BezpiecznaCiaza112023

Wrzesień 2011 cz. 2

11 lata 9 miesiąc temu #619292 przez iwonaNAVI
z tych przyjemniejszyc rzeczy wczoraj Oli zesikala sie chyba 6 razy w majtki...dzien najgorszy z jej calego "zywotu odpieluchowania" juz nie wiedzialam jak jej to tlumaczyc ze zle zrobila...najpierw sama sciagala mokre majty i wieszala na grzejniku , a na koncu to ustawilam ja do konta to tlumaczylam ze jak beda mokre majty to masz tutaj stac w kacie (ona mowi konte :P ) i nie uwierzycie ale jak szla spac na popoludniowa drzemke mysle a nie zaloze jej pampo do spania i o dziwo nie zrobila nic siku przez 2,5 godz wstala ladnie na nocnik duzo zrobila...dzisiaj w nocy zalozylam pampo jak zasnela i rano tez miala sucho...nie wiem czy to nie zbieg okolicznosci ale zeby nie zapeszac to pierwsza sucha noc...dzisiaj przez caly dzien sucho i na drzemke sucho ( 2 godz spania) po cichu licze ze ten kryzys minal :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 9 miesiąc temu #619306 przez mgielka22
Hallo Babeczki :)

Pyskaa no cos za bardzo charakterystyczne te dolegliwosci :silly:

Sylwus to swietne a Adi cudowny :D

A my po szczepieniu nie bylo zle :) Lila mierzy 84cm a wazy 11 400 Pani doktor mowi ze bardzo wysoka dziewczynka jest powyzej granicy w centylach a wage ma idealna :P hehe przezyla to szczepienie nic jej nszczescie nie jest :)

Potem pojechalismy z ciocia i wujciem do castoramy po rzeczy do remintu mowilam icoci co ma wziac i pooooszlooo 1000zl ale obiecalam ze im pomoge bo mi bardzo pomagaja :)
Teraz mala padla wiec mam chwile M jeszcze nie ma...

11 lata 9 miesiąc temu #619310 przez pati-m
Mała - ja podawałam co 5h ibum, a w nocy czopek działał cuda - dostawał ok. 23 i do 6 było 37,5. Do tego okłady z pieluszki. Trzymam kciuki żeby gorączka szybko poszła precz, ale niestety od gardła tak się zwykle dzieje :(

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

11 lata 9 miesiąc temu #619322 przez monika1984lodz
Dzień dobry wieczóe

Mała dużó sił i zdrówka dla Olci :( :kiss: :kiss:

mam dzisiaj takie zakwsasy ,że aż mnie mdli... i ledwo szyją ruszam buuuu ae posłusznie ćwiczyłam do tego zakupiiłam hebatkę herbapolu wspomagającą spalanie :P

Adi hihi jak bym Emi z butlą widziała :P

www.facebook.com/feelsowe1?ref=hl

[*]5.08.2009[*]
[*]9.06.2010[*]

11 lata 9 miesiąc temu #619328 przez iwonaNAVI
Tak Pati wiem ale postawilam ja do konta bo juz nie wiedzialam jak jej to tlumaczyc...6 razy w ciagu dnia nawet tyle nie robila na poczatku porzucenia pieluchy :P
z tym ze nie nakrzyczalam tylko jej wytlumaczylam masz mokre majtki teraz idz do konta...wychodzila to mowilam masz mokre majtki idz do konta i tam stoj...kilka razy wychodzila pytam jakie sa majtki mokre czy suche ona mowi mokre ja mowie to gdzie masz stac...ona ze w kacie tam po swojemu i jak juz zrozumiala to mowie choc zdjemiemy majtki i zalozymy suche powiesila je na kaloryfem mowila sama do siebie fu fu be be nunu itd

no zobaczymy moze miala naprawde gorszy dzien za to dzis aniol sama pieknie zbiera zabawki caly dzien i noc bez pieluchy i sucho :)

11 lata 9 miesiąc temu #619332 przez mgielka22
Mala biedaku niech CI maluchy przestana chorowac...ja tez na przemian dawalam syropy choc mozesz jeszcze dac czopek na d;uzej wystarczy...choc ja jak Lili zwalczalam goraczke to dalam jej dawke na ,axa czyli eferalgan w czopku posmaralam klatke aromactivem bo tez dziala przeciwgoraczkwowo i dalam jej nurofen i Ci powiem ze juz wiecej goraczka nie wrocila ;)

11 lata 9 miesiąc temu #619333 przez iwonaNAVI
a najlepsze ostatnio co zrobila ...baiwla sie zabawkami wysypala cale male pudlo takich drobnych zabawek...ja przychodze i mowie Oli posprzataj puzle bo mama chce odkurzyc (a ona dobre czyt. dobrze) pytam pomozesz mamie posprzatac zabawki ? ona taaa...ja mowie dobrze...poszlam do drugiego pokoju cos tam robilam wracam po okolo 5-10 min a ona miala wszytsko posprzatane i tak sie spieszyla ...normalnie az mi sie milo zrobilo ze juz naprawde moje dziecko moze mi tak duzo pomoc jak na swoj wiek :) nie wspomne ze pakje ciuchy do pralki :) przyniose przed pralke a ona wklada :) ale sie nachwalilam...ale wiecei jak to jest jak matka wariatka kocha do szalenstwa :)

11 lata 9 miesiąc temu #619338 przez iwonaNAVI
Mala biedna Olcia angina jest paskudna i ta goraczka :( trzymajcie sie kochanie oby choc temperatua odpuscila

11 lata 9 miesiąc temu #619340 przez pati-m
No to gratulacje dla Olwiki! Mądra dziewczynka :)

11 lata 9 miesiąc temu #619341 przez Mała
Oli mądra dziewczynka :kiss:

Mgiełka nie ma znaczenia czy czopek czy syrop to samo :dry:

11 lata 9 miesiąc temu #619351 przez iwonaNAVI
pytanie z innej beczki czy ktoras z Was nosi soczewki? Bo ja od zawsze mam acuvue oasys i bylam z nich zadowolona ale widzialam ze jest duzo tanszych tylo nie wiem jak w uzytkowaniu...jezlei ktos ma jakies doswiadczenie niech napisze jakie nosi i za ile ;P

11 lata 9 miesiąc temu #619359 przez pati-m
iwonka - ja nie pomogę :)

Mała - to po czopku Olci też nie spada?

11 lata 9 miesiąc temu #619362 przez Mała
Pati tak samo jak po syropie, na 2h do 38,5

11 lata 9 miesiąc temu #619363 przez pati-m
Siedzę i "dopieszczam" scenariusz zajęć z rodzicami na jutro.

11 lata 9 miesiąc temu #619366 przez monika1984lodz
Oli brawo :D
Emi też ładnie sprząta :) i wchodzi za rączkę na czwarte piętro co moim zdaniem jest nie lada wyczynem dla takiego małego ludzia :D i pranie też wkłada do pralki i wiesza ze mną już wyprane :P

co do soczewek to nie pomogę niestety

Mala kurcze no :( ,że nawet czopek nie pomaga :(

www.facebook.com/feelsowe1?ref=hl

[*]5.08.2009[*]
[*]9.06.2010[*]

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka