- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie sierpniowe 2013
Mamusie sierpniowe 2013
- kaska30
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
u mnie same dziwne wiadomości od soboty
powiem wam że przeraziła mnie historia mojej koleżanki u która do 32 tygodniu było wszystko ok z nią i z dzieckiem ale okazało się że musieli jej szybko zrobić cesarkę w sobotę bo łożysko było za duże w stosunku do dziecka i mu zagrażało. I jest Kubś ważył 2kg ale okazuje się że ma coś z serduszkiem i może nie widzieć
ja dziś miałam wizycie,i niestety nic miłego nie usłyszałam. Dzidzia się nie chciała odkręcić i była jak to pani dr powiedziała mało ruchliwa trochę ja to zmartwiło a mnie strasznie wystraszyło, a żeby tego było mało to po badaniu ginekologicznym zaczęła wypytywać czy mnie brzuch nie boli i czy nie mam jakiś innych dolegliwości. A ja jej odpowiedziałam że nie i ja zaczęłam dopytywać czy coś nie tak a ta mi mówi że coś jej się nie podoba "moja macica, jej konsystencja" i kazała leżeć i dostałam luteine 3X3 ,jeszcze te moje wymioty ją nie pokroją i do kontroli na 2 tygodnie.
dziewczyny kilka z was pisało że też bierze luteine, też miałyście problemy z macicą i w takiej dawce miałyście .
sorki za ponury nastrój który wprowadziłam, ale mąż wyjechał a wszystkich znajomy też ma daleko a muszę się wyżalić.
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- agniesia1604
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 52

Odpoczywaj dużo... nie dźwigaj ...nie przemęczaj się i zapomnij o sprzątaniu ... przy następnej wizycie zapytaj lekarza kiedy będziesz mogła wrócić do obowiązków domowych...
Aha zapomnij także o długim staniu, gotowaniu ... niech chwilowo wyreczy Cię meżczyzna, tesciowa, mama koleżanka... ktokolwiek.
Ja na początku ciąży też nic nie mogłam i musiałam odpoczywać... dbaj o siebie bo to bardzo ważne.
Ja dziś byłam na zakupach i miałam trochę ciężkie te siatki i powiem Wam że chyba się lekko przesiliłam bo i śluz taki obfity.
Od tygodnia boli mnie KOŚĆ ŁONOWA ... no wiecie o czym mówię...

Edit: Ja już ustawiłam swojego synusia:)
Kaśka30,
spokojnie zobaczysz wszystko się unormuje...
Współczuję Twojej koleżance, mam nadzieję że to tylko takie rozmowy co może być z dzieciątkiem nie tak...trzymam kciuki za koleżankę i jej dzidziusia - który w sumie nie jest taki mały:))))
- Magda-87
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

- agataxii
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Mamą być.
- agataxii
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Mamą być.
- kaska30
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
i super że przeczucie się sprawdziło co do synia
a co do Kubusia to pewne ze na serduszko będzie miał operację, jutro moja koleżanka zostanie wypisana a małego przewiozą do centrum zdrowia dziecka. Wiadomo że tam więcej specjalistów . a co to wzroku to rzeczywiście są jeszcze szanse
- MamaBąbelka
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Expect The Unexpected

Patka, jest wiele stron z suwaczkami, mi na polskich mało co przypadło do gustu, ale te suwaczki, które mam ja czy Monix są fajne, te z lilipie.com, wystarczy kliknąć na nasz suwaczek, to od razu Cię przeniesie na stronie, bardzo prosto się je tworzy, a wybór bardzo duży.
- patka1603
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Monix
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- 07.01.2011 ♥NADIA♥ 11.07.2013 ♥Leon i Nikodem♥

- agataxii
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Mamą być.
- Magda-87
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
A co do ruchliwości dziecka - moje maleństwo na ostatniej wizycie też nie chciało się za bardzo ruszać i właśnie z tego względu nie poznałam płci, bo nie chciało się obrócić a lekarz nic mi nie mówił, że jest jakieś mało ruchliwe...
- Monix
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- 07.01.2011 ♥NADIA♥ 11.07.2013 ♥Leon i Nikodem♥
- agniesia1604
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 52

Staś ostatnio też był mało ruchliwy ... nawet nie chciał się obrócić kiedy musiałam zjeść coś słodkiego...

- patka1603
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- kaska30
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
mnie też zastanawia ta dawka luteiny aż pytała dwa razy a pani dr potwierdziła (dodam ze to dopochwowo)
a wiecie co jest najgorsze, że ja nie pracuję i naprawdę się oszczędzałam bo do tej pory nie miałam siły ze względu na wymioty, tylko ogarnąć w domu i coś ugotować bo nawet zakupi robił mąż,
Może macie racje że dzidzia nie zawsze musi być aktywna ale na wszelki wypadek zapisałam się na usg w piątek do innego lekarza