- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie sierpniowe 2013
Mamusie sierpniowe 2013
- EwelinaB87
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- http://sierpniowki.pokazywarka.pl/
dlatego jak sie mowi z rodzina wychodzi sie ladnie tylko na zdjeciach
Nie martw sie ja mam tesciowa 3 bloki dalej ale nie miesza sie widuje ja rzadziej niz wlasną mame a ona mieszka 13km, tez niedaleko bo u nas wszystko blisko
luz rilax:D
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- agniesia1604
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 52
Mój mąż również kilka razy na dzień rozmawia z rodzicami no i z siostrą
Uczestniczą w naszym życiu tak jakby byli obok.
Gdy np nie zadzwonimy 1 dzień albo oni 1 dzień to się o siebie martwimy:)
--
Ale ja odkąd jesteśmy małżeństwem nie narzekałam na teściową że zła:)
Bardziej na teścia ...bo mamy podobne charaktery i na początku powstawały konflikty - teraz oboje odpuściliśmy i się dogadujemy hehehe:)
---
Co do Kasy ... wiadomo że jako młodzi po studiach nie mieliśmy kasy i rodzice wspomagali ... ale powiem że kiedy od nich pożyczalismy kasę ... to nigdy nie oddaliśmy? Bo teściowie nie chcą ? Bo mówią ze oddacie jak będziecie mieli? Tera zteż mamy się nie martwić o zakupy... że jak cosik pomogą ... i wiem że mogę na nich liczyć ale tak jak i mąż ...czasami wolimy sami uzbierać ... i spłacać kredyt:)
- cukierecek27
- Wylogowany
- gadatliwa
- EwelinaB87
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- http://sierpniowki.pokazywarka.pl/
- patka1603
- Wylogowany
- gadatliwa
Wy tak opowiadacie że wasze maluszki tak szleją a ja zaczynam się o swojego martwic myślałam że będzie bardziej aktywny i z dnia na dzień będzie coraz bardziej dawał znać a on jakiś leniwy jest i puka tylko raz po raz np z 2-3 razy rano i wieczorem a nie ze np przez 10 min. a może to jest kwestia tez tego ze nie jem w ogóle słodyczy hmmm.. muszę czekać do czwartku zobaczymy co powie lekarz.
co do zgagi tez mi dokucza dokładnie od soboty ale w umiarkowanym stopniu i również zauważyłam że mi się mocniej odbija- tzn cofa zawartość żołądka ale to sporadycznie i zdarzyło mi się narazie tylko 2 razy.
Bardziej denerwuje mnie popuszczanie moczu, słyszałam że dobre na to jest wzmocnienie mięśni keglla poprzez ich spinanie i rozluźnianie że lepiej wtedy trzymają zwieracze.
Ewelinko gratuluje 1 sprzedaży
Sikoreczko składam 100% gratulacje co do córeczki
- agataxii
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Mamą być.
Taka moja uwaga do szpitala.
Nie wiem jak wy, ale ja nie mam w zwyczaju siusiać na siedząco w ogólnie dostępnych toaletach. Na ogół robię to "na Małysza" . No jako, że w szpitalu po porodzie trudno jest sikać w takiej pozycji, to każdorazowo obkładałam sedes papierem. Ale olśniło mnie, że przecież są takie praktyczne jednorazowe nakładki no i tym razem się raczej w nie zaopatrzę do szpitala :laugh:http://allegro.pl/nakladka-jednorazowa-na-sedes-do-szpitala-i3140983376.html
- cukierecek27
- Wylogowany
- gadatliwa
ja zawsze robie okladanie papierem bo za ciezko pojsc do apteki poprosic o te nakladki hehehe jakos ciagle nie w głowie ale napewno do szpitala zakupie !
- patka1603
- Wylogowany
- gadatliwa
chyba tez się w nie zaopatrzę!
- agniesia1604
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 52
ja nie czuje malucha kilka razy na dzień ...
Czasami nawet czuje go raz dziennie ....
a Czasami delikatnie coś czuć ... a czasami mocniej ....
Skoro czujesz to jest okey
Mi lekarz powiedział ze dopiero po 30 tygodniu zaczniemy się martwic czy czujemy czy nie:)
- kaska30
- Wylogowany
- gaworzenie
A z tymi teściami to tak nieraz jest, zależny na jakich ludzi się trafi ja Magdo Cie rozumie ja z moja w ogóle się nie dogaduje ale nie tylko ja bo i maż Ostatnio to pobiła sama siebie bo chciała żeby maż wziął jej pozyczke bo zmienili sobie samochód, ja wiem co mi wypadnie ale o tym nie pomysli
a o spaniu na boku to zaleca się spać na prawem boku bo po lewej stronie jest aorta i w zależności jak się dziecko ułoży to możne uciskać, i podobno starsze osoby które maja problem y sercem tez powiny spać na prawym boku
- cukierecek27
- Wylogowany
- gadatliwa
- cukierecek27
- Wylogowany
- gadatliwa
a o spaniu na boku to zaleca się spać na prawem boku bo po lewej stronie jest aorta i w zależności jak się dziecko ułoży to możne uciskać, i podobno starsze osoby które maja problem y sercem tez powiny spać na prawym boku
a ja chyba wycztyłam że na lewej stronie powinno się spać ... już nie wiem
- klauduska89
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Ciąża- dziewięć miesięcy stwarzania świata.
- Otrzymane podziękowania: 1
- cukierecek27
- Wylogowany
- gadatliwa
Optymalną pozycją do snu dla kobiety spodziewającej się dziecka jest położenie się na lewym boku. Gdy ciężarna leży na lewej stronie tułowia, zwiększa się ilość krwi i składników odżywczych dostarczanych do łożyska i dziecka. Nogi powinny być ugięte w kolanach, a pomiędzy nogami należy umieścić poduszkę. Spanie na boku sprawdza się również wtedy, gdy ciężarnej dokuczają bóle pleców. Wówczas wskazane jest umieszczenie poduszki pod brzuchem. Jeśli w nocy kobieta doświadcza objawów zgagi, powinna podłożyć poduszki pod tułów, by unieść go. W późnym stadium ciąży możliwe jest wystąpienie trudności z oddychaniem. W takiej sytuacji warto położyć się na boku lub podeprzeć tułów poduszkami....
Ciężarne, które śpią na plecach mogą doświadczać bólu pleców, problemów z oddychaniem lub trawieniem, hemoroidów, niskiego ciśnienia krwi oraz spadku krążenia do serca i dziecka. Jest to wynikiem obciążenia jelit oraz głównych naczyń krwionośnych brzuchem. Spanie na brzuchu również jest niekorzystne dla przyszłych mam. Jednak niewiele kobiet zmaga się z tym problemem, ponieważ w późniejszym etapie ciąży brzuch ulega wielu zmianom, a położenie się na nim jest znacznie utrudnione.
parenting.pl/portal/jak-spac-w-ciazy a tu w calosci skad to wzielam
- olivka
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Wiara czyni cuda....Ty jesteś jednym z nich synku
Zamówiłam również wózeczek używany ale w bardzo dobrym stanie Umówiłam się z panią która go sprzedaje, że kupimy go od niej na początku maja