BezpiecznaCiaza112023

Wrzesień 2011 cz. 2

11 lata 9 miesiąc temu #602932 przez Marta M
Iwonka to masz już dużą panienkę skoro w majtusiach chodzi ;) Zazdroszczę :):)

Czekam na ucznia, ale się coś spóźnia...

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 9 miesiąc temu #602980 przez Sylwia26081982
Agusia tu w Danii mi obliczyli że 11 maja, a w Polsce jak byłam miesiąc temu to wyszło im że 06 maja , lekarz mi powiedział że dzidzia sie szybko rozwija i dlatego taka różnica i żebym byla przygotowana ze od 01 do 15 maja urodze.

Z Adriankiem poród był ciężki, wody mi odeszły, po 12 godzinach pojechałam do szpitala, po czym jeszcze tam siedziałam 4 godziny i dopiero zaczeli mnie monitorowac, nie mialam boli wiec po 5 godzinach podlaczyli mnie do kroplówki żeby wywołać bóle i rozwarcie, no i tak od ok 13 do 19:05 urodziłam, bóle wywoływanie były masakrą, a jak juz Adi się rodził to między jednym a drugim parciem spałam.. cofał mi sie ze 3 razy ale w koncu poszło:) Niby szybko bo bole trwały z 6 godzin ale to i tak były wieki :) Ps. nie brałam żadnego znieczulenia, , bo stwierdziłam że i tak gorzej być nie może:)

11 lata 9 miesiąc temu #602988 przez Mała
Witam.
Ola ma jakąś masakrę, nie dość że jest przyklejona do mnie cały dzień, nawet jakby mogła to siedziałaby mi na kolanach na sedesie :dry: to jeszcze wściekliznę chyba ma, bo jak nie po jej myśli coś to rzuca się po podłodze. OO co chodzi? :(

Oliwka gratuluję odpieluchowywania. My to będziemy wiecznie pić pepti i chodzić w pampku :dry:

Agusia biedaku :kiss: Rozmawiałam z naszą rehabilitantką o Tobie i mówiła, że swojej koleżance też w ciąży robiła, hmmm tylko czy dobrze zapamiętałam krioterapia

Nati ciocia się cieszy, że wyzdrowiałaś :lol:

Maja jak słodko śpi :blush:

11 lata 9 miesiąc temu #603071 przez pati-m
hej,
mnie jakiś wczesnowiosenny dół dopadł :( Z S. się ciągle mijamy, wszytsko na mojej głowie, Kacpero z nocnikiem klapa póki co i mam wrażenie, że marna ze mnie matka.
Przepraszam za smęty, ale tak się czuję.

Zmykam bo mi się wyć chce.

11 lata 9 miesiąc temu #603075 przez monika1984lodz
Dobry wieczór

Oliwia jestem pod wrażeniem :D gratulacje :D

Gosia o to widze bratnia dusza :P i ja zawsze śichem byłam :D

Maja jaki mas zpiekny pokoik, a jak słodko śpisz :) :) Marta czy nazwę tego koloru naścianie też możesz m podać?? ;P bardzo mi się podoba :)

Agusia współczuje bardzo... biedna jesteś :( całuję i tulę :kiss: :kiss:

Mała :kiss:

Natalko super,że już zdrowa jetseś :D

Katy ale się uśmiaąłm z Samika :D hihi mały łakomczuszek :D

A moje dziecko dzisiaj powaliło mnie na łopatki.
Poszliśmy do znajomych i oni mają świnke morską- która podchodzi tylko jak masz archewkę w ręku- więc znajomy poszedł po marchewkę , złamał na pół i jednączęść dał synkowi a druga Emi. I wiecie co moje dziecko zrobiło. Zjadło marchewkę hahhaha wszyscy padliśmy hahhah

www.facebook.com/feelsowe1?ref=hl

[*]5.08.2009[*]
[*]9.06.2010[*]

11 lata 9 miesiąc temu #603076 przez Mała
Pati nie jesteś sama w tym dołku :dry:

11 lata 9 miesiąc temu #603087 przez monika1984lodz
Pati :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:

www.facebook.com/feelsowe1?ref=hl

[*]5.08.2009[*]
[*]9.06.2010[*]

11 lata 9 miesiąc temu #603125 przez iwonaNAVI
Pati Mala :kiss: przyjdzie wiosna to beda lepsze humorki

Monia padlam z marfefki :)

Katy ale wyszkolilas Samiczka :) bedzie Perfekcyjnym Panem Domu :P

Dziekujemy Ciocie za mile slowa :) i zachecam :)

11 lata 9 miesiąc temu #603148 przez beti
Cześć kochane
i ja dołączam z jakąś późnozimową deprechą :(

Majusia, ale piękny pokój masz!!! :)

Agusia, umów się z jakimś rehabilitantem, może coś Ci pomoże...wiem co czujesz, jeszcze pamiętam jak chyba w 7-8 miesiącu wyłam po nocach przez rwę a potem z dnia na dzień znikła...

Monia no nie żałujcie Nunce mafefki ;)

Oliwka brawooooooo!!!!

Mała, może Olci zęby idą???
Wczoraj poleciał od nas 1 % na Kamilka :kiss:

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #603158 przez Mała
Beti dzięki, że pamiętaliście o Kamilku :kiss:
Szkoda, że nie bliżej mamy do siebie to byśmy sobie coś chlapnęły na tego doła :S A coś w pracy czy tak ogólnie?

Wyłażą jej 4 dolne, eh szkoda gadać, myślę że gdybyśmy mogły wyjść na dwór to było by lepiej. W piątek jedziemy do rodziców to może tam więcej ludzi, zmiana otoczenia itd to jej minie

11 lata 9 miesiąc temu #603176 przez maja1982
Witam,

Majunia - jak słodko spi :blush: a z tata - pieekne :blush: no i oczywiście pokoik sliczny :)

Natalka - fajnie ze juz choróbsko sobie poszło :)

mala, pati, beti - buziakuje :kiss: nie smutkajcie sie :) kazda z nas ma gorsze dni!

pati - co ty gadasz zła matka??UPOMINAM CIE!!!!

Oliwka - gratulacje :) Iwonka - jest sie z czego cieszyc :) ja tez chce spróbowac za niedługo bo Lolek czai o co chodzi!ladnie woła siku - czasami cały dzien a innym razem rzadziej :dry:

agusia - biedulko :( :kiss: kurcze szukajcie jakiejś ulgi dla CIebie bo jeszcze troszkę CI zostało do porodu - nie mozesz sie tak męczyc :(

Sami - lakomczuszek :) i czyścioszek do tego :)

marchewkowa EMi :)

ja tez mam jakis spadek formy, spac mi sie potwornie chce:(

11 lata 9 miesiąc temu #603180 przez beti
Mała, wiesz jak to jest... wszystko naraz....praca, dom, chory prawie od 2 tygodni Fifi, zimno, szaro i buro, mało czasu, mało snu...dziś Fifi wstał o 4...jeszcze M mnie strasznie denerwuje i mi smutno...ehhhhh :( ja zaraz kieliszek wina sobie zapodam, dołącz do mnie :)

11 lata 9 miesiąc temu #603183 przez maja1982
beti napisał:

Mała, wiesz jak to jest... wszystko naraz....praca, dom, chory prawie od 2 tygodni Fifi, zimno, szaro i buro, mało czasu, mało snu...dziś Fifi wstał o 4...jeszcze M mnie strasznie denerwuje i mi smutno...ehhhhh :( ja zaraz kieliszek wina sobie zapodam, dołącz do mnie :)

beti :kiss:

11 lata 9 miesiąc temu #603187 przez Mała
Beti nie mogę, bo sama z dziećmi jestem :dry: jutro sobie zapodam na pewno

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #603210 przez Agusia83
hej dziewczynki, ja tylko na chwilke i zaraz ide spac....

Mala, dziekuje, ze pytalas o mnie rehabilitantki...jestes kochana. Jutro dowiem sie kiedy bede miala wizyte u neurologa...
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Beti i Pati, dokladnie Was rozumiem...chociaz nie chodze do pracy, to non stop jestem uwieziona z Emi w domu...to mnie dobija...przez to chyba Emi robi sie niegrzeczna...ostatno upatrzyla sobie owtieranie drzwi od toalety i podnoszenie deski...za kazdym razem musimy myc raczki i powtarzam, ze tak nie wolno, a ona i tak swoje :angry: :angry: :angry:

Monia, Emi jest nieobliczalna, w pozytywnym znaczeniu oczywiscie :laugh: super, ze polubila gryzc tak twarde warzywka :lol:

zachcialo mi sie rogalikow z marmolada i jeszcze pieklam...zamiast siedziec na dupie :silly:

Beti, mowisz, ze rwa Ci przeszla...ja sie obawiam tego, ze franca pojawi sie przy porodzie...wowczas to chyba zemdleje z bolu...na 10000% bede miala bole krzyzowe, a do tego rwa, to na bank nie wyjde z porodowki zywa.

Sylwia, zapytalam, bo jestem ciekawa jak dlugo potrwa Twoj drugi porod...w koncu ja jestem druga w kolejce :silly: wierze, ze Cie bolalo...mnie tez...o 10 zaczely mi wody odchodzic, o 10:30 pojawily sie bole..po 12 byly juz cholernie silne a urodzilam dopiero o 21:20...i tez bez znieczulenia...chcialabym urodzic blyskawicznie a boje sie, ze nie bedzie tak wesolo...

a takie mielismy czapki na sylwestra :lol: robila je 4 letnia Olcia
Załączniki:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka