BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Lipcowe 2013

11 lata 6 miesiąc temu #668969 przez uniuni
Dorkiszon ja o krochmalu czytałam nawet w jednym z tych czasopism dla mam. Mąka ziemniaczana potrafi zdziałać cuda. Rozmawiałam też na ten temat z doświadczonymi mamami i żadna nie kupiła zasypki dla niemowląt. Mówiły, że używały tylko sudokremu, i że jest najlepszy, a jak się robiły jakieś odparzenia to mąką ziemniaczaną zasypywały jak zasypką i leczyły się w okamgnieniu :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 6 miesiąc temu #668976 przez patrysia305
ja mam dwa polarkowe i jeden taki z dzianinki, takze temat kocyka zamykam, jeszcze muszę kupić parasol do wózka i ręcznik,

całą noc przesypiam wstaję około 9:00 a teraz tak mi się chce spać że szok

dziś zamówiłam wózek - ciekawe ile bede na niego czekała, nie powiem bo Patrizia nas do tego zmobilizowała :)

11 lata 6 miesiąc temu #668980 przez karolinkanice16
no wlasnie my tez sklaniamy sie ku tej pierwszej i raczej ja kupimy.

11 lata 6 miesiąc temu #668982 przez dziubasek
Ja tez uzywalam maki ziemniaczanej, a na pipke zeby szybciej sie goila po porodzie to nasze matki i moja siostra tez uzywaly Kokosal(plyn do plukania tkanin)
Ja tez mam zwykle pasy, zakladam tak jak Dorkiszon, u nas nawet nie ma zadnej ulgi dla ciezarnej podczas jazdy autem(pasy musza byc zapiete)

11 lata 6 miesiąc temu #668987 przez dorkiszon
Ja mam puder i sudocrem też . Właśnie koleżanka wczoraj smarowała mu jajka sudocremem i mówiła, że jest najlepszy. Więc narazie mam tylko to na odparzenia i nic więcej.

11 lata 6 miesiąc temu - 11 lata 6 miesiąc temu #668991 przez askan2
Witam, ja jakiś czas temu upolowałam w ciuszku 4 śliczne kocyki dla Maluszka po całe 3zł50gr sztuka ;), mam i cienki i grubsze więc wystarczy

A dziś wyhaczyłam za całe 8zł kosz wiklinowy do noszenia Juniora, więc jestem cała happy :lol:

U mnie wczoraj była piękna pogoda a dziś deszcz... :(

11 lata 6 miesiąc temu #668998 przez dziubasek
Nie wiem jak bedzie u Was ale moja Miss odparzala sie tylko jak testowalam inne pampki(w rezultacie zostalismy przy firmie Pampers) i juz nigdy wiecj nie miala dupeczki odparzonej tylko jakies tam male chrostki wyskakiwaly...

11 lata 6 miesiąc temu #668999 przez siwa342
Qltoorka u nas w szpitalu nie smaruja dzieci oliwkami itd tylko ciekła parafiną-położna powiedziała że to najlepąsze dla takiego malucha bo bez konserwantów itd a kosztuje koło2-3zł,a od niektórych oliwek dzieci uczulenia dostają. Można ją w aptece kupić. Ja zakupie ta parafine i mam też mleczko czy balsam z rosmana w razie czego w torbie.A że parafina taka tania itd to nie ma za bardzo też przebicia z znanymi markami.

karolinkanice16 hihi tyle to ja miałam z jednego prania a robiłam 9 :) no ale ja prałam też już te troszkę większe bo z tego co pisałyście wy tylko do 62 rozm

Ze spaniem to u mnie tak że zasypiam koło 2-3 w nocy a potem rano wstać z wyra nie umiem ale co zrobić jak sie nie da inaczej

Mała mi się wczoraj tak wierciła że myślałam że mi dziurę wykopie,jeszcze się ze mną siłowała jak jej rękę podstawiłam bo by mi prawie piersi skopała hahah,przeżuciła się z prawej na lewą stronę wiercipięta moja

mam dosyć siedzienia cały boży tydzień sama w domu bo chyba świra dostane,idę się kąpać,pakuje manele i jade do mamy :) w końcu jutro dzień dziećka hihih. Może w końcu mój brat wyjdzie ze szpitala (dzisiaj mu ściagają strupy po oparzeniu z twarzy pod narkoza brrr)

MAJA

11 lata 6 miesiąc temu #669000 przez askan2
Moja siostra też mi mówiła że przy dwójce jej dzieci najlepiej sprawdziły się Pampersy, więc kierując się jej doświadczeniem też postawiłam na te pieluchy, a do pupy mam zamiar używać tylko sudocremu... chyba że będzie jakaś potrzeba to dopiero wtedy kupię jakąś zasypke ...

11 lata 6 miesiąc temu #669003 przez agniesia
Witajcie Kobitki:)

Kolejny dzień za mną, jutro już czerwiec:)
Póki co skurcze mam, ok. 5-7 dziennie, ale biorę nospę, magnez i żelazo, ale tylko do jutra, od niedzieli nie mam nic brać. We wtorek do szpitala i zobaczymy:) Junior tak się rozpycha, że mój brzuszek zamiast okrągły, to jest spłaszczony:) Ja kupiłam przewijak w IKEI i mój mąż pomalował go bejcą pod kolor szafy:)
Zaraz wrzucę fotki:)

11 lata 6 miesiąc temu - 11 lata 6 miesiąc temu #669007 przez agniesia
Juniora przewijak:)
Załączniki:

11 lata 6 miesiąc temu #669011 przez nala
Witajcie mamuśki,

Z kupowaniem kosmetyków to chyba nie ma co przesadzać. Nie wiadomo czy dziecko nie będzie miało uczulenia na któryś i chyba faktycznie warto poszukać domowych sposobów mam i babć.

Co do pieluch to ja same pozytywne opinie słyszałam o Dadzie z biedronki i takie kupiłam. Mam nadzieję, że moja malutka będzie mogła je użytkować :)

Przewijak też mam taki na łóżeczko, ale to z racji ograniczonego miejsca. Nie ma gdzie postawić komody z przewijakiem. Ale koleżanka odradziła mi kupowanie pokrowca na niego, mówiła że lepiej podłożyć podkład do przewijania czy pieluchę, bo jak zasika to ten pokrowiec co chwilę trzeba prać.
Ja z kolei mam dylemat gdzie umiejscowić kosmetyki. Nie mam juz w sypialni miejsca na jakąś szafkę obok. Myślałam o jakichś organizerach ale te "szmaciane" wieszane na łóżeczko jakoś mi nie leżą.
Agniesia czy te pojemniki wiszące na przewijaku to też z Ikei?

11 lata 6 miesiąc temu #669015 przez agniesia
Tak z Ikei. Kupiłam je za 19,90 zł i są super:) Ten na dole będzie na zużyte pieluchy, a ten do góry mniejszy ma taką wkładkę jeszcze na wodę:)

11 lata 6 miesiąc temu #669026 przez nala
To chyba muszę w coś takiego zainwestować, bo to jedyne co się zmieści i będzie pod ręką :)

11 lata 6 miesiąc temu #669027 przez dorkiszon
agniesia fajne to mosz :D
Ja tez na przewijak nie kupuje żadnych pokrowców , bo właśnie tez pomyślałam, że najlepiej jednorazowy podkład i jakby co wyrzucam , a nie piore co chwile.
Słyszałyście może, żeby nie dawac smoczka na uspokojenie zanim nie zaczniemy karmić ?
Podobno dziecko potem nie umie ssać piersi to prawda ?

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka