BezpiecznaCiaza112023

Wrzesień 2011 cz. 2

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #575266 przez ona19
Cześć. Dziewczyny jestem mamą z pażdziernikówek. Mam do Wam pytanie. Czy Wasze Dzieciaczki gorączkowały po tej ostatniej szczepionce, którą miały w 16 miesiącu? Iguś miał wczoraj szczepionkę i gorączka się utrzymuje od 38,5 a dziś rano nawet 39,1. Daję mu czopki paracetamol, bo po syropie zwraca. Jeszcze wczoraj po tym zastrzyku bolała go nóżka, dziś już nie boli, ale ta gorączka. Synek był szczepiony szczepionką skojarzoną.

A i jeszcze napiszcie mi jaki termometr polecacie. Ja kupiłam jak Iguś był mały termometr bezdotykowy bremed i nie jestem z niego zadowolona. Pomiary znacznie się różnią od pomiarów wykonanych zwykłym rtęciowym, ale rtęciowy znów długo mierzy....

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #575274 przez ewelinaa
Heeeeej :)

Czas leci jak szalony, godzina za godziną, dzień za dniem.... I niestety coraz rzadziej do Was zaglądam :( :blush: ale pamiętam o Was cały czas :kiss: i staram się czytać na bieżąco :kiss: :kiss:

Co do wieku - ja tak jak Monia w tym roku skończę 29, w lipcu - więc Monia świętujemy jeszcze jako dwudziestki ;) :lol:

Wszystkie maluchy cudowne :woohoo: :kiss: :kiss:

Mam nadzieję, że Loluś Majki zaaklimatyzował się w żłobku - pewnie Maja przeżywa to bardziej niż on (tak przynajmniej było ze mną jak Kinga szła do żłobka :blush: :silly: )

Dziś wzięłam wolne, idziemy z Kingą na ostatnie szczepienie.

Kinga obudziła się z płaczem o 3:30 :cheer: i nie chciała spać ani nic, tylko płakała - dałam paracetamol, smarowałam zęby, ale to nie pomagało. Po godzinie obudziłam M. bo nie miałam już siły, a on zamiast ją uspokoić i położyć spać to poszli oglądać bajki :cheer: :ohmy: B) :dry: i tym sposobem Kinga ma drzemkę od 7.30 :cheer:
już powiedziałam M., że jak dziś w nocy Kinga wstanie na bajki to sam będzie z nią siedział i oglądał :S

Dziewczyny szybko dostałyście zwrot podatku, a składałyście PITy w urzędach czy przez internet? bo ja swój pierwszy raz wysłałam przez internet 12.02.

12 lata 1 miesiąc temu #575419 przez mgielka22
Stare dupy z Was :P

Ja tak jak Pyskaa 26 ale w pazdzierniku :P

Ewelinka szybciej dostaniesz jak wyslalas przez neta bo juz maja wszytsko w systemie ;) zreszta to zalezy od wielkosci miasta ja we wrocku zazwyczaj ok 2 mce czekalam...

Ona19 nei pomoge bo moja nie miala zadnych problemow bo szczepionkach...

12 lata 1 miesiąc temu #575463 przez Mała
Witam.
Gosia ja pierdziu, nie żyję, postanowiłam ci dorównać, a i tak oszukiwałam trochę :blush: , teraz to juz wiem, że to nie jest to co starsze panie lubią :silly: :dry:

Ewelina ja pocztą wysyłałam, poleconym

Ona19 Ola tez raczej nie miała problemów po szczepionce, a termometr mam zwykły elektroniczny microlife

12 lata 1 miesiąc temu #575468 przez pati-m
Witam,
Noc masakra. Kacper obudził się o 4 z 39,6.
Zbijałam gorączkę do 7. Zasnął po 7, pospał do 9 i chodzi teraz płaczący, z kaszlem, katarem i gorączką 38,5.
Idę przytulić mojego bąbelka. Lekarz o 16. Trzymajcie kciuki proszę żeby się obyło bez szpitala, bo przeraża mnie ten jego kaszel. :(

12 lata 1 miesiąc temu #575497 przez ona19
Widzę, że i u Waszych maluszków choróbska.
Buziaczki dla Kapcerka.

Mała a powiedz mi jaki ma czas pomiaru ten Twój termometr?

12 lata 1 miesiąc temu #575508 przez Mała
Pati trzymam kciuki i koniecznie daj znać co i jak :kiss:

Ona19 szybko mierzy, może minutę

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #575513 przez gosia2324
Mala :woohoo: :woohoo: :woohoo: ja ledwo wstalaz z łóżka :P ale wiesz co juz sie nie moge doczekac wieczoru znow zrobie to samo :ohmy:

12 lata 1 miesiąc temu #575522 przez Mała
Gosia ja robię, jak Ola w dzień śpi, bo T na popołudniówce, a jak nie śpi to chce żebym ćwiczyła z nią na rękach :lol: A faktycznie jest cos w tym, ja też tylko czekam kiedy pójdzie spać, by móc się wypocić. Zgłupiałam na starość :lol: :silly:

12 lata 1 miesiąc temu #575554 przez gosia2324
Pati a Ty sie lepiej juz czujesz?

Maja i jak u Was???

12 lata 1 miesiąc temu #575579 przez Agusia83
U nas noc cudna,obudzilam sie przed moimi spiochami.
Teraz jestem.w galerii. Zakupilam mężowi piękna koszule i krawat. Nogi mi wchodza do dupy. A nie mam prezentu dla przyjaciolki,która w sobotę kończy 30-tke :laugh:

Dziewczyny,ja Wam.kibicuje :laugh:

Pati,biedny Kacperek...co te chorobska od niego chca....?

Mgielka,ja tam starą dupa sie nie czuje ;)

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #575657 przez slowiczek
hej dziewczyny :)

noooo, sport jest uzależniający, odprężenie psychiczne MILION, fajnie że się wciągnęłyście :)

Ona19, my jeszcze nie miałyśmy ostatniej dawki ale do tej pory wszystkie szczepionki przechodziła bez jakichkolwiek skutków ubocznych, a termometr to mam elektroniczny jakiś zwykły za kilka złotych z apteki...

co do PITów to chyba szybciej przez internet, kiedyś z kolegą składałam równocześnie, on online a ja tradycyjnie, on miał kasę po 3 tygodniach a ja po ponad 2 miesiącach :dry: też teraz pierwszy raz złożyłam przez internet (w tamtym roku też próbowałam ale wyskakiwał mi błąd w danych autoryzujących), zobaczymy kiedy dostanę, oby szybko :)

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #575688 przez Marta M
Witajcie :) O 6 moja panna tak płakała, dałam jej mleko i do 7 spałyśmy, o 10 nie chciała nic jeść, poszłyśmy na pole, z płaczem wróciłyśmy o 12:30 bo chciała jeszcze zostać się bawić, obiadku nie zje tylko mleko i śpi...masakra, powiedzcie mi z czego ona tyle waży :unsure: :unsure: :unsure: ..ale dziś mamy wiosnę, u nas już było na ogródku czworo dzieci, przyniosłam im łopatki, wiaderka i w żwirze się przebawili prawie 2 godziny :cheer: :cheer:

Sławek mi zadzwonił że za 4 godziny leci znów na noc i że w niedziele ma służbę, no świetnie poprostu :dry: :dry: :dry:

Pati bidulko :kiss:

Olusia idziesz, haha :)

Ona my mieliśmy skojarzoną i po każdej gorączkowała oprócz tej ostatniej właśnie..ale to tak tylko jeden dzień ją trzymało, dawałam nurofen...ja mam rtęciowy i pilnuje go jak oka w głowie bo te elektroniczne które mam to do kitu..

Kacperuś :kiss:

Kinguś bądź dzielna na szczepieniu :kiss:

12 lata 1 miesiąc temu #575767 przez pati-m
Gosia - czuję się jakby mnie czołg przejechał, niewyspana ale gorączki nie mam więc ok.
Najważniejsze żeby Kacperek poczuł się lepiej. Czekam na lekarza a on ma drzemkę.

12 lata 1 miesiąc temu #575771 przez mgielka22
Heh Agusia ale to bylo wiesz z takim komplementem ze stare dupy bo tak wiekiem sie przechwalacie ktora najstarsza :silly: Pochwal sie prezentem :)

Lila dalej ma katar i zielone gile cos pokaslywac mi zaczyan dzis bylysmy w zlobku sie dowiedziec bardzo fajna Pani dyrektor nawet Lila mogla zostac sie przyzwyczajac juz :) mam nadzieje ze jej tam bedzie dobrze po 10min szalala :)Bylysmy wlasnie w sali zabaw i powiem Wam ze chyab zadne cwiczenia tak nie mecza jak wchodzenei z dzieckiem po wszytskim na wysokosci i po przeszkodach :lol: ale jestem happy z tego ze moge sama z nai poszalec :)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Martus tez Ci wspolczuje bo praktycznei tez S nei masz w domu...

Pati :kiss: oby szybko Kacpiemu przeszlo bidulek sie nameczy :(

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka