BezpiecznaCiaza112023

Mamusie sierpniowe 2013

12 lata 2 dni temu - 12 lata 2 dni temu #612613 przez patka1603
Witajcie nowe mamusie!!!!! :side:

Kurcze ale ci mężczyźni szaleją, coraz bardziej niebiesko się robi, w cale sie nie zdziwie jak się okarze że u mnie w brzuszku siedzi mały Kacperek

asiulek widzę że u ciebie prawdziwe szaleństwo masz już chyba całą wyprawkę hehe

niesia gratulacje, prześliczne zdjęcia, w życiu takich nie widziałam!
co do filmiku to chwilami nie mogłam się połapać hehe, a samo badanie + płyta to tanio wyszło, u nas w Poznaniu to 250 zł 4d

Ja jeśli bym miała iść na usg 3d 4d to pójdę koło 30 tygodnia ale jeszcze nie jesteśmy pewni czy na 100% pójdziemy, wszystko zależy od tego co zobaczymy na bad. pren. w 22 tygodniu

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 2 dni temu #612620 przez EwelinaB87
Niesia film ekstra a da rade to w 4d?

Dziewczyna jak marzenie, chociaz u mnie bylo jakby jeszcze lepiej widac :P
Ruszala sie jak szalona u mnie Milenka raczej tylko kopala aparat :P

Swietny filmik!

12 lata 2 dni temu #612622 przez Niesia
Niestety nie mamy filmu 4d :( Nic nie było widać :( Na tych nagraniach widac tak średnio, gdy badał był extra moment, że nawet ja to widziałam i powiedział, że bułeczka na 100 % :P

12 lata 2 dni temu #612625 przez patka1603
niesiu nie wiem czy zwróciłaś uwage ale niewidac imienia laurki tylko ich logo gitlitery

12 lata 2 dni temu #612626 przez EwelinaB87
Zarejestruj sie niesiu na gliterach i dodaj gliter do albumu, wtedy skopiuj adres obrazka i bedziemy widziec imie ;)
zmien suwaczek na dziewczecy:P

12 lata 2 dni temu #612634 przez patka1603
Właśnie mam pożniemy dylemat dowiedziałam się dzisiaj że moje siostrzenice mają ospę, oczywiście się do nich nie zbliżam, ostatnio widziałam się z nimi w poniedziałek. Ale za to mój mąż pracuje z ich tatą czy jest opcja że możemy się zarazić????????????????

12 lata 2 dni temu #612635 przez fielkowa
miłego dnia dziewczyny :lol: idę coś zjeść :side:

[img][url=http://www.glitterfy.com/][img]http://img41.glitterfy.com/13118/glitterfy3091930T632B81.gif[/url][/img]

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=54446
http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=58618

12 lata 2 dni temu - 12 lata 2 dni temu #612636 przez asiulek_dolls
patka haha no samych bodziaków jest chyba ok.40 ale różne rozmiary :) po tym widze jak bratówka musi często przebierać Szymonka to wiem że tych ciuszków to nigdy za wiele no i mój chrześniak ma 2,5miesiąca a już wyrósł z kilku rzeczy ;) Ania już odkłada to co jest na niego małe i przygotowuje dla Kacperka, sporo napewno jeszcze dokupie, jutro mamy jechać do sklepu który likwidują więc może się coś trafi, ale raczej będę szukać większych rozmiarów

a tak poza ciuszkami to co już zgromadziłyście?? bo jeśli chodzi o pozostałe rzeczy to sporo już mam a lista zakupów nadal jest dłuuuuuga...

EDIT:
Niesia super fotki i filmik, ja miałam usg w 2d ale w moim przypadku nie ma sensu wybierać się na 3 lub 4d, po pierwsze moja gin twierdzi że lepiej jej odczytać wszystko w 2d i że to jest dla niej bardziej wiarygodne a poza tym moja tkanka jest taka że słabo byłoby wszystko widać, wcześniej jak robiła mi usg ginekologiczne to obraz był super wyraźny a teraz jak przez brzuszek to owszem widać wszystko ale już nie jest tak dobrze widoczne jak przedtem,
w sumie wiedziałam że mam tkanke taką bardzo zbitą, zwartą bo jak kilka lat temu przebijałam pępek to laska w studio w którym to robiłam mówiła że wyjątkowo ciężko się jej było przebić, ale nie miałam pojęcia że to może też mieć wpływ na odczytanie obrazu na usg...

12 lata 2 dni temu #612642 przez agataxii
Asiulek, gratuluję chłopca
Niesia, gratuluję dziewczynki :laugh:
Najważniejsze, że dzieciaki zdrowe.

Niesia, tak Cię uspokoję z tym ADHD, bo też się obawiałam, że u córy wystąpi :silly: Czy dziecko ma ADHD określa się około 6mc życia. Gdy dajesz dziecku np zabawkę i nie potrafi się na niej skupić, bo np mucha lata w pokoju lub radio gra w tle. Dziecko jest totalnie zdekoncentrowane.Wtedy można by się nad tym zastanawiać. A tak, to nic tylko się cieszyć, że maleńka taka ruchliwa i nie pozwala mamie o sobie zapomnieć :blink:

Ja pomału zdrowieję, ale córę jeszcze męczy... Na szczęście lekarka odstawiła już zastrzyki i przepisała antybiotyk doustny.

Ewelniko, jak będziesz modernizować tabelkę, to mój wiek 24l. :)

12 lata 2 dni temu #612643 przez EwelinaB87
Nie mialas nigdy ospy?!
Oj to strasznie niebezpieczne, ja przechodzilam w wieku 17lat i to byla tragediam a zaraza sie przed tym jak sie dowiadujesz ze ja masz...
Nie mam pojecia ale jesli maz mial ospe ta nia nie zaraza...

Ale z Toba to ja nie wiem :( zadzwon do lekarza.

12 lata 2 dni temu - 12 lata 2 dni temu #612645 przez agataxii
Patka z tego co wiem, to ospa jest zaraźliwa jeszcze zanim się objawi, tzn zanim pojawią się krostki. Gdy już są, to organizm zwalcza chorobę i nie zaraża. Na chwilę obecną nie sądzę byś mogła się zarazić. Chyba, że wcześniej miałaś styczność z dziewczynkami. Najlepiej zapytaj lekarza.

12 lata 2 dni temu #612653 przez EwelinaB87
Dobra ostatnia wersja tabelki na dzisiaj uf.

http://pokazywarka.pl/rclewv/

12 lata 2 dni temu #612654 przez patka1603
no właśnie nie wiem czy miałam. kojarzę tylko że moje młodsze siostry miały, to chyba skoro się nie zaraziłam to musiałam chyba to wcześniej przechodzić- one są młodsze o 13 lat. Czytałam że po 20 tygodniu ciąży ospa nie jest niby za bardzo groźna, najgorzej jest w 1 miesiącach

12 lata 2 dni temu #612669 przez agataxii
Kiedyś, kiedyś, kiedyś wspominałam o kumpeli, która będąc w ciąży wypalała co najmniej jedną paczkę papierosów na dzień.
Otóż zaczęłam zrywać boki (a jednocześnie żal mi serce ściskał nad losem tego dziecka), gdy się dowiedziałam, że ta moja kumpela kupuje papierosa elektronicznego.
No myślę, super. Dziewczyna zmądrzała. Lepiej późno jak wcale.
Jak się później okazało, kupiła tego papierosa do szpitala, bo w szpitalu nie wolno palić.
Noż kur**ca mnie wzięła jak to usłyszałam :ohmy: Dla zdrowia dziecka nie przestanie palić, ale że w szpitalu nie wolno, to specjalne kopcidła kupuje... :angry:

Urodziła już. Po porodzie dziecko miało jakieś problemy z białkiem.
Jak na to, co przeginała pałę, to i tak dziecko urodziło się zdrowiuśkie.

12 lata 2 dni temu #612675 przez EwelinaB87
Nie wiem, ja bym zadzwonila, jesli mialas to po problemie, jesli nie, to nie widzialam niegroznej ospy po 15roku zycia....
Nie chce Cie straszyć ale dla mnie to byla traumatyczne przezycie.

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka