- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Lipcowe 2013
Mamusie Lipcowe 2013
- Jamajka
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Dzieci ani szklanek w domu nigdy nie za dużo :)

Monia ja nie wiem skąd Ty tego lekarza swojego wytrzasnęłaś, ale ja bym uciekła od niego już minimum pół roku temu

Uniuni im Paproch dłużej w brzusiu tym lepiej

A ja nawet nie wiem ile mam w brzuszku cm. Chyba muszę się zmierzyć

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- emi87
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- nasze szczęście Milunia 13.07.2013r :)

moje brzuchola i tak nikt nie przebija

moonia hahah miny musiały być bezcenne

bea dla twojej połóweczki równiez najserdeczniesze życzonka

- dziubasek
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 1

Karolinap ja tez sie martwie o kase wiec glowa do gory, polisy w pl zakladala moja mama a tutaj panstwo, za 6 tyg bede dostawac 130funtow/tyg a to jest 1/3 moich zarobkow wiec bedzie ciezko ale jakos damy rade

- moonia154
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

Emi żałuję, że nie pstryknęłam fotek w poczekalni, teraz byśmy wszystkie darły łacha ze starych dewot

- NataliaK
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

Wczoraj bardzo mnie swędziało miejsce nad pępkiem po kolczyku a dziś patrze a tak 3 krwiste rozstepy...dziady jedne no!

Uniuni spoko nasze szkraby jeszcze podgonią te większe dzieci często tak właśnie jest ;p
kasik to super, że możesz rodzić naturalnie!
joanna super, że wszytsko ok, w końcu z Twoją szyjką coś się zaczyna dziać hehe

karolinap ja macierzyński będe miała ale przez moja kiepska umowę to kokosów nie dostaję, wiadomo, że zawsze coś ale teraz wydatki się zwiększą a tak naprawdę mąż ma na głowie nasze utrzymanie, cieszy nas jedynie to,że nie mamy żadnego kredytu na mieszkanie ani nic bo tak to byśmy sie na dziecko nie decydowali...
- Qltoorka
-
- Wylogowany
- Moderator
-
L4 dostałam do 15tego lipca, położna też mi już formularz do becikowego wypisała z datą pod koniec lipca, żebym nie musiała przyjeżdżać.
Tak jak się spodziewałam nabawiłam się lekkiej infekcji (na którą w sumie ta maść Clotrimazolum nie pomogła)- w domu jak pomykam sobie bez bielizny to jest ok, ale jak wychodzę to zakładam majtusie i po powrocie zawsze mnie potem swędzi pipencja...

Na mój zakrzep, z którym byłam u proktologa przepisała jeszcze jakieś tabletki doustne Diohespan, który ma działać na naczynia żylne...zobaczymy...

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- agniesia1604
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 52
ja też tak mam że teści mam 300km od domu:) Ale dobrze żyję z teściami i słyszymy się codziennie.
Ponoć 3 dni przed porodem maluszek potrafi być mniej aktywny bo pomału schodzi w dół ..
Ja mam tak ze mój Stasiu co 3 dni przyjmuje inną pozycję i jest wtedy 3 dni mniej aktywny albo ja mniej czuję,
albo bardzo aktywny i wtedy bardzo silnie uderza w brzuszek.
Patrizia,
podziwiam Cię!!!
Bardzo dobrze że utrzymujesz kontakt bo tak naprawdę to pomaga w powrocie do rzeczywistości.
Ja co prawda straciłam maleństwo w 20 tygodniu ale utrzymywałam kontakt z dziewczynami które urodziły zdrowe maluszki.
Było mi cieżko tym bardziej że byłam sama bo mąż musiał wrócić do pracy, ale ja też wróciłam dość szybko do pracy.
Nie mogłam siedzieć tak w domu w samotności bo wciaz płakałam. Jak wróciłam do pracy to życie wróciło do normy.
Ale niestety długo nie mogłam się zdecydować na kolejne dziecko...na pierwsze dziecko staraliśmy się 4 lata ...
zapomnieliśmy o tym że trzeba sie starać ... i tak 9 miesięcy później udało się - było to dla mnie OGROMNYM zaskoczeniem.
Nie planowaliśmy a to dlatego że wcześniej jak planowaliśmy to 4 lata nie udawało się...

Tobie też się uda stanąć na nogi i na 100% będziesz szczęśliwą mamą

karolinkanice16,
cudone te okazje... szkoda ze u nas w Polsce o takie cieżko. Używane w podobnych cenach co nowe ... anowe to czasami przegięcie.
emi87,
ja dzisiaj mam wizytę na 18:30 .. pewnie wejdę o 20:00
Ja co prawda z sierpniówek bo na 2 sierpna wg miesiaczki mam plan rodzić... ale wg USG na lipiec...
Ach znając moje szczęscie to urodzę w połowie sierpnia - chlip!

Ale marzę urodzić w lipcu:))))))))))))
Joanna89 ,
ale ty się nadźwigasz ... arbuza ?

Ja to jak coś niosę cieżkiego to jakby mi macicę do podłogi ciągnęło:P
Heh ... piszesz o wymiarze brzuszka. Ja wczoraj wsiadłam do auta po obiedzie co prawda i szorowałam pępkiem o kierownicę.
Uspokoiłam sie dopiero wtedy gdy ustawiłam porządnie fotel w aucie hehe i od razu te 1-2 cm do kierownicy mi zostało:))))
Odetchnełam z ulgą - jeszcze mogę prowadzić!!!!

askan2,
GBS pobierają z pochwy ale ze specjalnego miejsca chyba ... tak mi sie kojarzy.
siwa342,
mój brzusio ma: 114cm i mam termin na 2 sierpnia:) hihihihi więc jakby to powiedzieć ...prześcignełam Cię

Poza tym jestem przed obiadem:P
Marta27,
własnie jestem ciekawa jak to jest kiedy prowadzisz auto i tu nagle skurcz... zjechałaś na pobocze czy przetrzymałaś tą chwilę ...
Jechałaś sama?
Ja się właśnie tego najbardziej obiawiam - skurczu w trakie prowadzenia

Kasik88,
to super z tym spojeniem łonowym. Ja biorę od 2 tygodni Ossopan i w sumie czuję się tak samo ... ale nie gorzej.
Dziś mam wizytę to zapytam co dalej ...może dalej ten Ossopan a moze wizyta u ortopedy...
Zobaczymy
________
1 dzień a tyle postów

Kalafior z ziemniaczkami i sznycle

A mam taką ochotę na czereśnie że chyba nie wytrzymam i pojadę później na jakieś zakupy.
- agniesia1604
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 52
Poproś moze kolegę ...
Mój mąż wie ze musi zrobić remont czym prędzej bo jednak zapachy farby nie wietrzeją z dnia na dzień ...
- NataliaK
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

- Joanna89
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

ważne że mała rośnie i ładnie waży kruszynka moja:)
- karolinkanice16
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- ♥ Ksawery 16.07.2013 / 8.59 ♥
- Otrzymane podziękowania: 1

- nala
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
Tak czytam Was i widzę, że malutkie te Wasze dzieciątka, poza Judytejszą, która już ma umówione cc. Moja mała waży już 3500 i do porodu ma dobić do ok. 3900. Jak jeszcze przenoszę to już w ogóle może być ponad 4 kg. Także trochę się tego porodu przez to boję. Już dzisiaj okna pomyłam, mieszkanie posprzątałam, ale oczywiście nadal nic, zero skurczu. W poniedziałek mam wizytę więc zobaczymy czy może Ala zlituje się nad mamusią i wyjdzie wcześniej
agusiaa26, moja mała też wiecznie harce urządza

Qltoorka, tak to z tymi chłopami jest. Ja zrobiłabym tak jak pisze Agniesia1604, zaczęłabym sama malować i robić. Myślę, że jakby Cię zobaczył z brzuchem z wałkiem na drabinie to w końcu by się ogarnął. Albo właśnie poprosić jakiegoś znajomego chłopa o pomoc. Nic tak działa na męski ego

Emi87, już dawno miałam zapytać. Sama robiłaś tą cudną karuzelkę nad łóżeczko. A ten stelaż do którego zaczepiłaś sówki to kupiłaś gdzieś gotowy czy sama też robiłaś?
Askan2, mi pobierając GBS przejechała patykiem tylko w okolicach od d...do p... także nic za bardzo nie grzebała no i dziad wyszedł :/
Joanna89, widzę że Ty to energiczną mamuśką będziesz. Ciągle w biegu

Karolinap, co do finansów nie jesteś sama. Wiele par boryka się z tym problemem, ale jakoś będzie. Zawsze jest. Najważniejsze żeby dzieci zdrowe były

Dziubasek, podziwiam Cię. Skąd Ty czerpiesz tyle siły na to wszystko

- Kamilka22
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
U mnie NADAL CISZA już chyba się nudna robię z tymi postami hehe:) no ale co ja poradzę na to że mojej Niuni się nie śpieszy..

Więc kurde na spacery to już się nie nadaję... Więc co mi zostało??? chyba molestowanie G. hehe:)
- Kamilka22
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
nala 3500kg uhuh no to rzeczywiście kochana Malutka jest już spora.
Qltoorka na bank jak powiesz mężowi że możesz urodzić w każdej chwili to zepnie pośladki i zrobi to co ma zrobić

- kasiak
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Sebek- mój mały Piszczuś Pan :-)

Mam kryzys. Siedzę znowu sama w domu. Mąż pojechał w pizdu znowu, w odwiedziny do rodziny a ja z małym kiszę się w domu

Idę powiesić kolejne pranie i poskładam ubrania. Jutro pielęgniarka przychodzi a w sypialni sajgon...