BezpiecznaCiaza112023

Mamusie sierpniowe 2013

11 lata 7 miesiąc temu #642597 przez wunia1984
Renatko moja Zuzinka też odpukac zdrowiutka, ale przed każdym usg drżę. Malutka urządza tańce w brzuńku to znaczy, że jest ok.
Monix fajowski baniaczek :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 7 miesiąc temu #642622 przez Monix
Joanna89 napisał:

monix widzę,że Tobie też pępek wyszedł :P hihi mój mąż mówi ,że to odbiornik od malutkiej :)

No niestety :( Wkurza mnie ten pępek, w I ciązy mi nie wystawał. A tu masz ANTENA satelitarna dosłownie :P

Dziękować za miłe słowa :laugh:

11 lata 7 miesiąc temu #642652 przez Joanna89
monix a mnie to nie denerwuję :) nie wyszedł na tyle żeby było go widać przez odzież ,ale jak chodzę bez to widać :)

11 lata 7 miesiąc temu #642655 przez wunia1984
Ja ciągle czekam na moją antenkę :P

11 lata 7 miesiąc temu #642660 przez patka1603
piękne brzuszki... ja się śmieje że jak maluszkowi się nie podoba maminy pępuszek to go wypycha ;)
mój jak narazie jest cały czas na swoim miejscu i dobrze bo pod względem estetyki to mi się to nie podoba

renatko witamy w naszym gronie, uroczą masz córeczkę, gratuluje syneczka ja się spodziewam również synka Kacperka i się cieszę ze jest zdrowiutki (jestem po 2 poronieniach wie miałam obawy)
Aktualnie z dnia na dzień Kacperek coraz bardziej dokazuje ale jak narazie cały czas niziutko bo nigdy nie zdarzyło się powyżej pępka-nie wiem czy to nie za nisko skoro wy piszecie o żebrach :( ?!

11 lata 7 miesiąc temu #642769 przez wunia1984
Dzień dobry cięzaróweczki! Kurcze doszło do tego,że w nocy jak śpię na boku muszę podkładać poduchę pod brzuch bo w przeciwnym razie bebzol strasznie ciągnie i boli :P Patka moja Zuzia też kopie na dole i troszkę powyżej pępka, powód do zmartwień to nie jest, jeszcze będziesz miała dosyć kopniaków w żeberka :)

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #642771 przez EwelinaB87
Renatko jestes wpisana na liste the best of mamas B)

Fajnie że jesteś, wyrazy współczucia, trzymaj się !

Moni uwielbiam Twój brzuszek :blush: wydaje mi się że kazdy brzuszek ma swój limit, Twój już został przekroczony i dlatego wychodzi pępek a ile masz już w pasie?
widziałaś to?:
http://img11.allegroimg.pl/photos/oryginal/32/09/77/53/3209775371_2

Milcia daje tak popalić w nocy, teraz mogę powiedzieć że czuje się tak jak ta babka co wygladala jak z alienem, bo kopie mocniej jak leże na boku a brzuch faluje jak mikser :P

Ja chyba oszaleje z tą wanienką kuzwa, za cholere nie mogę dojsc do jakiegos naprawde dobrego rozwiazania, ciagle mi cos nie pasuje, jak za nisko szafka, to za drogi zestaw, to za malo miejsca, k. mnie strzeli... chyba kupie używany zestaw i wale to.

Ja zakupy zaczynam z dniem dziecka, będę już pewna wszystkiego po ostatnim 3 USG.
Troche mnie martwil wczorajszy stan mojego brzucha ze mnie tak kuło ale dzisiaj jest w porządku. Zjadłam buleczke z twarozkiem z dzemem i jest ok ;)

11 lata 7 miesiąc temu #642809 przez agniesia1604
wunia1984 napisał:

w tych sklepach dziecięcych zawsze drożyzna, dlatego lubię zakupy na allegro. Ostatnio obczaiłam tez fajną aptekę internetową, normalnie lacibios femina kosztuje ok.30zł a w tej aptece 13zł i asortyment mają spory. Kupiłam też aspirator do noska Frida.

Wunia , jakbyś miała chwilę to podaj namiary na tą aptekę:))))

11 lata 7 miesiąc temu #642815 przez wunia1984
Czasu mam sporo :P www.cefarm24.pl
Dziewczyny od którego tygodnia zaczyna się 3 trymestr? W necie różnie piszą :unsure:

11 lata 7 miesiąc temu #642848 przez agniesia1604
Hej
No ja już powiedzmy odpoczywam po wizycie Teściów:)))
Dziś wyjechali

Witam nową mamusię:)))
Fajnie że udało Wam się tak szybko doczekać maleństwa i to synka:):)

U mnie niestety rozstępy się pojawiają na brzuszku...
Smarowałam się od 6 tygodnia ciąży ... i to pharmacerisem, gerberem, olejkiem eucerin no i balsamem babydream z rossmana:) ... cóż ... smarowałam minimum 2 razy dziennie a niestety wychodzą mi te cholerstwa:)

Mam 3 paski z prawej i 3 z lewej wokół pępka (3-5 cm wokół pępka)...
Smarować się będę nadal ... jednak skoro teraz się pojawiły to podejrzewam że będzie ich dużo dużo więcej... i rzeczywiście myślę że to kremy nie wiele dają ... i zwykłe balsamy za 15 zł z rossmana wystarczą by się lekko smarować bo potem to pomoże szybciej się pozbyc moze rozstępów.

No niestety ... każdy z nas jest inny:)

11 lata 7 miesiąc temu #642862 przez agniesia1604

11 lata 7 miesiąc temu #642863 przez wunia1984
Aga ja od początku smaruję się zwykłymi balsamami póki co nie mam żadnego rozstępu, ale myślę , że bardzo dużą role odgrywaja tu predyspozycje genetyczne. A z tymi kremami, balsamami i innymi kosmetykami to jest tak, że jak coś nazywa sie "dla kobiet w ciąży" "przeciw rozstępom" lub inne anty- czemuś, kosztują znacznie więcej :)

11 lata 7 miesiąc temu #642865 przez agataxii
Witam nową mamusię :) Przykre co cię spotkało i niesprawiedliwe... Każda utrata dziecka jest niesprawiedliwa... Ale Twoja córcia będzie teraz czuwać na swoim młodszym braciszkiem i patrzy na Was ciepło :)

Noooo... bandziorki, że hoho :) Monix, ja to od zawsze z wielką sympatią patrzyłam na ciężaróweczki, którym było znać odstający pępek przez ubrania :)

No a ja w końcu zostałam ciotunią!!! :laugh: Taką, taką ciotunią. Żadną przyszywaną :)
Zosieńka, 3500g :)
Szwagierka trochę się męczyła, ale udało jej się SN :) (zazdroszczę jej że ma to już za sobą :silly: )

11 lata 7 miesiąc temu #642870 przez wunia1984
Cudny film :) Powinni uczyc takich technik relaksacyjnych dla maluszków. Spa dla niemowląt :)

11 lata 7 miesiąc temu #642873 przez agniesia1604
Ciotko Agatoxii:) GRATULACJE:))))

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka