BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Lipcowe 2013

11 lata 6 miesiąc temu #672794 przez kaska1982
Kasiak mam to samo :( normalnie ciągle chce mi sie spać, myślałam, że to może pogoda tak na mnie wpływa, ale nawet jak jest słonecznie to ja padam na twarz, a nic takiego nie robię. Po południu jak czasem sie położe to nie ma bata bo zawsze zasnę. Niby niedługo, bo 30 minut albo godzinka ale zawsze oko mi sie zamknie. Ale czytałam, że na tym etapie ciąży, jesli czujemy sie zmęczone to nalezy sie położyc i chociaż kilka minut drzemki. Niby organizm tego potrzebuje :)

Kocham Cię syneczku!!!

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 6 miesiąc temu #672800 przez Qltoorka
Dzięki Madzia za tą stronę :kiss: Bardzo przydatne informacje są tam zawarte :) Tego nam było trzeba :)

11 lata 6 miesiąc temu #672802 przez magdalenagal
No co Ty! Dziś fanta w dupie. Całe piętro posprzątałam. A jutro planuję sprzątać dalej :-)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

11 lata 6 miesiąc temu #672807 przez magdalenagal
Qltoorka napisał:

Dzięki Madzia za tą stronę :kiss: Bardzo przydatne informacje są tam zawarte :) Tego nam było trzeba :)

Nie ma za co :-) dzieło przypadku. Bo nie czytam wp.pl a stamtąd był artykuł z odnośnikiem. Ja też uważam że to przydatna strona- zaoszczędzę czasu ;) i nerwów :D

11 lata 6 miesiąc temu #672817 przez agusiaa26
Magdalena dzieki za linka, zaraz tam pacze

Kurcze ale mnie maly kopie non stop od 14!! Nie wiem czy tez tak macie, otóż mój książę czasami tak mi trzęsie brzuch jakby się wzdrygal czy cos, nie wiem czy zrozumiecie;) czasem tak ma ze kilka sekund rusza sie cały brzuch i widzę jak mnie rabie wszystkimi częściami cialka- nie ukrywam boli mnie to:/

Ja niestety w dzień nie spie, jakos nie umiem nawet jak zmeczona jestem :/

11 lata 6 miesiąc temu - 11 lata 6 miesiąc temu #672834 przez Joanna89
Agniesia ja tak mam, odczuwam jak takie trzepotania bardzo szybkie:)
Zmykamy na mecz do sąsiadków :) miłego wieczoru !

11 lata 6 miesiąc temu #672839 przez karolinkanice16
agusiaa26 mnie też tak kopie i to bardzo boleśnie ;/

11 lata 6 miesiąc temu #672843 przez agusiaa26
Tak tak, mam takie trzepotanie, fajnie ze nie jestem z tym sama bo juz myslalam ze moj synio zwariował;)

11 lata 6 miesiąc temu #672859 przez dorkiszon
Mój tak nie raz zadrży, a teraz go łapałam za nie wiem co to było, a on uciekał.
Czasami jak się wierci to aż tak chrumknie jakby chrząstka o chrząstkę otarła.

11 lata 6 miesiąc temu #672863 przez karolinkanice16
ja też tak czasem mojego łapie ale nie wiem za co a on ucieka :)
a ja czasem siedzę i taki odgłos i z brzucha pójdzie jak by beknął :D.

11 lata 6 miesiąc temu #672877 przez NataliaK
mój mały też trzepocze,kopie - boleśnie już teraz ;) i się mega wypina, że ciężko mi się czasem oddycha no i tak jak u Was mam wrażenie jakby się próbował już wydostać :) tak więc chyba to normalne na tym etapie. Ciągle przez to głaszcze brzuszek a w szpitalu mnie położna na tym przyłapała i dostałam wykład, że nie można bo pobudzam czynność skurczową ale co za to mogę, że to tak mam automatycznie nawet nie zwracam na to uwagi :lol: powiedziała, że jedynie co to położyć ręce ale nie głaskać ale tak mi nie wychodzi :P

11 lata 6 miesiąc temu #672881 przez siwa342
agusiaa26 też tak mam że mi sie trzęsie i sie zastanawiam co ona wtedy robi ale to tylko chwile tak,ale mnie to nie boli,jakos wogóle mnie nie boli narazie jak sie Majeczka rusza

MAJA

11 lata 6 miesiąc temu #672893 przez dorkiszon
Jak tak drży to dlatego, że jego układ nerwowy jest już wykształcony tak czytałam.
Ja teraz juz tez tak staram się nie głaskać całego brzucha ewentualnie po nóżce go tak pocieram palcem. Myślę jednak, że troche już przesadzają z tym nie głaskaniem. Mi mówiła lekarka, że to bym tak musiała sie ostro masowac z 30 min. no i chyba miałą rację , bo na tyle co ja głąskałam wcześniej brzuch to już dawno powinnam rodzić.

11 lata 6 miesiąc temu #672902 przez NataliaK
dorkiszon no też tak myślę, że trzeba by długo i intensywnie masować a troszkę to nie zaszkodzi. Dziewczyna co ze mną leżała i czekała na poród tez ciągle masowała a miała zaledwie kilka skurczy dziennie więc jej to nie pomogło urodzić :D

11 lata 6 miesiąc temu #672906 przez dorkiszon
No własnie jakby to było takie łatwe to te dziewczyny , które przenoszą ciąże i chcą juz urodzić nie szły by na wywoływanie tylko by się masowały.

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka