BezpiecznaCiaza112023

Mamusie sierpniowe 2013

11 lata 8 miesiąc temu #611199 przez MamaBąbelka
Ja też mam na 75g i dwie godziny mam czekać na drugie pobranie krwi, nie godzinę :/. Z głodu chyba umrę :/. U mnie mówili od razu, że trzeba samemu kupić. Myślę, że to jest kwestia indywidualna, jak się na to reaguje, jedne mówią, że nie jest złe, inne zwracają po kilku minutach. Ja lubię słodkie, więc podejrzewam, że dla mnie też nie będzie to takie straszne.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 8 miesiąc temu #611203 przez agniesia1604
Ja glukozę mam mieć dopiero po 24 kwietnia:)
Czyli jakoś w 27 tygodniu ciąży:)

Ewelinko, trzeba było chulnąć na panią:P

Ech a ja nadal użeram siez pracodawcą i Zusem ...i nadal nie ma mnie w systemie ZUSu ... bo nadal ponoć pracodawca nie wysłał moich dokumentów...!!!! Dzwoniłam to niby w piatek pracodawca dzwonił do ksiegowej że ma wszystko wyprostowac i to natychmiast .... i dupa ... i dzis zaś musiałam denerwować ludzi że ja nadal miesiac bez kasy ... :)
Pani w Zusie powiedziała że jesli pracodawca będzie twierdził ze od niego okey to mam sama w końcu to złożyć i prosić go o wypełnienie tych dokumentów...
Najgorsze jest to że szystkie L-4 oddawałam pracodawcy ...ech do dupy:*(
i jak ja mam się nie denerwować...
a kiedy się denerwuje to Stasiu mnie kopie po jajnikach!

11 lata 8 miesiąc temu #611206 przez patka1603
agniesia ja boirę vita-miner prenntal dha i płace 28zł a składy wielu witamin są podobne a ceny niektórych zawyżone!

ewelina ale sobie szybko poradziłaś z tą tabelka ja mam nadzieje że po badaniu 11 kwietnia wszystko będzie już jasne.a na pw wyśle date ur.
co do glukozy to trzeba mieć własny kubek?!, myślałam że wystarczy przynieść glukoze. a o co chodzi z tym badaniem moczu ż musi być sterylnym pojemnik, przecież ta glukozę to się chyba bada z krwi?

11 lata 8 miesiąc temu #611212 przez EwelinaB87
Tak i mowi, uspokoj sie babo!:P

no 75g to bedzie znacznie slodsze moze poprostu nie pijcie tego zbysz szybko, ale jak ktos lubi slodkie nie powinien miec problemu, no ona zastrzegala sie ze pielegniarka na pewno powiedziala ale bym wiedziala o tym skoro i tak bylam w aptece wczesniej:/
Nic to zobaczymy jak wyjdzie,

Zrobilam lekkie poprawki jednak zauwazylam ze Kaska20 chyba nie istnieje

11 lata 8 miesiąc temu #611217 przez agataxii
Ewelina fajnie zorganizowałaś tabelkę. I nie gniewaj się maminka... Wszystkie jesteśmy w stanie ciążowym, więc kto lepiej jak nie my jesteśmy w stanie zrozumieć brak czasu, zmęczenie czy po prostu niechęć :) A wystarczyło już wcześniej dać znać, że nie wyrabiasz, to kogoś innego by się poszukało :)

Ewelina, a badania robiłaś na kasę czy prywatnie? Bo z opisanego przez Ciebie podejścia pielęgniarki do badania to chyba na kase :blink:

Monia, a tak mnie zastanawia jedna rzecz... Jak jeszcze w brzuchu rozróżnisz który to Leon, a który Chłopiec? :) No bo jak jest ciąża pojedyncza to wiadomo. A w bliźniaczej (tak mi się wydaje) to trudniej rozróżnić charakter ruchliwości dzieci. :laugh:

11 lata 8 miesiąc temu #611219 przez EwelinaB87
Tak patka, ale mialam jeszcze mocz do badania hahha

11 lata 8 miesiąc temu #611223 przez agataxii
Z tą glukozą, to w 1c ja szłam na badania z już rozrobioną w buteleczce. Lekarz poradził mi, że jak rozpuszczę w mniejszej ilości wody, to szybciej się z tym uporam do wypicia. A jeszcze jak dodam tego soku z cytryny, to będzie jeszcze łatwiej.

11 lata 8 miesiąc temu #611255 przez klauduska89
Monix nie pamiętam czy dodawałaś zdjęcie swojego brzuszka...Masz może jakieś którym mogła byś się pochwalić :)? Ciekawa jestem jak wygląda brzuszek bliźniaków :)

11 lata 8 miesiąc temu #611267 przez EwelinaB87
Wlasnie wlasnio Monia wysylaj!

11 lata 8 miesiąc temu #611304 przez Monix
agataxii napisał:

Monia, a tak mnie zastanawia jedna rzecz... Jak jeszcze w brzuchu rozróżnisz który to Leon, a który Chłopiec? :) No bo jak jest ciąża pojedyncza to wiadomo. A w bliźniaczej (tak mi się wydaje) to trudniej rozróżnić charakter ruchliwości dzieci. :laugh:

Ni wiem czy duży czy mały bliźniak będzie Leonkiem, muszę je najpierw zobaczyć :laugh: Wiem tylko, że większy leży po lewej stronie, mniejszy po prawej, generalnie miejscami się nie zamieniają, zmianiają tylko swoje pozycje. Póki co jest na to jeszcze miejsce ;) A i myślę, że ruszają się podobnie, nie zauważyłam żeby jeden np. kopał więcej lub mocniej od drugiego :)

Fota brzuchola będzie wieczorem ok?

A z tą glukozą to mówiłam, że nie jest tak źle :P Ja tam cytryny nie miałam, teraz też nie zamierzam brac, wypiję takie jakie jest. Nie uśmiecha mi się tylko sterczeć tam 2 godziny :dry:

11 lata 8 miesiąc temu #611317 przez katarzynaxxx89

11 lata 8 miesiąc temu #611324 przez EwelinaB87
prawdepowiedziawszy jawna perskektywa stania 2h jest gorsza niz ta nieswiadoma, wiekszosc wizyt u gina wlasnie trwa podobnie i jakos to znosimy ;) mp3 lub dobra ksiazka i zleci :P

Monia nie moge sie doczekac, a wlasnie wczoraj jak byl kolehga od smoka to sie dowiedzielismy ze jego bratowa TEZ JEST W MNOGIEJ CIAZY!!
Niesamowity szok :cheer:

11 lata 8 miesiąc temu #611326 przez klauduska89
Monia Twoja ciąża wzbudza największe zainteresowanie na naszym forum :) z niecierpliwością czekamy na zdjęcie :)

11 lata 8 miesiąc temu #611336 przez patka1603
no ja tez jestem ciekawa, więc chwal się czym predzej :lol: :woohoo:

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #611348 przez agniesia1604
fiu fiu
ale mnie Stasiu kopie już od 10 min i to dość ostro :P to na dole to po lewej ze 3 cm pod pępkiem... ech stuka puka ... bawiłam się z nim latarką to też pukał :) ostro daje popalić:)

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka