BezpiecznaCiaza112023

Mamusie sierpniowe 2013

11 lata 8 miesiąc temu #616506 przez EwelinaB87
Wysyłam zdjęcie z przed chwili, brzuch wydaje mi sie juz calkiem duzy, i z prawej strony pod zebrami mam taka poleczke, jakby sciegna ciagly macice, czyje je od rana...

Dziewczyny czy wy też miewacie wilgotno?
Bo ja pol ciazy albo bylam na luteinie albo na globulkach wiec nawet nie wiem jak wygladam na "surowo" niby czysta i bezwonna ale no wilgotno mi dosc mocno...
Mam nadzieje ze nie zlapalam znowu czegos... wizyte mi przesuneli z jutra na pojutrze...eh..

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 8 miesiąc temu #616582 przez MamaBąbelka
Ewelina, sądzę, że to normalne, ja mam sporo takiej mlecznej wydzieliny, zwłaszcza z rana, ale nie narzekam, nie jest bardzo źle. Natomiast wiem, że są dziewczyny, które kilka razy muszą wymieniać wkładki, bo ciągle z nich "cieknie".

Sikoreczko, gratuluję Juleczki :).

11 lata 8 miesiąc temu #616603 przez MamaBąbelka
Idąc za Waszym przykładem, też wstępnie spisałam wyprawkę. Nie tylko ubranka, bo tych mam już sporo, a wiem, że sporo dostanę jeszcze od szwagrów, wzięłam się za tą część kosmetyczną dla siebie i dziecka. Dziewczyny, które już mają dzieci, ale także te które już się orientowały, bardzo chętnie przyjmę wszystkie rady, co jeszcze mogłoby się przydać albo jakich firm wybrać.

Dla mnie:
- Jednorazowe majteczki
- Podkłady poporodowe
- Duże podpaski
- Maść na brodawki Maltan
- Tantum Rosa
- Wkładki laktacyjne

Dla dziecka:
- Proszek/żel do prania
- Pieluszki dla noworodka (prawdopodobnie Pampersy)
- Krem/maść do codziennej pielęgnacji pupy (Linomag)
- Maść na odparzenia (Sudocrem)
- Chusteczki nawilżane (najchętniej Tami Cotton Natural Care, Huggies Natural Care lub Toujours Sensitive)
- Krem do buzi (być może Babydream)
- Krem do ciała z filtrem (z dużym prawdopodobieństwem to będzie La Roche-Posay, choć jest drogi :/)
- Waciki do uszu
- Jałowe gaziki
- Sól fizjologiczna
- Płyn do kąpieli

11 lata 8 miesiąc temu #616604 przez MamaBąbelka
I jeszcze a propos tej części wyprawki, polecam znowu tą stronkę, można zapoznać się ze składem kosmetyków i wybrać to co bezpieczne dla dzieci: www.srokao.pl/p/moje-analizy.html

11 lata 8 miesiąc temu #616622 przez agniesia1604
Ja mam kłopoty ze spanie ostatnio:(

Odnośnie zgagi i wymiotów.
Cóż mnie męczy praktycznie jak nie codziennie to co dwa dni zgaga a do tego cofający się kwas .... i wymioty z tego tytułu. Migdałów już nie jadam bo zostają na zębach i wchodzą w dziąsła poza tym jeśli mam cofające sie płyny to migdały pomagają na 10-15 min. Gaviscan biorę po 1 tabletce dziennie - tak co 3-4 dni gdy już naprawdę mam problem i wymiotuję.
Lekka zgaga czyli bez cofających się kwaśnych płynów nie zachęca mnie do brania tabletek ani do jakiejkolwiek interwencji bo w końcu przechodzi :)

Gaviscan to 16 tabletek w cenie 10zł lub 8 tabletek w cenie około 6zł:)
Tabletki się gryzie i żuje zanim się połknie mają na początek nieprzyjemny smak ale przynoszą bardzo szybko ulgę co pomaga mi w zasypianiu :)

Zgaga moja nasila się na lewym boku ...a zmniejsza się na prawym boku...

Apropo spania na lewym czy prawym boku...
Co się może stać gdy śpię na prawym boku? nie potrafie sie przestawic na lewy :(

11 lata 8 miesiąc temu #616623 przez agniesia1604
super stronka:)
polecam:
www.babyranking.pl/

11 lata 8 miesiąc temu #616632 przez olivka
Agniesia też mam ten sam problem cofającej się zgagi, to chyba refluks się nazywa :P nie występuje u mnie co dziennie ale co kilka dni, przed świętami męczyło mnie przez tydzień i na razie spokój :dry:
A właśnie z tym prawym bokiem to muszę pogrzebać w internecie bo też mnie to zastanawia :unsure: Na lewym to wiem, a na prawym już niekoniecznie :silly:

11 lata 8 miesiąc temu #616638 przez agniesia1604
Zaczęłam tak przeglądać sklepy internetowe ....
ciuszki i t d

no i stwierdziłam że zajrze też na zestawienie ofert z zakupów grupowych ...

www.grupeo.pl/kody-rabatowe

I trafiłam na C&A 10 % rabatu...

Powiem tak trzeba oglądać te kupony rabatowe dostępne na necie - na Facebooku ..

Czasami widac wystarczy dać LUBIĘ TO a jesteśmy na bieżąco co do kuponów i promocji:)

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #616641 przez iwonta_kg
Sikoreczka gratuluję dziewuszki :laugh: :laugh: :laugh: :laugh:
właśnie zobaczyłam że masz synka Kubusia :) mam koleżankę która też ma parkę o takich imionach (Julka i Kubuś). tylko Kubuś jest młodszy ;) i też jest między nimi dwa lata różnicy ;)

Na zawsze w moim sercu Krystianek 16.04.2012 [*]

11 lata 8 miesiąc temu #616655 przez agniesia1604
Dziewczyny,
podajcie namiary na nazwy sklepów które polecacie :)
W których kupowałyście coś dla dziecka i dla Siebie ... mam zamiar chociaż polubic na FB i mieć do nich łatwiejszy dostęp i być na bieżąco z promocjami i kuponami rabatowymi

11 lata 8 miesiąc temu #616668 przez cukierecek27
Sikoreczka GRATULUJE córci!!

Kochane współczuje tej zgagi ..wymiotów.. u mnie narazie odpukać nic takiego się nie dzieje.

No ja już w pracy siedze na szczescie dziś bez szefostwa więc spokojnie bez stresu :) :laugh:

11 lata 8 miesiąc temu #616671 przez agniesia1604
a mnie własnie Stasiu od 10 min kopie bardzo intensywnie zaraz nad wzgórkiem łonowym...
I obrywam non stop praktycznie w jedno miejsce ... tak się rozpycha że szok!!!!

To juz dość silne kopniaki.... podziwiam że tak się rozpycha i to w takim wąskim miejscu - gdzie on się tak podział!!!!
Kopie mnie jakies 5-7 cm pod pępkiem:)

11 lata 8 miesiąc temu #616672 przez agataxii
EwelinaB87 napisał:

Sikoreczka napisał:

A ja już po wizycie :) Z dzidzia wszystko ok :) No i będzie dziewczynka JULKA :)
Najlepsze było pytanie gina "widzi pani chamburgera????" hehehe chodziło mu że będzie dziewuszka

chamburgera? hahaha pierwsze slysze takie okreslenie haha, pewnie na chlopca mowi hot dog :P :lol:

Sikoreczkawciaz nie mam twojego wieku, raz raz do tablicy!

Haha.. się uśmiałam :laugh:

Sikoreczka, gratuluję dziewczynki :)

Dla niemowlęcej pupy polecam krem Bepanthen. Normalnie używałam sudocremu, ale jak się mała bardziej odparzyła, to ten Bepanthen był rewelacyjny. Ale jak wiadomo pupy dziecka różnie reagują na kremy i maści, więc pewnie w trakcie wyjdzie co najlepiej pomaga naszym maluszkom :)

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #616681 przez agataxii
Rany, a jaki ja miałam dzisiaj pokręcony sen...
Śniło mi się, że już urodziłam. W 23tc ot tak. Synek był zdrowy, ruchliwy i wszystko było w jak najlepszym porządku. Jednak najbardziej w tym śnie poruszyło mnie to, że moja podświadomość dokładnie odtworzyła pierwsze spojrzenie mojej córy jako spojrzenie synka. Zdumiewające, bo jak normalnie chcę sobie przypomnieć ten moment, to już tak jak przez mgłę. A w śnie ten wzrok był tak realnie i autentycznie odzwierciedlony... :)
Zadziwiające są możliwości ludzkiego mózgu :)

11 lata 8 miesiąc temu #616685 przez agniesia1604
agataxii,
normalnie zazdroszczę ci takich pięknych snów ...
Moje są raczej takie non stop o obawie ... pewnie przez to że mam naprawdę spory problem i z zusem i teraz w rodzinie wyszło cos nie halo ... wiec non stop stres i mysli nie takie ..:)

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka