- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie sierpniowe 2013
Mamusie sierpniowe 2013
- MamaBąbelka
- Wylogowany
- rozmowna
- Expect The Unexpected
Mami_nka, jakie słodkości, sama bym chętnie kupiła . Ale ja mam już za dużo różu w ubrankach, a jeszcze wszystko wskazuje na to, że pokój pomalujemy na wrzosowy czy jakiś pudrowy róż, więc z dodatkami muszę postawić na inny kolor .
Ewelina, śliczna pościel , ja planuję w miarę możliwości jak najdłużej kłaść małą spać w śpiworku, więc nie będę kupować takich rzeczy, do łóżeczka jedynie prześcieradła i ochraniacze. Zastanawiam się, czy nie kupić materiału i nie poprosić mojej cioci, która jest krawcową o uszycie kompletu: zasłony, ochraniacze na łóżeczko, poduszka-anagram i może jeszcze taki materiałowy organizer na łóżeczko.
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- agniesia1604
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 52
Na obiad:
Placki ziemniaczane z kurczakiem (z grilla) i brokułami, otulone zapiekanym serem. Na przystawkę zupa pomidorowa.
ECH????
moto.wp.pl/kat,1035805,page,2,title,Praw...%5B%5D&ticaid=11077d
- patka1603
- Wylogowany
- gadatliwa
- katarzynaxxx89
- Wylogowany
- rozmowna
- MamaBąbelka
- Wylogowany
- rozmowna
- Expect The Unexpected
- Gro-szek
- Wylogowany
- budujemy zdania
Witam nową Mamusię
W zeszłym tygodniu byłam na zwolnieniu, w związku z tym ze jeszcze pracuje musiałam naładować akumulatory... w poniedziałek myślałam że wrócę jak nowo narodzona, ale niestety się myliłam. Miałam takiego lenia ze szkoda gadać...
Czy są oprócz mnie jakiś mamusie pracujące? Jak Wy sobie z tym radzicie?
Ja mam powoli dość, więc powoli zaczynam się zastanawiać nad zwolnieniem już do porodu...
Widać że temat ciuszków i wózków nie schodzi ze świecznika... powiem szczerze, ze wstrzymuje się z oglądaniem i rozglądaniem się za wózkiem do targów Mother&Baby. Tam jest wystawa większości znanych firm. Zawsze można na żywo pooglądać, pomacać, obejrzeć...
Ewelina powiem szczerze, ze Lupo, o którym pisałaś mi też przypadł do gustu. Nie widziałam go jeszcze na żywo, ale na pewno zwrócę na niego uwagę.
Przyszły mi próbki z Johnsona Mile się zaskoczyłam bo jakoś nigdy takich próbek nie otrzymywałam pocztą.
A tak a propos kosmetyków... cały czas zastanawiam się nad firmą, którą mam zakupić dla maleństwa.
Bardzo często kupuję w Superpharm i zawsze pojawiają się tam fajne promocję. Chciałabym mieć rękę na pulsie jak się jakaś pojawi, ale nie wiem dokładnie na jaką firmę zwracać szczególną uwagę.
Zastanawiałam się nad Oillan, Mustela, Oilatum. Dobre opinie słyszałam o Balneum.
Kompletnie się na tym nie znam... może Wy coś z doświadczenia czy ze słyszenia doradzicie.
Pisałyście o wczorajszym złym samopoczuciu.. niestety też tak miałam. Do tego zaczęły mi puchnąć kostki.. na szczęście Maleństwo moje potrafi mi już humor poprawić swoimi kopniaczkami
- wunia1984
- Wylogowany
- rozmowna
- ...teraz serca mam dwa...
Patka wagą się nie przejmuj, szczególnie jak nadwagę miałaś to przyrost jest zupełnie inny niż przy prawidłowej wadze. Brzunio cudny:) Mój podobny:)
Agniesia otulone serem brzmi wykwintnie i smakowicie:)
- agniesia1604
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 52
Może Ci się przyda:
www.srokao.pl/p/moje-analizy.html
- wunia1984
- Wylogowany
- rozmowna
Otulaczki coś zamiast rożka
- Gro-szek
- Wylogowany
- budujemy zdania
Groszek odnośnie kosmetyków i tym podobne ... kiedyś ktoś wstawił tu na forum taką stronkę...
Może Ci się przyda:
www.srokao.pl/p/moje-analizy.html
agniesiu dziękuję zabieram się za lekturę
- aga1040
- Wylogowany
- budujemy zdania
- ♥ Pudziek i Lolek moje dwie wielkie MIŁOŚCI ♥
Jestem mamusia lipcową z 2011 roku. I to z reguły tam się udzielałam.
Teraz jestem w drugiej ciąży i termin mam na 7 sierpnia.
W moim brzuszku mieszka chłopczyk i będzie miał na imię Oliwier.
Witam was bardzo serdecznie.
- wunia1984
- Wylogowany
- rozmowna
- Gro-szek
- Wylogowany
- budujemy zdania
- MamaBąbelka
- Wylogowany
- rozmowna
- Expect The Unexpected
Aga, witamy, gratuluję synka. No i zachęcam do udzielania się także u nas, doświadczona mama na pewno rozjaśniła by nam różne sprawy .
- misskate
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Dziewczyny, byłam dzisiaj na tej nieszczęsnej glukozie... TRAGEDIA! Miałam 75g. Wcisnęłam do kubeczka pół cytryny, Kiedy piłam, nie było jeszcze tragedii. Pierwsze 20 minut też przesiedziałam bez większych przejść, ale kolejną godzinę tak mnie mdliło, że naprawdę cudem nie zwymiotowałam. Powstrzymywała mnie tylko myśl, że wtedy będę musiała pić to cholerstwo jeszcze raz Cały czas wychodziłam na zewnątrz, bo było mi słabo, niedobrze, ciemno przed oczami.. i tak w kółko. Poza tym, te dwie godziny strasznie się dłużą. W dodatku, na czczo, a ja ostatnio budzę się już z samego rana, z apetytem na śniadanko. Jednym słowem, dla mnie była to MASAKRA. Mam nadzieję, że zniesiecie to lepiej ode mnie.
Poza tym, wczoraj miałam usg. Moja Kruszynka waży już 835g wszystko jest w najlepszym porządku, lekarz nie miał zastrzeżeń. Czeka mnie tylko niebawem kolejna morfologia i badanie moczu.
Waga +5,5kg, obwód brzuszka 90cm