BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Lipcowe 2013

11 lata 10 miesiąc temu #562983 przez karolinap
Spinac to mi się nie spina ale czasem jak glaskam brzucho to jest trawdy. I nawet ciężko na niego chociaż lekko nacinac.
A moze boli bo się tam wszystko rozpycha, w końcu brzuchy coraz większe mamy :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 10 miesiąc temu #562987 przez dorkiszon
Zaniosłam mojemu mężulkowi browarka, bo biedny haruje dzis zamiast odpoczywać :)

11 lata 10 miesiąc temu #562988 przez dorkiszon
No nie wiem tak pytam może któras ma tak samo, a ogólnie brzuch mam miękki tylko czasami właśnie tak mi sie robi.

11 lata 10 miesiąc temu #562997 przez kasiak
dorkiszon napisał:

No nie wiem tak pytam może któras ma tak samo, a ogólnie brzuch mam miękki tylko czasami właśnie tak mi sie robi.

Też mi się czasem tak robi, ale raczej rzadko. Czasem też czuję jak się mały przewraca i po chwili macica się obkurcza, takie śmieszne uczucie, ale po chwili przechodzi.

11 lata 10 miesiąc temu #563007 przez dorkiszon
No to właśnie tak samo mam i takie uczucie jakby ktoś naciskał na pełny pęcherz cos w tym rodzaju.

11 lata 10 miesiąc temu #563015 przez Qltoorka
Witam dwie nowe Mamuśki :)
betka555, na kiedy masz termin?

agusiaa26, i co się martwisz tym becikowym? wierz mi, że wolałabym się na niego nie załapać niż zarabiać te marne grosze, które zarabiam i dostać te 1000 zł, które mi nawet na wózek nie starczy.... :( Więc Ty się tylko ciesz, że razem zarabiacie ponad 5800 zł :)
Bo tak jak dorkiszon pisała (przerabialiśmy ten temat już kilkakrotnie na forum, ostatnio całkiem niedawno, więc przegapiłaś :P ) - składasz wniosek po urodzeniu dziecka, dlatego wtedy już Twoja rodzina liczy więcej członków-liczy się ilość osób w rodzinie w momencie składania wniosku.
Tu masz wszystko:
dziecko-i-prawo.wieszjak.pl/becikowe/312...r-krok-po-kroku.html

11 lata 10 miesiąc temu #563017 przez emi87
na szczecie dzis w pracy krótko ale ostatnie dwa dni (i noce) dały mi sie we znaki i chodze jak zombie..strasznie jakas zmeczona jestem, jak stara babcia B) koncze sie chyba :D
juz wstawiłam pranie, zupa sie gotujw, pozmywane a ja....na chwile klapałam na pupencje i nie wiem czy sie podniose teraz haha

Lacrusia to szalejesz pełna para mmm :D i ty sie tu tak nie spiesz - musisz jeszcze troche poznosic nasze humorki-hormonki a nie tu sie chcesz wymiksowac z miesiac wczesniej :D alez ty masz słitasny ten brzunio :D w końcu 2-os apartamentowiec hihi piekny!

uniuni mały podekscytowany pierwsza podróżą hihi

agusiaaa do marca tylko tydzien hehe :P wiec zaraz wpadniesz w zakupowy szał :P moi tesciowie sie nie wtracaja (bo juz wiedza ze nie maja szans :P ) :) rodzice tez nie - tylko pomagaja :) to taki fajny typ ludzi ze jak potrzebuje to zawsze pomoga ale nigdy nic nie narzucaja i nie oczekuja całowania po nogach :) zawsze mozemy na nich liczyc :) i oni na nas oczywiscie ;)

karolinap bo tu na poczatku wszystkie zeshizowane,zestresowane i pesymistki :) teraz na forum jest jedna wazna zasada -OPTYMIZM!! :*
co do spania najlepiej na lewym boku a jak nie dasz rady to ...na siedząco!~wtedy nie boli kregosłup i nie usikasz nic czego nie powinnas :) mi troche pomaga mój kochanek-rogal ale lewe biodro i noga mnie boli ostatnio cosik wrrr

carmelove no gratuluje!!!!!!!! wreszcie kolejna muszelka :D

askan to wpsółczuje choróbska, tez przechodziłam i za drugim razem skonczyło sie antybiotykiem. nie ma sie co ich tak bac :)

kasiak tez tak miałam - 2 dni nie mogłam, potem dwa dni biegunka wrrr ale jakos sie ustabilizowalo. staraj sie duzo pic :)

dorkiszon tez tak mam, ze czujesz taki bolesny ucisk i robi sie twardy dół brzucha (czasem po jednej stronie,czasem po drugiej a czasem cały) - ja jestem pewna ze to dzidzia :) jak sie własnie przekreca to moze dupka czy czyms innym sie tam rozpycha :) lekarz mi mowił na poprzedniej wizycie ze to dziecko - tylko wtedy jeszcze mniejsze byo :)
i tez czasami jest twardy od góry ale wtedy miekki od dołu - dziodzilki nasze jak w mordziaka strzelił!! i mimo ze to czasami boli to uwielbiam to uczucie hihi

11 lata 10 miesiąc temu #563030 przez agusiaa26
Qltoorka tak bardzo sie cieszę ze tyle zarabiamy bo stać mnie na opłacenie raty kredytu hipotecznego, za auto czynsz itp więc dużo nam nie zostaje i niestety w luksusie nie plywamy. Nie nartwie się tym becikowym, niech sobie wsadza je sobie w 4litery. Ehh

11 lata 10 miesiąc temu #563039 przez dorkiszon
No ja tez mam kredyt hipoteczny, ale coś za coś niestety, ale kredyt nas tak nie dławi jak ogólnie drogie życie w PL. Także nie wiem czy będę miała jeszcze kiedyś drugie dziecko się okaże wole zapewnic jednemu dobre życie niż biedowac z dwójką.

11 lata 10 miesiąc temu #563041 przez emi87
wiadomo czesto wieksze zarobki=wieksze zobowiazania finansowe. dobrze było tak jak wczesniej - dla kazdego :) kazdej młodej mamie przyda sie zastrzyk gotówki czy zarabia 800 zł czy 40tys zł :) kazda z nas płaci skłądki społ :) aleee co tam - najważniejsze ze mamy nasze szkrabiki pod serduszkami :kiss: kasa to tylko kasa,raz jest raz jej nie ma (choc wiadomo lepiej jak jest :P ).

11 lata 10 miesiąc temu #563048 przez MlecznaMama
Cześć Dziewczyny! Jak się macie? Jak mija sobota? Ja akurat skończyłam pracę dzisiaj ciężko mi było wystać

11 lata 10 miesiąc temu #563054 przez emi87
Mleczna mi z kolei ciezko było wstac hihi :P teraz sobota mija super bo juz po pracy i w domowych pieleszach :] chyba bede dzis spac jak dziecko - po dobranocce i cała noc hihi
w sklepie pracujesz?? kurcze w ciazy to najgorsze jak sie ma cały dzien jedna pozycje - ja z kolei siedze cały dzien nachylona do przodu i tez po paru godz juz mnie pupa i brzuch bola :) bo do kregosłupa to juz sie przyzwyczaiłam :P

11 lata 10 miesiąc temu #563058 przez magdalenagal
Ja zapraszam na bułki pizze- domowe drożdżowe ciasto i farszyk :-) i mam ciasto czekoladowe, ciastka z dżemem (kupne), ciastka francuskie pikantne i markizy waniliowe.

Ja nie jadam za dużo więc chętnie się podzielę :-)

11 lata 10 miesiąc temu #563061 przez magdalenagal
A co do spinania się macicy- ja już 3 tygodnie jestem na fenoterolu, fakt telepie mną jak w delirium (tak z godzinę po zażyciu) ale już mi się nie podnosi ani macica a z nią brzuch. Na początku tak się wystraszyłam że już myślałam że mam przedwczesny poród... :-(

11 lata 10 miesiąc temu #563068 przez MlecznaMama
Emi 87 :) pracuję na stacji benzynowej :) na szczęście jeszcze tylko trzy zmiany. Jutro 12 godzin O_o . Masz racje ciężko w jednej pozycji pracować, szczególnie teraz gdy jesteśmy w ciąży. Magda jakie Ty pyszności masz mmmm!

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka