BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Lipcowe 2013

11 lata 6 miesiąc temu #669180 przez Qltoorka
Joanna89 napisał:

Karolinap moja znajoma je używa od 1 dni życia małej, i już tak przed 3 miesiace i mówi ,że są super chłonne:) jak coś to kupię inne, zamówiłam 2x78sztuk do szpitala a potem dokupię do domu jak będą fajne:)

Boziu, Joanna, Ty bierzesz do szpitala 156 szt pieluch? :ohmy: Jejku, dziewczyny, czy Wy się na jakieś dwutygodniowe wakacje wybieracie? :P :laugh:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 6 miesiąc temu #669182 przez agniesia
Śliczności:)

11 lata 6 miesiąc temu #669185 przez askan2
patrysia305 kurcze nie wiem co Ci poradzić, bo mój gin powtarza do tej pory że jak ciśnienie będzie nawet troszeczkę ponad 140/90 to tel. do niego i na izbę przyjęć, no i jednak chyba miał rację jak wyłapał u mnie ten pierwszy skok i odrazu wysłał do szpitala na diagnostykę.... potem na każdej wizycie powtarzał jak dobrze że wcześnie pani zaczęłą tabletki brać... bo czym później to ciężej wyregulować ciśnienie (i takiego zdania byli wszyscy lekarze w szpitalu (a przy przyjęciu do szpitala miałam 125/85 i to nie robili problemu tylko mnie przyjeli, ale widzę że co szpital to inna teoria) :dry:... kurcze i widzę dziewczyny że jak późno zaczęłyście łykać tabletki to ciążko faktycznie jest wyrególować i że jednak gin miał rację... Pati ja bym zadzwoniła do gin i jechała do szpitala i nie dała się spławić to jednak poważna sprawa a moim zdaniem i tak lekarze już zaniedbali wcześniej te twoje ciśnienie :dry:

alba77 zdziwiłam się że jeszcze masz brać acard, ja już odstawiłam bo po zazyciu ostatniej tabletki jeszcze przez 10 dni działa w organizmie, a wiadomo że rozrzedza krew więc w czasie porodu może spowodować krwotok

Qltoorka koszyk jest u mamy jak przywiozę to wstawię zdjęcie ;)

11 lata 6 miesiąc temu #669190 przez Joanna89
Qltoork niiiii :) z tej paczki co zamówiłam to wezmę do szpitala:)

11 lata 6 miesiąc temu #669203 przez patrysia305
askan - dzięki za odpis, kurcze z tym ciśnieniem nie ma żartów, postaram się jeszcze wyciszyć i zobaczymy bo w weekend w szpitalu i tak opieka jest marna ;/

11 lata 6 miesiąc temu #669218 przez askan2
patrysia305 gin mi mówił że mogę pić melisę, spróbuj może pomoże a na pewno nie zaszkodzi ;)

11 lata 6 miesiąc temu #669220 przez Joanna89
kamilka piękna kołyska :) moja sąsiadka ma Twój wózek :) ładny , ale dla mnie za ogromny :)

11 lata 6 miesiąc temu #669226 przez Kamilka22
no fakt ma ona dużą budkę:)

11 lata 6 miesiąc temu #669228 przez emi87
agniesia czyżbys juz nam planowała wrócić ze szpitala z pociecha?? :D
alez sliczna ta posciel - nie raz zwracała moja uwage na róznego rodzaju aukcjach,strasznie mi sie to zestawienie kolorów podoba :) ślicznie :) szafa tez juz widze czeka :P
i bardzo fajny wózeczek :) kazdy facet marzy o czerwonym wozie hihi
hahaha dooobre :D az tak nisko? kochana to ja tu trzymam kciuki i czekam na foty juniora bo cos czuje ze długo nie pociągniesz :D

ja mam do pupy sudocrem awaryjnie, bephanten (tez na sutki) i alantan :) do tego puder na wrazie i okliwke bambino (sama używam wiec wrazie cos sie nie zmarnuje). a na pieluszki postawilam na dade :)
a na przewijak połoze po prostu pieluche...

smoka tez mam spakowanego :D musze go tylko jeszcze wyparzyc i szczoteczke do żebow (przypomniałam sobie własnie) :P

Joanna slodkie te misiaki :D

patrysia moze lepiej jechac na ip jak ci sie nie poprawia po lekach nawet...kurcze kompletnie sie na tym nie znam ale takie ciśnienie chyba bezpieczne nie jest.

alba u ciebie kochana tez sie moze cos lada moment zdarzyć... kurcze sypiecie nam sie :D

kamilka no i fajna bryczka :) małej na pewno bedzie sie super woziło w niej ;) ach i ta szafa, i te ciuszki, i te w panterke hihi :P a kołyska boska!

11 lata 6 miesiąc temu #669229 przez Joanna89
Ale jest ładniutki na żywo dużo lepiej się prezentuję ,sąsiadka zadowolona, tylko własnie też mówi ,że ciężki. Najwyżej wyrosną jej bicepsy :D hehe

11 lata 6 miesiąc temu #669231 przez Kamilka22
No moim zdaniem też na żywo lepiej wygląda:) no kurde trochę waży tak około 14kg trochę się nadźwigam ale cóż :) dam radę jakoś;p ogólnie póki co jak stoi to jestem zadowolona z niego:) zobaczymy jak będzie się sprawował w praktyce;)

11 lata 6 miesiąc temu #669233 przez uniuni
Kamilka teraz jak zobaczyłam, to mi się przypomniało, że Ty też postawiłaś na bebetto :) A Solaris nawet większy, bo Luca na innym stelażu jest. Świetna kołyska :)

Joanna dzień bez Twoich zdjęć dniem straconym :)

Patrysia ja miałam zazwyczaj dosyć niskie ciśnienie 90/60 np. i jak mi skoczyło do 120/80 to zaczęłam się martwić, ale u Ciebie to dopiero jest wysokie! :ohmy: Askan dobrze mówi, nie daj się - to Twoja ciąża, Twoje dziecko i oprócz Ciebie nikt nie będzie się zmagał z konsekwencjami jeśli coś (odpukać) pójdzie nie tak przez to ciśnienie.

11 lata 6 miesiąc temu - 11 lata 6 miesiąc temu #669235 przez Joanna89
Kamilka22 kiedyś były same ciężkie wózki i kobitki dawały radę !
Uniuni tysz prawda :D

Patrzcie jaki fajny dywanik do pokoiku :) i niska cena...

allegro.pl/ShowItem2.php?item=3248225540...id=7&ars_rule_id=102

11 lata 6 miesiąc temu #669239 przez Kamilka22
uniuni a Ty też Bebetto prawda? ale jaki model? Solaris czy Nico nie pamiętam??

11 lata 6 miesiąc temu #669244 przez uniuni
Kamilka Solaris :) Ale jak już pisałam, zupełnie inny stelaż ma i ok. 1kg cięższy niż Luca :) Kupiłabym Luca, ale potrzebny mi duży kosz pod wózkiem to jedyne co przeważyło :)

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka