BezpiecznaCiaza112023

Wrzesień 2011 cz. 2

11 lata 9 miesiąc temu #591597 przez ewelinaa
Jak ja byłam chrzestną to musiałam tylko przynieść jakieś zaświadczenie ze swojej parafii, że mogę być chrzestną i tyle :)

Agusia - ja też chrzciłam bratanka jak byłam w ciąży i babcie bratowej krzywo na mnie patrzyły i im się nie podobało, bo podobno chrzestna w ciąży zabiera szczęście chrześniakowi :S :cheer: B) B) ale my to olaliśmy i już - jakieś głupie przesądy :X

Mgiełka też ostatnio dostałam skarpetki z rossmana - Kindze tak się spodobały, że swoje zdjęła i trzeba było jej te nowe zakładać :lol:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #591602 przez Agusia83
Beti, odpust zupelny, to, ze Ojciec Swiety odpuszcza nam wszystkie doczesne grzechy i mozemy uniknac kar czysccowych...ale to musisz spelnic jakies warunki..

Ewelina, bo musze miec zaswiaczenie, ze bylam bierzmowana...
oczywiscie w aktach ksieza maja wpisane, ze mamy tylko slub cywilny...zapytam..zobaczymy, czy wydadza takowy dokument..

Wlasnie wyslalam D. do sklepu, marzy mi sie salatka z selera i ananasa :silly:
A ja kupilam Emi skarpetki w abc, takie antyposlizgowe, moze jutro je zalozy.

W niedziele najprawdopodobniej jade z mama, do tej mojej cioci,. Dzis sie dowiedzialam, ze przerzuty ma juz wszedzie gdzie sie tylko da :( :( :(

11 lata 9 miesiąc temu #591606 przez beti
czyli jak spowiedź?

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #591612 przez Agusia83
tak, spowiedz, do tego przyjecie komunii swietej, odmowienie modlitwy w intencji Ojca Swietego....no i chyba trzeba wykluczyc przywiazanie do jakiegokolwiek grzechu...

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #591617 przez Mała
Agusia trudna wizyta przed Tobą. Jakie to życie kruche jest eh

Beti ja za bardzo nie rozumiem o co chodzi w odpuście zupełnym, ale na pewno nie jest to jak spowiedź. Spowiedź jest jednym z warunków

Beti a ty jak sie czujesz?

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #591628 przez Agusia83

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

11 lata 9 miesiąc temu #591654 przez beti
Przykre to :(
Mojej mamy "facet" właśnie też jest w ciężkim już stanie...40 guzów w mózgu...3 miesięce temu w 100 % sprawny teraz już nie :(

11 lata 9 miesiąc temu #591658 przez Marta M
Sylwia niedługo Wasz miesiąc :) Maj :)

Ja w rossmanie nie mam karty ani nic, a raz dostałam suszarkę do włosów, nie wiem za co, ale siostra do dziś jej używa :)

I u Frania oskrzela? Masakra jakaś..

Sylwia gratulacje, wyglądałaś zjawiskowo Adi mały dżentelman :)

Hihi, żeby tylko Pyśka tira czapek nie dostała bo jak każda znajdzie....

Mała dobrze że dobrze po wizycie a co do mnie to też nie wiedziałam jeszcze pół roku temu ale teraz wiem że w hierarchii mam awansowałam :)

Aguś, beti :(

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #591665 przez Marta M
Postanowiłam ożywić trochę kuchnię, wczoraj kupiłam karnisz i założyłam firanki, T szyje mi firanki z tybetu, znaczy materiału na spódnice góralskie i wymyśliłam pomarańczowe dodatki, doniczki, obraz i wazy i kurcze pojechałam na zakupy i kupiłam tylko doniczki bo nic innego nie znalazłam w tej tonacji, eh...

Maja dziś powiedziała dwa razy swoje imię, bo wcześniej mówiła na siebie MA i znów zapomniała i dalej jest MA...nie mogę się doczekać kiedy się rozkręci..wogóle na topie jest słowo NIE...i woła co chwilę swoje koleżanki OLA, KASIA...mówi jeszcze DZIECI, ŚWIECI, SIEDZI bo używa tego odpowiednio ale wszystko brzmi podobnie, niezbyt wyraźnie..i na kwiatki mówi KIA, na ślimaka Ś...i tylko pierwsze wybrane litery...Zazdroszczę Wam tych śpiewających gaduł..

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #591697 przez Agusia83
Marta zazdroszcze Tobie, Katy i Mai, ze urzadzacie domki..za niedlugo Mgielka bedzie sie chwalic dodatkami :laugh: Ja mam stara kuchnie, ale narazie nic z nia nie robimy...w ogole marzy mi sie juz jakies malowanko w mieszkaniu :silly:

Brawo Maju :laugh: Marta, Ty sie nic nie martw, zobaczysz, ze Maja zacznie mowic w swoim czasie...Mnie tez dzis Emi zaskoczyla...bo ogladala jakas baje i mowili tam do kotka "kici kici" i Emi bardzo ladnie powtorzyla...a ostatnio cos w ogole nie chce mowic K....
ze cos sie swieci to mowi "sieci"..tyle, ze to bardziej oznacza lampe :silly: a jak cos chce od kogos to wyciaga rece i mowi "mama" :silly: haha...

11 lata 9 miesiąc temu #591726 przez maja1982
Helol :silly:

D zabrał łapka,w moim system nie działa wiec mam neta tylko w teł dzisiaj:(

Franiuniu Zdrówka maluszku :kiss:
pyska u nas było tak samo klulo się klulo aż tu zapalenie iskrzeli:( co dostaliście???

Agusia ciezka wizyta cię czeka:( :kiss:

Beti właśnie takie historie mnie najbardziej przerażają:( człowiek zdrowy a tu nagle taka choroba:(boje się takiego czegoś bo każdego z nas to moze spotkac:( tfu tfu

Gosia zdrówka i sił mnóstwo sle!bedzie poprawa zobaczysz!:D

A zdjęcia mieszkania obiecuje ze zrobiw i wstawie w przyszłym tygodniu:Djeszcze jest mnóstwo rzeczy do zrobienia ale sfotografuję bieżący stan:);)

Marta doczekasz sie doczekasz gadulstwa majci i potem bedzie a co to?a czemu?a dlaczego?:D:D:Dfajne pomarańczowe dodatki do ciemnej kuchni:) apropo mówienia to Lolek mało mówi ostatnio nauczył sie mówić bejbe :D :blush:

Mala fajnie ze lekarz w porządku :)

Lolek ma jeszcze smoka;)ale chce żeby się oswoił ze zlobkiem nowym domkiem,wydaje mi się ze dużo zmian ma teraz!dostaje tylko do spania!ale mam zamiar się pożegnać ze smokiem niebawem;) ale wydaje mi się ze u nad nie bedzie tak łatwo bo często teraz prosi ba nawet płacze o smoka w ciągu dnia :S

11 lata 9 miesiąc temu #591746 przez Marta M
Aguś dziękuje :kiss: :kiss: Dzieciaczki mądrusieńkie jak nie wiem, ja to wogóle podziwiam Majkę bo ona wszystko wie, jak robimy pranie to wyciąga z pralki każdą rzecz i poznaje nawet majty i skarpety czyje są..każdą rzecz poprawnie przyporządkowuje i zanim mi poda mówi: TATA, MAMA, MA...już chyba z miesiąc nie przechodziłyśmy przez nasze osiedle w tamtą stronę co dziś, ona staje przy brami i udaje że szczeka, skąd ona pamięta że tam jest pies (którego wcale nie było wtedy), wogóle domki na osiedlu jednakowe, ogrody tylko inne...heh..

Nie wiem czy Wam opowiadałam że Majka mi wyprała okulary przeciwsłoneczne...włożyła, przekręciła i nacisnęła start..

i jeszcze powiem Wam że od kilku tygoni sama pije ze szklanki :)

To się nachwaliłam..

11 lata 9 miesiąc temu #591747 przez slowiczek
Marta, Majcia i tak wyprzedza Natalkę w gadaniu, brawo :)

kurcze, boli mnie gardło :( nażarłam się czosnku, do tego sok z malin i trochę lekarstw i mam nadzieję, że jutro budzę się zdrowa

Agusia i Beti, smutne to bardzo :(

Mała, dzięęęęki :kiss:

11 lata 9 miesiąc temu #591758 przez maja1982
Marta no dokładnie dzieciaki mondralinskie:D lolek buty każdemu przyniesie wie które są czyje;) w ogóle to sa mega slodziaki :D

Slowiczek zdrówka!nie daj sie;)

Nasi sąsiedzi za sciana zaczynają szaleństwo,piski,wrzasku zabawa na całego bieganie skakanie a ten maly ma 2 latka :S

11 lata 9 miesiąc temu #591773 przez Sylwia26081982
Dzięki dziewczyny za miłe słowa:) :kiss:

Beti Nie ścięłam włosów, tylko pokręciłam i trochę się skróciły :) Długie sa okrutnie juz ale nie mam na nie pomysłu..

Agusia a jak sie ma tylko ślub cywilny to można iść do komuni, spowiedzi itd??

Widze że dzieciaczki chorują, my bylismy miesiąc w PL w okresie grypowym ale na szczęście nic nas nie złamało, mnie troche gardło ale Adiego nic i wiecie to chyba przez wychowywanie go w kraju w którym mieszkamy..na podwórku jest codziennie, niewazne czy minus 5 czy minus 15, zasypia w wózku na spacerze i zostawiam go przed domem i śpi sobie..jak opowiadam rodzinie w Pl to mnie wyklnąć chcą ale zobaczcie zachartowany chyba przez to.. tutaj to normalka.

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka