BezpiecznaCiaza112023

Mamusie sierpniowe 2013

11 lata 9 miesiąc temu #587431 przez patka1603
z tego co wiem to pren. bez skierowania są w cenie od 150-250zł

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 9 miesiąc temu #587434 przez Gro-szek
Dziękuje Monix za otuchę :)
Tylko jak słyszę od "bardzo pomocnych " niektórych koleżanek, "ojj jeszcze nie czujesz ruchów? ojj niedobrze..." to sama zaczynam mieć jakieś schizy za na ten temat...

A jeszcze dzisiejszy dzień jakiś ponury, smutny i mi tez pewnie się udzieliło...

11 lata 9 miesiąc temu #587437 przez czekoladka0111
Głowa do góry :)
ja też nie czuje wyraźnie ruchów dziecka ale każde dzieciątko robi wszystko w swoim czasie także cierpliwie czekam

11 lata 9 miesiąc temu #587442 przez katarzynaxxx89

11 lata 9 miesiąc temu #587445 przez Monix
katarzynaxxx89 napisał:

Acha dzięki.
A jak zdobyć skierowanie

Twój lekarz prowadzący daje skierowanie. Najczęściej musi być ku temu wskazanie

11 lata 9 miesiąc temu #587446 przez Gro-szek
Na każdych badaniach lekarz mówił na nie urwis, bo taki ruchliwy i nie chciał się badać, na przezierności karkowej musieliśmy powtarzać badania bo za szybko główką ruszał..
a teraz coś ociąga się z tymi kopniaczkami :)

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #587453 przez patka1603
groszek mnie tez już szlak trafia bo codziennie kładę dłonie na brzuszek i nic nie czuje, widocznie nasz czas jeszcze nie nadszedł, głowa do góry ;)

skierowanie dostaniesz od gina jeśli uzna ze się kwalifikujesz. ja jestem po 2 poronieniach i mam 28 lat więc jestem w grupie ryzyka. ogólnie po 30 roku życia to chyba każdy już dostaje skierowanie na te badania

edit: groszek nasz szkrab na badaniach tez bardzo żywiołowy jest[ a ruchów mimo wszystko nie czuje wie tym się nie martw

11 lata 9 miesiąc temu #587475 przez Gro-szek
Patka.. to nic nam nie pozostaje, tylko cierpliwie czekać...
hehe u mnie też jest rytuał cowieczornego głaskania brzuszka...

11 lata 9 miesiąc temu #587481 przez asiulek_dolls
o rany dziewczyny ale pędzicie z tymi postami!!!
tak to jest zostawić Was na 4 dni -2h nadrabiałam zaległości!!!

u mnie weekend minął bardzo przyjemnie ze względu na wczorajsze chrzciny wybrałam się do rodziców i braciaka już w piątek żeby troche pomóc w przygotowaniach a ponieważ nie należe do miłośników gotowania i pieczenia to w udziale przypadła mi opieka nad Szymonkiem :)
jest po prostu przesłodziutki, aż smutno mi teraz samej w domu już strasznie się za nim stęskniłam...

a co do tematów które poruszyłyście ostatnio to aż się rozmarzyłam na myśl o wakacjach, w zeszłe wakacje miałam urlop w połowie sierpnia i po raz kolejny wybraliśmy się do Chorwacji, poznaliśmy wtedy takie fajne młode małżeństwo które też stara się o dzidziusia, w jeden z wieczorów siedząc sobie przy piwku planowaliśmy powrót w to samo miejsce za rok, po czym stwierdziłyśmy z Marzenką że mino tego że byłoby fajnie to nie obraziłybyśmy się gdyby coś a właściwie "ktoś" popsuł nasze plany... no i tak się złożyło że mam termin na 12.08 a więc dokładnie rok po tej rozmowie :) mam nadzieje że Marzena też nie pojedzie i zamiast wygrzewać się na plaży będzie głaskać się po rosnącym brzuszku, bo bardzo trzymam za nich kciuki
a na wakacje polecam właśnie Chorwacje, szczególnie Dalmacje: Sibenik, Primosten, Trogir, Okrug Gornji (Ciovo), Split, Makarska, warto też odwiedzić Dubrovnik ale lepiej tak przy okazji na jeden dzień bo strasznie dużo turystów

my mamy w planie tam pojechać we wrześniu 2014 kiedy dzidzia troche podrośnie, a właśnie jeśli się kiedyś skusicie to wrzesień według mnie to najlepszy czas, bardzo ciepło (w sierpniu było troche za gorąco), zdecydowanie mniej ludzi no i ceny apartamentów atrakcyjniejsze.. ja już nie moge sie doczekać a tu jeszcze półtorej roku trzeba czekać :angry:

a nad naszym morzem najbardziej lubie Mielno i Darłówko, chociaż Mielno chyba troche za bardzo imprezowe jak na wakacje z maluszkiem,
Patka jeśli chodzi o majówke nad morzem to wybrałabym raczej jakieś miasto żeby nie było problemu z knajpkami w małych mieścinach poza sezonem może być lipa ze znalezieniem czegoś smacznego i spełnianiem zachcianek :laugh:

Niesia wiem że sprawe bukietu uważasz za zamkniętą ale weź pod uwage to że ślubne bukiety w przeciwieństwie do tradycyjnych są układane na mokrych gąbkach dzięki temu kwaity dłużej się utrzymują więc jeśli nie chcesz żeby kwiatki Ci padły to zornientuj się które kwaity wytrzymają dość długo bez wody, bo rzeczywiście takie kupienie kwatów na ostanią chwile to fajny i ekonomiczny pomysł, trzeba tylko się wcześniej zorientować w temacie :)

a tak mnie na wspomnienia wzięło, ja bukiet miałm dość duży i odznaczający się, zdecydowałam się na taki bo sukienke miałam lekką muślinową i bardzo prostą więc potrzebowałam jakiegoś mocniejszego akcentu

Gro-szek nie martw się ja dziś zaczęłam 19tc i też zero ruchów, wczoraj rano tylko raz takie bulgotanie ale koleżanka mówiła, że takie bulgotanie to zapowiedź ruchów więc cierpliwie czekam

ahhh ale się rozpisałam... :)

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #587491 przez asiulek_dolls
coś mam problem z dodaniem fotki :angry:

11 lata 9 miesiąc temu #587492 przez patka1603
ewelina masz może jakieś wzory jak robić buciki ,przeglądałam te wszystkie schematy i jestem przerażona, jakaś czarna magia hehe

11 lata 9 miesiąc temu #587494 przez Monix
asiulek_dolls napisał:

coś mam problem z dodaniem fotki :angry:

Spróbuj pomniejszyć fotkę, zbyt duże nie wejdzie

11 lata 9 miesiąc temu #587504 przez asiulek_dolls
pomniejszałam już dwa razy i dalej za duże a w sumie nic ważnego więc sobie odpuściłam :)

11 lata 9 miesiąc temu #587507 przez Monix
No ale pewnie w przyszłości będziesz coś chciała wstawić :) Ja pomniejszam w paincie a potem wchodzę na stronę www.tinypic.com tam ładuję sobie zdjęcie i wklejam link w forum. Może Ci się przyda ;)

11 lata 9 miesiąc temu #587510 przez Gro-szek
asiulek_dolls napisał:

a na wakacje polecam właśnie Chorwacje, szczególnie Dalmacje: Sibenik, Primosten, Trogir, Okrug Gornji (Ciovo), Split, Makarska, warto też odwiedzić Dubrovnik ale lepiej tak przy okazji na jeden dzień bo strasznie dużo turystów

Gro-szek nie martw się ja dziś zaczęłam 19tc i też zero ruchów, wczoraj rano tylko raz takie bulgotanie ale koleżanka mówiła, że takie bulgotanie to zapowiedź ruchów więc cierpliwie czekam

ahhh ale się rozpisałam... :)

Asiulku.. uwielbiam Chorwację... my od kilku lat z rzędu jeździmy na Ciovo... w tym roku na pewno sobie odpuścimy.. ale 2014? jak maluszek pozwoli to na pewno tam zawitamy :)

No to jest już nas kilka, oczekujące na ruchy maluszka...

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka