasza pediata - nasza nas zapytała wręcz czy godzimy się na maść sterydową jak miał takie straszne krostki na siuśku :angry: I co to w ogóle znaczy, że nie czas na górne jedynki :ohmy: A co to dzieci to roboty są? "Maju nie wygłupiaj się, to nie czas na ząbkowanie!" :dry:

Domii ja obstawiam Jasia, bo Ali wyszły dopiero pod koniec 7-go miesiąca ;)

Motylku kurta nr 1 - kolor w sam raz dla Kornelki :) A jaki to lakier na Twoich pazurkach? Ładny :)

Adee świetny środek - w sam raz dla karmiącej mamy :dry: :angry:

Sonia nie bede orygialna - pewnie zabkuje Majeczka :)

Renatko nie mam pojecia co moglo byc przyczyna :unsure: Trzymam kciuki, zeby szybko wrocil do zdrowia :kiss:

Hanu współczuję - sma nie wiem co to migrena, ale moja mama owszem :kiss:

Jasiulek z kolei lubuje się w "baba" i nawet jak płacze to robi "ryfki" i powtarza przy tym "bababababba" jakby babci się żalił - wysłałam mojej mamie nawet filmik taki :)

Mateuszku spóźnione, ale szczere STO LAT :kiss: :kiss:

Renatko polecam Ci taką maść www.i-apteka.pl/product-pol-1508-WICK-VapoRub-masc-50g.html - niech M Cię natrze na noc (plecy i klatka persiowa) i posmaruj sobie dodatowo stopy, zapakuj je w cieple skarpetki i szybciutko pod kołdrę - działa cuda - nam wszystkim zawsze bardzo pomaga :)
Temat został zablokowany.
12 lata 9 miesiąc temu - 12 lata 9 miesiąc temu #318162 przez Renata Anna
adee84 napisał:

dziękuję Dziewczyny :kiss:
Maja wcale nie wygląda i nie zachowuje się jak chora, oklepuję ją cały czas. ja natomiast to szkoda gadać, tak jak pisałam wcześniej w nocy spałam ok2 godz, jestem nietomna, chyba po prostu w końcu jestem naprawde zmęczona. ale co tam, dam radę.
Sonia odpocznij Kochana :kiss:
Renatka może inhalacje sobie zrób?

Adee inhalacja??? Ale z czego?? Chyba z własnego moczu :lol:
Oklepuj Maję, masuj plecki... biedactwa moje Ty i Maja :kiss: :kiss:
Happymamma dziękuję za radę... jutro polecę do apteki i powiem M żeby mnie nacierał :lol: :lol: :lol: :evil:

Kurde moje dziecko coś zaczyna kaszleć, mam nadzieję, że jej nie zaraziłam :( :dry:
12 lata 9 miesiąc temu #318167 przez soniasg
Happymamma pamiętam tą maść jak byłam mała zawsze mnie nią smarowali :D i naprawdę jest dobra :)
12 lata 9 miesiąc temu #318172 przez soniasg
teraz mi się przypomniało
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
12 lata 9 miesiąc temu #318176 przez Renata Anna
soniasg napisał:

teraz mi się przypomniało
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

:lol: :lol: :lol: padłam :silly:
12 lata 9 miesiąc temu #318177 przez adee84
Renatka Happymama ma rację, wick jest świetny ja też czasem uzywam, mam 2 słoiczki w apteczce, z dzieciństwa też pamietam :)
Sonia pomoże, odkurzy i tyle. zresztą nie gadamy ze sobą, wojna na całej linii ale mi w to graj, nie mam chęci na słuchanie go :angry:
Renatka np. do wrzatku wlej pare kropelek olejku olbas, nachyl się nad miską zakryj głowę ręcznikiem i wdychaj :) , ja jak kładę mokre ręczniki na noc na kaloryferach to nakraplam ten olejek na nie, bo u nas 22 st są i jest jak w piekle i do tego suche jak cholera powietrze :dry: a ten olejek pachnie właśnie jak wick
12 lata 9 miesiąc temu #318179 przez Renata Anna
adee84 napisał:

Renatka Happymama ma rację, wick jest świetny ja też czasem uzywam, mam 2 słoiczki w apteczce, z dzieciństwa też pamietam :)
Sonia pomoże, odkurzy i tyle. zresztą nie gadamy ze sobą, wojna na całej linii ale mi w to graj, nie mam chęci na słuchanie go :angry:
Renatka np. do wrzatku wlej pare kropelek olejku olbas, nachyl się nad miską zakryj głowę ręcznikiem i wdychaj :) , ja jak kładę mokre ręczniki na noc na kaloryferach to nakraplam ten olejek na nie, bo u nas 22 st są i jest jak w piekle i do tego suche jak cholera powietrze :dry: a ten olejek pachnie właśnie jak wick

dzięki za radę :)
12 lata 9 miesiąc temu #318189 przez soniasg
Adee a co się stało? u nas z kolei jest tak, że ja nie dam sobie w niczym pomóc nawet jak M chce....

Renatka takie inhalacje też są dobre dla Celinki jak ją coś zbiera. pare kropelek nawet zwykłego olejku sosnowego na mokry ręcznik i gotowe :)
12 lata 9 miesiąc temu #318198 przez adee84
też wole sama wszystko porobić ale czasem nie mam sił, jednak i tak koniec końców poprawiam po wsojemu :dry:
12 lata 9 miesiąc temu #318212 przez Renata Anna
Ech... widzę, że chyba tylko ja jestem... wiec spadam. Miłej nocy.
12 lata 9 miesiąc temu #318214 przez dorotas29
Hej!!!

Madzia, Adee- współczuję niewyspania i bóli głowy :kiss:
Adee- T i lekarz- szkoda słów :dry:
Domii- przykro mi z powodu wujka...
Asik- Szymuś to niezły wiercipięta,świetnie sobie radzi :)
Agusia- trzymam kciuki a wizytę u neurologa, Jerzyk na pewno wszystko nadrobi,zobaczysz :)
Jusia- nie martw się wizytą u neurologa,będzie dobrze,musi być :)
Motylku- Kornelka ma sliczny zabek,a kurtkę wybieram różową :)
Renatko- ojej,taki młody chłopak,ciekawe,co mu naprawde dolega, przykre...

Kubuś dzisiaj szaleje ,jak zawsze: wszędzie wychodzi,wszystkie kable,piloty,gazety sa jego, nie moge go na chwilę spuścić z oczu,bo a to wejdzie pod stół albo do gniazdka;a jak mu grożę palcem i mówię,że czegoś nie wolno, to się ze mnie śmieje :)

Miłego wieczoru!!!
12 lata 9 miesiąc temu #318220 przez Kasiek
hej ja tylko na minutke wpadlam sie pozalic jaki mielismy okropny wieczór :( Iga tak płakała po kąpieli przez te ząbki :( :( nawet piersi nie chciala, nawet do buzi cycka nie wzięła i poszła spac znowu głodna :( pchała tylko rączki i rożek do buzi mimo ze dalam jej na noc Ibum w syropku :( w koncu zasneła zapłakana pierwszy raz w zyciu na moich rękach z pięścią głęboko w buzi :( az mi sie płakac chcialo bo nijak bardziej nie moglam pomoc temu mojemu dziecku :( no masakra...

moze zaraz nadrobie jak zjemy z m kolacje a jesli nie, to trzymajcie kciuki jutro za nas na tych testach, Idze beda pobierac krew z żyły :( buziaczki
12 lata 9 miesiąc temu #318221 przez adee84
Renatka a myślałam, ze tylko ja siedzę jeszcze :ohmy:
Dorotka Kubuś zjada kable?bo Majka zjada mi kable od kompa :dry: znaczy się próbuje ale nie daję jej co komentuje warczeniem ;)
12 lata 9 miesiąc temu - 12 lata 9 miesiąc temu #318234 przez dorotas29
Adee- tak,gryzie ;) :) ,nawet dorwał dzisiaj moją stopę i koszulę nocną :laugh:

Ale uwaga- widac już mu zęby,nic jeszcze się nie przebiło,ale rozpulchnione jest i białe :) , Kubuś płakał chwilami w niebo głosy :(

Kasiek- kciuki zaciśnięte!
12 lata 9 miesiąc temu - 12 lata 9 miesiąc temu #318254 przez madzia0507
Agusia, my za tobą też. :kiss:

Jusia, z AZS da się żyć. Jest tyle preparatów na rynku. No i musisz dojść do tego, co ją uczula. Głowa do góry! Będzie dobrze. :)

Kasiek, szybko miną te 3 tygodnie, a przy okazji możesz się spotkać z forumowymi Warszawiankami. :)

Adee, kup Majce zwykły Clotrimazol krem na te plamy. Kosztuje 3 zł, a jestem pewna że jej pomoże. Przetestowałam na Julicie. :) A co ci lekarka przepisała za maść?

Domii, a ja obstawiam Julitę. :dry:

Motylek, mnie się podoba różowa. :) Śliczny zębolaj, a Kornelka jeszcze ładniejsza. :)

Renatka, o Matko! Oby było wszystko ok. :ohmy: A ty się połóż Kochana, odpocznij i kuruj się. :kiss:

Hania, ja się męczę z migreną od wczoraj. :(

Happymamma, especially for you and Jaś. :)
Załączniki:
Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka