BezpiecznaCiaza112023

Wrzesień 2011 cz. 2

12 lata 7 miesiąc temu - 12 lata 7 miesiąc temu #378106 przez maja1982
Witam druga!

Amelko buziaki :kiss:
mała - łączę sie z tobą w bólu ;) u nas też noc kiepska - wiercenie, przebudzanie i pobudka na całego o 5 B) takze ja tez zapraszam na kawkę :) i jeszcze nie miał drzemki :S jak padnie to ja chyba wyjątkowo sie z nim położe bo cos sie pozbierać dzisiaj nie mogę !

Fifi - słodziaku kochany ,a jak sie pienio cieszy z baniek :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 7 miesiąc temu #378114 przez katy25
witam sie i ja

chociaz nie spie od 5.45:):) musiałam zawisc Ines na wycieczke i wstałam w kurami...
U nas od ponad tygodnia noce fatalne, Sami spi ladnie do 2? 2.30? a potem sie budzi co 1,5h... i szuka cyca a w cycu pewnie niewiele jest i budzi mnie... a jak mu daje butle to juz wogole sie wybudza:( ja nie wiem co z tym dzieckiem?!?! jestem mega przemeczona ta sytuacja i pewnie w lozeczku, ktore mu kupilam tez nie bedzie chcial spac o losie...

ja mam dzis gore prasowania i sprzatania w szafach ale mamy dopiero o 9:))
pozniej wstawie Wam smieszne fotki:)a tymczaem wracam do mojej kawy
milego dnia dziewczynki

12 lata 7 miesiąc temu - 12 lata 7 miesiąc temu #378120 przez fanka
Witam i ja
Amelko sto lat
współczuję gorszych nocy , u mnie w miarę ok, a teraz młody ma drzemkę!

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Ewelina gdzieś nam znikneła???

12 lata 7 miesiąc temu - 12 lata 7 miesiąc temu #378121 przez gosia2324
Witam

Katy u nas bylo tak samo, pobudki jak z noworodkiem i dlatego koniec karmienia nastapil po 9 mies :(
Teraz Jagoda zje butle ok 19.00 i kolejna ok 7.00 :)
Dziecko najedzone, mama wyspana :)

Filipek,ale masz fajowa maskotke, zapitala jak maly samochodzik :)

Fanka, nie stresuj sie kobito :) bedzie dobrze :silly:
U nas tez bylo ciezko, ale długa i szczera rozmowa pomaga :)
Trzymam kciuki !!!!!

12 lata 7 miesiąc temu #378130 przez Marta M
Witajcie :)

Amelko wszystkiego dobrego, zaraz siade i bede czytac ale najpierw sie przywitam :)

Gosiu juz wogole nie karmisz piersia?? Ja jeszcze karmie dwa razy w ciagu doby, po kapieli i raz w nocy...ale dopiero teraz zrobila sie taka uparta na piers, dawniej nie cieszylo ja dlugie cycanie a teraz po jedzeniu nie chce smoczka bo go jezykiem wypcha i dalej szuka mojej piersi..ktoras noc z kolei: placz o polnocy i to taki koszmarny krzyk, ze nic nie pomaga a o 4 zabawa w lozeczku :ohmy:

Jestem troche do tylu i wszystkiego nie wiem, pewnie wszystkie juz raczkuja wstaja i nie wiadomo co..mojej dopiero wczoraj udalo sie troszke przemiescic na czworaka, ale tylko chwilowe objawienie miala...

I na ktorejs stronie widzialam Kacpero, Boze jak dziecko przez kilka tygodni potrafi sie zmienic...to juz taki dorosly chlopiec, a jaki cuuudny :) Nie moge sie doczekac az zobacze reszte wrzesniaczkow :kiss: :kiss:

12 lata 7 miesiąc temu #378132 przez gosia2324
Marta juz nie :(

Odwracala sie od piersi, wiec to bez sensu, nie bede jej wpychala na sile, ale lepsze takie odstawienie ... sama zrezygnowala.

12 lata 7 miesiąc temu #378133 przez monika1984lodz
Dzień dobry :)

Ami sto lat :*

Salsa zauroczyłam się hihi Fifi jak fajnie ma bańki na oku :P

My nie śpimy od 6 do tego trzy razy butla w nocy, zastanawiam się czy Emi ma w planach w ogóle przespanie kiedyś całej nocy....

muszę się ubrać i iść po warzywka dla Emi - mam nadzieję,że dzisiaj zje mojej roboty obiadek bo ostatnio zjada je pies :/

www.facebook.com/feelsowe1?ref=hl

[*]5.08.2009[*]
[*]9.06.2010[*]

12 lata 7 miesiąc temu #378139 przez Marta M
Racja, moja sama sie oduczyla piersi w dzien, robi to co Jogo, odwraca sie albo zlapie i sie tylko bawi, w nocy karmie raz piersia i czesto raz butelka..w dzien ma tylko kaszki, obiadek, deserek i to co my jemy..juz mleka nie daje w dzien. A Wy??

12 lata 7 miesiąc temu #378140 przez angie1713
Witam się :)
Nadia budziła się w nocy znowu bardzo często na szczęście cały czas wstawał do niej M ,niech te zęby już wyjdą ;)
Fanka to jest ten rowerek ten sprzedawca ma najtaniej ja kupowałam u innego ale on juz teraz nie ma.
allegro.pl/rower-rowerek-smart-trike-zoo...row-i2384509403.html

Mała ja tez nie mam pojęcia co bym zrobiła na twoim miejscu chyba bym to skonsultowała z innymi lekarzami.

Fifi jaką masz fajną zabawę z pieskiem :)

Ja juz po kawie teraz mykam na zakupy :)

12 lata 7 miesiąc temu - 12 lata 7 miesiąc temu #378144 przez gosia2324
Marta M napisał:

Racja, moja sama sie oduczyla piersi w dzien, robi to co Jogo, odwraca sie albo zlapie i sie tylko bawi, w nocy karmie raz piersia i czesto raz butelka..w dzien ma tylko kaszki, obiadek, deserek i to co my jemy..juz mleka nie daje w dzien. A Wy??

ok 7.00 mleko 220ml
11.00 zupka
14.00 kasza ok 180ml
16.00 serek,lub owoce
19.00 mleko 220-240ml

+ butla herbatki i oczywiście trzeba spróbować to co jedzą rodzice :blink:

12 lata 7 miesiąc temu #378145 przez Pyśkaaaa
Witam
noc standard o 6 jedzonko potem na drugi bok i spimy do 8.00 :)

co do mleka to Franek je je 3 razy rano o 6 potem ok 11 i potem na noc o 20 :) w dzień je obiadek i deserek czasami coś z talerza od nas skubnie....

Fifi ale czad :*
Ami sto lat :*

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

12 lata 7 miesiąc temu #378150 przez monika1984lodz
dziewczyny to tylko Emi je 4 butle w dzień? i jeszcze w nocy?
Ona się ostatnio na wszystko inne do jedzenia pogniewała , albo ja robię coś nie tak :(

www.facebook.com/feelsowe1?ref=hl

[*]5.08.2009[*]
[*]9.06.2010[*]

12 lata 7 miesiąc temu - 12 lata 7 miesiąc temu #378161 przez maja1982
zasnął w końcu :) moj twardziel od 5 buszuje, ja to bym juz z 10 razy zasnęła :)

fanka -

marta - karolek je 4 razy butlę ok 19, 24, 5 i 9 - potem obiadek, owocki i zawsze coś od nas skubnie - jakieś mięsko ziemniaczka

monia - chyba nie dane nam przespać całej nocy ;) moj mimo ze wciąga gęstą kaszkę przed spaniem to i tak sie budzi!!

zrobiłam sobie kawke ale cos mi nie wchodzi :( serce mi kołacze :S

zmykam do później

12 lata 7 miesiąc temu #378189 przez beti
Cześć laseczki, Fifi też cycusia odrzuca już :( ale może to i dobrze... Mohito czeka :P :P :D :D

12 lata 7 miesiąc temu #378208 przez iwonaNAVI
Czesc dziewczynki :)

Nadrabiam :)

Mala jejku biedny Kamilek :( straszny pech a mama niepotrzebnie sie obwinia przy dzieciach czesto zdarzaja sie rozne przypadki :( oby szybko mu to nastawili jak trzeba i oby sie ladnie zagoilo

Fanka nic sie nie martw moja nawet nie wie ze mozna podniesc dupke do gory na kolankach ...ale za to pieknie tupta :) i czolga sie podciagajac aie na samych rekach

Beti przy Salsie Fifi nie mial szans heheh :) i nie wiadomo kto mial lepsza radoche piesek czy Filipek :P

Amelko buziaczki dla Ciebie :) Kasia wzywamy i prosimy o zdjecie :)

Marta ja daje mleko rano, do popoludniowej drzemki i wieczorem...

i moje dziecko dorasta...robi sobie tylko 1 drzemke w ciagu dnia ok 11:30 i spi ok 2 godz i wiecej nic...ale za to na noc pada 18-18:30 i nic nie jest w stanie jej obudzic :P

Monia moja tez miala bunt ze tylko mleko chciala i ja jej wtedy zrobilam taka mala glodowke i dawalam mnej mleka po kilku dniach jej minelo i zaczela jesc dalej wszystko

czy dawala ktoras juz moze kotlecika dziecku? myslalam zeby sprobowac ale bez panierki tylko am srodeczek mieska ale nie wiem

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka