BezpiecznaCiaza112023

Wrzesień 2011 cz. 2

11 lata 11 miesiąc temu #528528 przez slowiczek

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 11 miesiąc temu #528535 przez maja1982
slowiczek napisał:

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

zgadzam sie z Tobą!

11 lata 11 miesiąc temu #528541 przez Mała
Pewnie, że wykształcenie kosztuje. Ale idąc takim tokiem myślenia to niejedni nie powinni mieć w ogóle dzieci, albo mieć jedno

11 lata 11 miesiąc temu #528544 przez gosia2324
Co do kasy to rożnie bywa,
dziecko nie musi byc szczesliwsze bawiac sie klockami np za 150 zl, moze je miec za 30zl, ja nigdy nie patrze ma marki i nalepki i za nie nie place bo to glupota.
Ja dorabialm sobie od 16 rz i NIGDY nie powiedzialm mamie zeby dala mi na wakacje z D, sami sobie zarabialismy na ulotkach, za wesele tez bym nie pozwolila rodzicom placic itd,
tak jak i to ze mam 2 pokojowe mieszkanie nie oznacza ze musze miec jedynaka,. a najlepiej zadnego dziecka bo jeden pokoj to salon, a drugi sypialnia :P
wiec kasa to temat rzeka :)

11 lata 11 miesiąc temu #528556 przez slowiczek
Mała napisał:

Pewnie, że wykształcenie kosztuje. Ale idąc takim tokiem myślenia to niejedni nie powinni mieć w ogóle dzieci, albo mieć jedno

no ale to prawda, że nie kazdy powinien mieć dzieci...z jednej strony rozumiem pragnienie posiadania dziecka ale z drugiej jeśli ktoś naprawdę nie jest w stanie go utrzymać to nie powinien, ok rozmnożyć się a potem co ? nie mieć dziecku co dać na obiad ? płakać nad pustym portfelem ? żyć tylko z zasiłków ? i nie mówię tu o ludziach którzy mogą przyzwoicie żyć z dzieckiem ale bez luksusów, tylko o tych którzy serio nie mają a i tak się rozmnażają bo "jakoś to będzie" a takich są tysiące, Polska to jednak biedny kraj niestety

Gosia szczęściara z tym zwrotem :silly: ja zbyt wiele nie odliczę, a Ł nie może, bo rozlicza się podatkiem liniowym :(

11 lata 11 miesiąc temu #528559 przez maja1982
gosia - no dokaldnie kasa to temat rzeka!! ;)

ja tez pracowałam jako nastolatka, - i nie narzekam!dostałam od rodziców o wiele więcej - ogromne poklady miłości :) ale ten temat musimy poruszyc na kolejnym zjeździe bo pisać to ciężko ;)

11 lata 11 miesiąc temu #528563 przez mgielka22
Ojj tak kasa to temat rzeka... wiadomo ze nigdy sie nie bedzie mialo tyle zeby starcylo a najlepiej zeby zostalo ja jeszcze nie mialam miesiaca zeby cokolwiek zaoszczedzic bo sie fizycznie nie da po prostu...za duzo wydatkow naokolo a tez nie zarabiamy kokosow co mc jest wielka nie wiadomoa ile dostaniesz na konto i to mnienajbardzoej wkurza bo nigdy nic zaplanowac nie mozna nie mowiac o jakimkolwiek odpoczynku czy wyjazdach a to by nam sie bardzo przydalo...i tak jak Gosia tez nie patrze na marki wole isc do ciucholandu i kupic torbe rzeczy z 50zl niz jedna za tyle w jakiejs galerii...
Bardzo tez chce drugie bobo bo wiem ze Lili miala by sie z kim bawic i w ogole ale niestety nie stac nas na to za cholery... a zwrot podatku co mi po tym tysiacu zloty slace M telefon i bede miala jeden dlug mniej... i tyle sie naciesze...

11 lata 11 miesiąc temu #528572 przez Marta M
Gosiu jak dla mnie 72letnia kobieta (a raczej babcia) karmiąca dziecko wygląda wybaczcie ze tak nazwę ale obrzydliwie...kobieta z narodzinami ostatniego dziecka powinna się wyrobić przed 45, ja bym chciała przed 35...mówię NIE późnemu macierzyństwu!

angie mówiłam już tu kiedyś że zauważyłam że jak jest Sławek w domu to mniej śpi..więc jednak się to sprawdza na szerszą skalę ;)

mgiełka co ty się tej naszej gosi tak podlizujesz :unsure: :silly: :P :P

Franio zdrówka kochany :kiss:

Pati tomograf byłby wskazany, choć mam nadzieję że to nic wielkiego i że zaraz minie..

Co do wykształcenia dzieci to ja uważam że trzeba wychować na dobrego, mądrego człowieka i mam tu na myśli mądrość życiową nie tą z papierka...i wiem że nie każdy człowiek nadaje się na studia i wkurza mnie jak Ci bogaci się dostają a umieją mniej niż Ci którzy się nie dostali bo ich np nie stać na to było...takich po szkole zawodowej też potrzeba :)

11 lata 11 miesiąc temu #528580 przez mgielka22
Slowiczku polska to wcale nei biedny kraj jakby darmozjady w rzadzie ujeli sobie z wyplat i dolozyli nam do wyplat i podniesli te cholerne zasilki a nie daja 60zl miesiecznie i to ludziom ktorym w ogole si enei chce pracowac co jest osmieszeniem dla innych krajów to wcale tak "biednie" by to nie wygladalo!!! Niech wiecej daja na limuzyny nowe budynki siedzonka wakacje itd to bedziemy zyc jak w afryce...oni maja po 15 tys miesiecznie taki sredni posel co sie na dupie i sie opierd... a ludziom dali 1500zl brutto co za to kupisz jakie oplaty z tego zrobisz??? Mi nawet na mieszkanie by nei starczylo nie mowiac o reszcie... srednia zarobkow normalnego polaka powinno byc min 2500 tys na reke...

11 lata 11 miesiąc temu #528583 przez monika1984lodz
Na temat kasy wypowiadać się nie będę bo ogólnie za dużó o niej ostatnio myślę...
ale wiem jedno- ja mogę tynk ze ściany lizać ale Emi zawsze będzie miała co zjeść i co na pupinę włożyć.
I wiem,że jeżeli będziemy kiedyś mieli drugie dziecko to damy radę.

A to,że Polska to biedny kraj się nie zgodzę w całości.
Bo Polska jest bogatym krajem ale niestety ze świniami u władzy i biednym społeczeństwem :(

www.facebook.com/feelsowe1?ref=hl

[*]5.08.2009[*]
[*]9.06.2010[*]

11 lata 11 miesiąc temu #528586 przez slowiczek
Marta M napisał:

mgiełka co ty się tej naszej gosi tak podlizujesz :unsure: :silly: :P :P

:woohoo: :woohoo: :woohoo:

Marta, studia obecnie mało znaczą to prawda :) ale mądrość życiowa nie wyklucza wiedzy :)

u nas to samo jest ze spaniem jak tata jest w domu, wróciłam dziś do domu o 14, a mała jeszcze nie miała drzemki, a zwykle jest już po, wieczorami tak samo, obecność taty jest bardziej atrakcyjna niż spanie :)

11 lata 11 miesiąc temu #528589 przez gosia2324
Slowiczku a Ty sie nie rozliczasz? To jest zwrot za dziecko,chyba Ci sie nalezy, a my te 2500 rocznie, chcemy odkladac dzieciakom na konto.

Mgielka tel za 1000 zl :cheer: :cheer: :cheer: ja tam biorez za 1zl. tel wzielas na raty????

11 lata 11 miesiąc temu #528592 przez maja1982
marta - to o czym piszesz zeby wychowac na mądrego, uczciwego i dobrego człowieka, zeby wpoic zasady moralne itp to oczywiste (przynajmniej powinno byc;) - wydaje mi sie ze to czego sie pragnie dla dziecka zalezy też od tego ajcy są rodzice , kurcze ciezko mi to opisac - chodzi mi o to czy są ciekawi świata, podróżoja, ajkie mają hobby, bo wtedy podobnych rzeczy chcą dla dziecka - tzn zeby było ich stac na to!rozumiecie o co mi chodzi?? :laugh:

11 lata 11 miesiąc temu #528597 przez monika1984lodz
Gosia widocznie Słowiczkowi nie odciągają tyle podatku :P

www.facebook.com/feelsowe1?ref=hl

[*]5.08.2009[*]
[*]9.06.2010[*]

11 lata 11 miesiąc temu #528600 przez mgielka22
Gosia moj M uzywa wselakich mozliwych aplikacji i potrzebowal porzadnego tel a nei jakiegos gowna za zlotowke poza tym nie kupowalam mu abonamentu bo ma tylko w sklepie i tak na raty bo inaczej by sie nei dalo poza tym jego wygladal juz jak idz i nie wracaj i polowa rzeczy mu nie dzialala... wiec mu powiedzialam ze to prezent na najblizsze 3 lata wszelakich swiat :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka