- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Lipcowe 2013
Mamusie Lipcowe 2013
- dorkiszon
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Ide chyba spac, bo mnie meczy milego.
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- misskate
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
Trzymaj się, Kochana i rób wszystko, żebyście Razem byli zaangażowani we to, co teraz tyczy się Waszego życia. Mężczyzna musi zrozumieć, że nie tylko My jesteśmy od prania, sprzątania, gotowania i zajmowania się Dziećmi. To Nasze wspólne życie i wspólne obowiązki.. Nie dopuszczajmy do takich sytuacji, bo jako świeżo upieczone Mamy długo będziemy pamiętały te ciężkie dni, które przecież powinny być najpiękniejszymi w Naszym życiu.. W końcu to pierwsze dni z Naszymi Maleństwami

- siwa342
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
I pytanie za 100 punktów czy którejś mąż pracuje w niemczech? Czytam co muszę mieć do otrzymania kindergeld i eltergeld ale trochę się gubie

- misskate
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
siwa342 Mój D. pracuje właśnie w Niemczech, ale szczerze mówiąc, dopiero niedawno dowiedziałam się o możliwości takiej dopłaty i niestety jestem jeszcze zielona w temacie, więc nie pomogę...
- NataliaK
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

- siwa342
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

- karolinap
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-

I nie smuc sie

Ja jutro mam w planach jechać na caly dzień do siostry A. Chce jechać rano wiec juz spakowalam torebkę i pierwszy raz zapakowalam Kartę Ciąży. Położyliśmy się do lozka, poskakalam na gałęzi i tak leze juz ze 2 godziny i nie moge zasnąć. Cały czas mysle czy jutro nie urodzę, dlatego nawet ta Kartę Ciąży zapakowalam

Co mi się w tej głowie roi

- karolinkanice16
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- ♥ Ksawery 16.07.2013 / 8.59 ♥
- Otrzymane podziękowania: 1
- karolina_p123
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
w tamtym tyg pisałam, że jadę do szpitala gdyż odeszły mi wody (to był fałszywy alarm okazało się, że był to płynny czop). w sobotę wysyłam ze szpitala (ogólnie podczas pobytu skurcze pojawiały się i znikaly). w sobotę rano po ktg odeszła mi galaretka wraz z brunatną krwią moja gin zbadała mnie przed wpisem miałam 1,5 cm roz ale na szczęście wyszliśmy do domu.
dzisiaj o 16 odeszły mi prawdziwe wody miały kolor różowy. na powodówkę trafiłam o 18 po badaniu polało się jak z fontanny i juz miałam 3cm. trafiłam na sale porodową dostałam oxy i tak ok 19.20 zaczęło się rozkręcac skurcze bolesne roz na 4cm. w oczekiwaniu na panią anestezjolog mąż masował mi plecy, opierając się o położną bujałam biodrami i skakałam na piłce.
Pierwszą dawke znieczulenia+ kolejne oxy dostałam ok 20.40 druga miala być o 22.30 ale już było po

Po ok 9 parciach urodziłam synka. Mąż stanął na wysokości zadania oddychał razem ze mną, trzymał mnie za rękę no i coczywiście przeciął pępowinę.
ja jestem bardzo zadowolona z tego znieczulenia dzięki niemu wystrzeliłam jak z procy. czuje się rewelacyjnie przynajmniej na tą chwilę (mam mnóstwo siły i chyba nie zasnę)
tak więc Pawełek ur 03.07 o godz 22.10 waga 2650g długość 51 cm 10pkt (był okręcony pępowiną wokół szyi
[img/] imageshack.us/photo/photo/534/i7io.jpg/ [img/]
- karolinap
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-

I jaka nagroda mi się tu trafiła - takie wiadomości

Karolinkanice - moze to początek kolejnej akcji. Czyżby Ksawery się szykował do wyjścia?
Karolinap123 - GRATULACJE!!!
No to ładnie Ci poszło i chyba jako pierwsza miałaś znieczulenie. Super ze masz siły! Oby tak dalej

Cieszcie się teraz sobą!

- misskate
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

siwa342 Dla mnie to też spora suma, tym bardziej, że zatrudniona jestem na najniższą, więc z macierzyńskim szału nie będzie... Każde dodatkowe pieniądze się przydadzą, więc też muszę wgłębić się w temat

- !sylwia!
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
Gratuluje Mamusiom Nika, Kasia i Karolinka. same chłopaki, siurki górą.
jak zawsze zdjęcia super i te z brzuszkami i te pokoikowe no i oczywiście dzidziowe też.
Karolinkanice super ten kosz Ty to masz jakiegoś nosa do okazji.
Asia piękne szpilki.
Qltoorka na mojego też dopiero zadziałało jak w zeszłym tyg dr powiedział, że może być w każdej chwili więc jak M tylko z turcji wrócił to od razu za wałek i jedziesz, no i jak się 4 miesiące zbierał za samo malowanie i dupa to w weekend udało mu się z kuzynem nawet tynk strukturalny położyć, pomalować i posprzątać. Więc jak wróciłam od rodziców to domu nie poznałam co gorsze mój kot też, biedny chodził i nie ogarniał.
Patrizia kurde ile Ty masz siły, podziwiam i trzymam kciuki.
o i byliśmy we wtorek na usg i mój synio waży już 3300-3500 spore chłopisko się zrobiło bo miesiąc temu miał 2130 i się nastawiłam na takiego długiego szczuplaczka a tu klocuś będzie.
dziś muszę ogarnąć wizytę u dr od cesarki może jak mnie zbada to stwierdzi że młody na wylocie i zamiast czekać do 11 to mnie w sobotę podetnie i będziemy wszyscy razem.
- bea2a
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

- judytejsza
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
lipiec kochane widze zaczyna sie rozkrecac:) ktora z nas nastepna? moze karolinkanice16? czekamy...
U mnie od rana dzisiaj piekne słoneczko, nawet z samopoczuciem juz lepiej przestałam forsowac sobie mozg myslami i stwierdziłam ze nie ma co siebie i synka stresowac na koniec, poprostu grzecznie przeczekam do poniedziałku i bede wszystko wiedziała:) dobrze ze mam u was wsparcie, wasze słowa zawsze stawiaja na nogi, no i maz tez sie spisuje narazie, pomaga mi chodzic, wstawac,itd. bo juz ciezko u mnie z poruszaniem sie , mam wraznie jakby mały miał zaraz wypasc mi miedzy nogami:P
- Joanna89
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

my juz na nogach ,trzeba troche posprzatac, nie ma meza to nawet sprzatanie jest mniej