BezpiecznaCiaza112023

Mamusie sierpniowe 2013

11 lata 8 miesiąc temu #612225 przez EwelinaB87
Juz milion razy edytowalam pokazywarke, dopisuje do calca na bierzaco wiec, zedytuje jak bedziemy miec wieksze zmiany, czy ktos orientuje sie czy ktoras z dziewczyn na dniach ma badania o plec?

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 8 miesiąc temu #612226 przez Magda-87
Nie miałam prenatalnego, tylko zwykłe połówkowe, chyba? bo już zgłupiałam troszkę :) lekarz mierzył maluchowi różne części ciała i coś tam wyliczał z tych wymiarów...
A czemu smutne? mi nie zależy aż tak bardzo żeby już teraz poznać płeć, i tak zakupy planujemy koniec maja-czerwiec... a co ja poradzę, że ten mój lokator taki uparty - najpierw pokazuje tyłek a potem trzyma pępowinę między nóżkami... ważne że zdrowy. W maju wybieramy się z mężem na USG 3D więc jak mojemu lekarzowi nie uda się stwierdzić płci to może na 3D się uda...

11 lata 8 miesiąc temu #612228 przez Magda-87
Agniesiu to trochę zaniepokoiłaś mnie z tym NC+ bo też korzystamy z ich oferty... więc chyba muszę męża zwerbować niech się tym zajmie...

11 lata 8 miesiąc temu #612235 przez cukierecek27
a kochane powtorze się..... czy na wynik HBs trzeba czekać dłużej niż na standardowe wyniki ??

11 lata 8 miesiąc temu #612240 przez cukierecek27
www.benc.pl/czytelnia/444/warsztaty-styl...obiet-w-ciazy-i-mam/
tak mnie natchneło przy tym linku Joasi że postanowilam poszukać:)

coś dla mam :)

11 lata 8 miesiąc temu #612242 przez asiulek_dolls
Magda-87 dzięki, nic się nie martw płeć to chyba akurat mniej istotna sprawa w porównaniu do zdrowia naszych maluszków, wiadomo każda z nas jest ciekawa kto zamieszkuje brzuszek, no i taka wiedza znacznie ułatwia kompletowanie wyprawki dla maluszka jednakże ja i mój T. bardziej cieszymy się z tego że wszystko jest ok i że Kacperek wygląda na zdrowego dzieciaczka niż z tego że poznaliśmy płeć, tak naprawde było nam to zupełnie obojętne czy będzie córcia czy synek

Ewelina no to mnie uspokoiłaś, dobrze wiedzieć że Niesia się na fb chwaliła, to znaczy że u niej ok, a to że tu do nas nie zaglądnęła to nic, na pewno się nie obraziła, no bo i na co... może nie ma za dużo czasu, wkońcu pisała że zaczyna praktyki w jakiejś nowej przychodni, albo jest po prostu zmęczona... ja np. kiedyś przez dwa dni miałam problemy żeby się tu zalogować i tylko z tą stroną nie mogłam się połączyć, nie wiem czemu, może Niesia też ma teraz podobny problem
czekamy cierpliwie aż do nas wróci i będzie się chwalić bo przecież musimy wybaczyć przyszłej mamusi i pannie młodej że nie ma dla nas zbyt dużo czasu

agniesia dziękuje :)

11 lata 8 miesiąc temu #612245 przez olivka
Cukierecek ja na Hbs czekałam tyle samo co na wszystkie bad. Tylko ja nie robię badań na nfz.

Ewelka, możesz dopisać mój wiek 28 lat. W tabelce robi się na prawdę niebiesko :)

Gratuluję chłopczyka :) i witam w klubie ;)

11 lata 8 miesiąc temu #612251 przez olivka
A no właśnie ja też czasami mam problem żeby się tutaj zalogować. Wczoraj było to samo. Chyba jakieś przeciążenia są. A Niesia rzeczywiście może nie mieć czasu, bo zaczęła te praktyki w przychodni. Odezwie się na pewno. Fota na fb jest, więc pewnie wszystko w porządku :)

11 lata 8 miesiąc temu #612253 przez cukierecek27
no wczoraj mnie też wywalało jak odświeżałam to fakt. wiec Niesia może się wkurzyła i dała na luz :)

11 lata 8 miesiąc temu #612256 przez EwelinaB87
no ja mialam prenatalne w specjalnej jednostce w tej samej co mialam pierwsze badanie ;)
jeden pieron w sumie, bo jak bylam w szpitalu ligockim to mieli identyczny sprzet, wymiary tez sprawdzila tylko organow i sprawdzala, taka roznica.

Ja na nastepna wizyte we wtorek przygotuje sobie kartke z badaniami ktorych jeszcze nie mialam robionych a sa konieczne wzg rozporzadzenia nfz. Szkola rodzenia. szpital i ewentualne ustalenia i nie wiem co :D

11 lata 8 miesiąc temu #612257 przez olivka
Ewelka zobacz. Jak je zobaczyłam od razu pomyślałam o Tobie ;)
Załączniki:

11 lata 8 miesiąc temu #612262 przez EwelinaB87
jakos awersje mam do czarnych bucikow dla dzieci :P
ale cos pomyslimy, obecnie pracuje nad dosc znanym pingwinem zobaczymy jak wyjdzie :D
Z bucikami tez musze ruszyc bo to szybsza praca :D

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #612273 przez cukierecek27
a ja wlasnie dziś zapisalam nas do szkoly rodzenia ciekawe czy mi sie parner wywiaze z obietnicy hehehe chodzenia ze mna... zajecia ruszaja 2maja osiem spotkań co tydzien . A nastepne dopiero rozpoczynaja sie w lipcu troche za pozno jak dla mnie :)

jezcze cos takiego znalazlam ale na szczecin

www.swiadomamama.pl/%C5%9Bwiadoma-mama-intymnie-szczecin

11 lata 8 miesiąc temu #612288 przez EwelinaB87
Ja sie zapisalam na kato we srode pojade tam a przy okazji zawioze do pracy l4 :)

11 lata 8 miesiąc temu #612293 przez iwonta_kg
Hej dziewczyny:)

Dawno mnie tu nie bylo:) widzę ze duzo sie pozmieniało i większość z was juz zna płeć swoich szkrabow:) Ja moze dołącze do tego grona 10 kwietnia bo mam wizyte i moze lekarz określi płeć:) fajne imiona powybierałyście:) Ja bylam nastawiona na Kacperka ale ostatnio wpadł mi do głowy Natan:) dla dziewczynki bedzie Nadia to sie nie zmieniło:)

Jak u was z pogodą? U mnie zaczal padać wlasnie deszcz... Moze tego sniegu troche zmyje i szybciej wiosna przyjdzie:)

Mam pytanie. Chcialabym wybrać sie na 3d. Kiedy najlepiej jechać? W pierwszej ciąży bylam w 24 tygodniu ale podobno to dość późny termin.

Pozdrawiam dziewczynki:):):):)

Na zawsze w moim sercu Krystianek 16.04.2012 [*]

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka