BezpiecznaCiaza112023

Mamusie sierpniowe 2013

12 lata 3 tygodni temu #588754 przez patka1603
no to rzeczywiście często, a poza tym mi odpowiadają co miesięczne wizyty bo akurat tak to wypada ze na wizycie zaczyna nam się kolejny miesiąc więc fajnie!

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 3 tygodni temu #588760 przez Magda-87
Ja wizyty ma również tak mniej więcej co 4 tygodnie... Teraz jak już wyczuwam ruchy maleństwa to mi w zupełności wystarczy... chociaż już nie mogę doczekać się kolejnej wizyty aby poznać płeć, no chyba, że maluszek znowu zechce pokazać tylko swój tyłeczek :)

Agniesia1604 ale mi narobiłaś ochoty na te frytki i pierś z pomidorkiem i mozzarellą :) Chyba czas pomyśleć o obiedzie...

12 lata 3 tygodni temu #588765 przez Monix
Ja uważam, ze bezpłatne nieinwazyjne badania prenatalne powinny być dla każdej kobiety, a nie tylko dla tych które są w grupie ryzyka. W niektórych krajach zachodnich już od dawna jest to praktykowanwe, no ale w tym kraju zawsze musi być inaczej czyt. gorzej :dry: :angry:

12 lata 3 tygodni temu #588771 przez Gro-szek
Ja tez mam wizyty u lekarza co 4 tyg. Wcześniej czas mi leciał od jednej wizyty do drugiej.. teraz jakoś niemiłosiernie mi się przeciąga.. a tu jeszcze tydzień.
Dokładnie 19tego mam wizytę. W weekend robię ponownie morfologię i ponownie mocz.

I jak tu nie mieć zachcianek z Wami?
Przyznam Agniesia, ze też narobiłaś mi smaka na te frytki i pierś z mozzarellą z pomidorkami :) hmmm... :lol:

12 lata 3 tygodni temu #588772 przez katarzynaxxx89

12 lata 3 tygodni temu #588777 przez Monix
Ja mam dzisiaj pieczarkową z makaronem :)

12 lata 3 tygodni temu #588778 przez tysia90
witam dziewczyny. Coś nie miałam czasu żeby zajrzeć tutaj muszę to teraz nadrobić :) Czytałam że pisałyście o badaniach prenatalnych ja mam 23 lata i żadnych poronień i te z dostałam skierowanie od ginekolog na badanie prenetalne i miałam robione bezpłatnie je i teraz dostałam skierowanie na drugie. Jak to moja gin powiedziała przy pierwszym "trzeba coś tam popisać żeby zrobili z NFZ-tu" i teraz tez zaznaczyła że wynik usg nie taki jak powinien być. A wiem że wszystko jest okej. I Jeżdżę do Tychów na badanie. A na pierwszym przeziernośc karkową miałam 2.05 i lekarz powiedział że jest okej więc się nie martwię bo tylko nie potrzebnie bym się stresowała i nakręcała a miałam już tak na początku ciąży jak toxo mi wyszło dodatnie a okazało się że jest okej.

ja na wizytę chodzę tak ok co 3,5 tyg. bo mam wypisywane l4 :)

12 lata 3 tygodni temu #588782 przez klauduska89
Witam was kobietki po kilkudniowej nieobecności :laugh: Dziś rano wypisali mnie ze szpitala. Mam skróconą szyjkę macicy i muszę na sobie bardzo uważać i jak najwięcej odpoczywać. Dostałam luteinę dopochwowo i mam ją brać codziennie po 2 razy, do tego żelazo bo mam delikatną anemię. Wykryli mi nadżerkę której jeszcze niedawno nie miałam i po ciąży muszę się ty zająć i jakiś delikatny stan zapalny. nie za dużo badali bo tylko mocz, krew, badanie dowcipne i usg. Przy wypisie powiedzieli że szyjka zachowana(co nie bardzo wiem co oznacza ale mam nadzieję że już ok) i brak rozwarcia. Wogóle Ci lekarze to pożal się Boże-jak nie zapytasz to sami nic nie powiedzą. Nie wiem od czego ta szyjka tak się skróciła bo nie wysilałam się za wiele, no ale cóż i tak bywa. No i muszę się pochwalić że na USG sprawdziło się moje przeczucie i będzie chłopak :) Sporo napisałyście w ciągu tych kilku dni i będę musiała trochę czasu poświęcić na nadrobienie zaległości :) Jak dobrze że już wróciłam do domu :laugh:

12 lata 3 tygodni temu #588786 przez Monix
klauduśka gratuluję chłopaka :lol: Póki co mężczyźni przodują.
Teraz to Ty kochana leż i odpoczywaj, a na pewno wszystko będzie dobrze :kiss: :)

12 lata 3 tygodni temu #588789 przez MamaBąbelka
Witaj, Klauduśka, dobrze że już wyszłaś, to znaczy, że wszystko jest dobrze, tylko teraz mocno na siebie uważaj. No i gratuluję synka :D.

Ja mam wizyty u lekarza prowadzącego co 6 tygodni, bo ona uważa, że jak jest wszystko ok, to nie ma potrzeby częściej, teraz przesunęliśmy o tydzień wcześniej, bo w dniu, w którym mieliśmy mieć wizytę wyjeżdżamy na Wielkanoc. I nie ma ultrasonografu.
Usg miałam robione:
7 tydzień - potwierdzające ciąże
10 tydzień - sama się zgłosiłam z powodu bólu w podbrzuszu
12 tydzień - to na przezierność itp.
i teraz będę miała kolejne dopiero 20 tydzień.

Następne z tych obowiązkowych jest chyba dopiero w 30 tygodniu, mniej więcej, do tego czasu na pewno wybierzemy się sami na 4d, bo nie chcę znów czekać 2 miesiące :/

12 lata 3 tygodni temu #588792 przez MamaBąbelka
Ponawiam prośbę którejś z dziewczyn, ustawcie sobie takie suwaczki, żeby widać było, jakiej płci dziecka oczekujecie, będzie nam łatwiej :).

12 lata 3 tygodni temu #588794 przez patka1603
klauduska same miłe wieści. Gratuluje chłopczyka i wyjścia do domku, życzę ci żebyś jak najszybciej wróciła do zdrowia!
A z tymi naszymi lekarzami to się nigdy nie dało w 100 % dogadac

12 lata 3 tygodni temu - 12 lata 3 tygodni temu #588795 przez agataxii
Witaj z powrotem Klauduśka. Dobrze, że Cię wypisali. Jak wiadomo szybciej się wraca do zdrowia leżąc w domu niż w szpitalu :blink:
A! Gratuluję chłopca :)

12 lata 3 tygodni temu #588797 przez patka1603
mama babelka a gdzie takie suwaczeki są?

12 lata 3 tygodni temu #588798 przez Monix
Ja ustawię sobie nowy suwaczek 27 marca, jak już będę po badaniu i dowiem się czy ten drugi dzidziuś jest rzeczywiście chłopcem ;)

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka