BezpiecznaCiaza112023

Mamusie sierpniowe 2013

11 lata 6 miesiąc temu #668371 przez EwelinaB87

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 6 miesiąc temu #668385 przez patka1603
niesiu piękna piłeczka... a popamiętam jak dziś jak się żaliłaś że nie rosnie ;)

agniesia powodzenia w poszukiwaniach

monia przesłodka ta twoja córeczka

11 lata 6 miesiąc temu #668416 przez klauduska89
kobietki kupujecie przewijak na łóżeczko?

11 lata 6 miesiąc temu #668419 przez wunia1984
Klauduśka przewijaczek dostałam razem z wanienk i stojakiem więc mm to z główki. Ale gdybym nie miała to z pewnością bym kupiła. :)

11 lata 6 miesiąc temu #668421 przez EwelinaB87
ja na pewno, mozliwe ze ten:

11 lata 6 miesiąc temu #668424 przez Niesia
Tak, GBS to wymaz z pochwy, czasem też z odbytu. U mnie też nie jest to refundowane ale zrobię, bo w szpitalu mam styczność z wieloma paskudztwami. Wolę wiedzieć.

No brzuszek troszkę urósł i w sumie krótko się nim nacieszyłam bo już mi przeszkadza (jak wydać przesłania mi świat i upadam na ulicy :P)

My kupimy przewijak. Dzidzia u nas i tak będzie miała mało własnej przestrzeni, zawsze to specjalne miejsce dla niej a i dla mnie chyba będzie wygodniej przewijać bobaska na przewijaku niż na wersalce...

Idę na ploty do koleżanki. Moje oczy umarły. muszę odpocząć od komputera.

Miłego dnia!!!

11 lata 6 miesiąc temu #668447 przez ziii
My też kupujemy. Będzie co prawda stał na stole, a nie na łóżeczku, ale raczej nie wyobrażam sobie przewijania bez niego :)

Maluszek od wczoraj mocno dokazuje - mam wrażenie, że bawi go rozpychanie się w brzuszku. ygląda to tak, że stópki wbija w macicę z lewej strony i wtedy główkę wypycha z prawej. I tak w kółko. Jest super, dopóki nie zaczyna odpychać się od pęcherza (ups :P)... A potem ma czkawkę. Chyba z radości :silly:

11 lata 6 miesiąc temu #668449 przez agniesia1604
Niesia napisał:

Witajcie. Wyspana, nażarta...zaraz zabieram się za dokańczanie mojej pracy licencjackiej.

Była u mnie położna. Poinformowała mnie o badaniu GBS. Czy miałyście wykonywane badania w kierunku tego paciorkowca? Wykonuje się je ok. 30 tc. Ponoć nie każdy lekarz je zleca, bo jest to jeszcze nowość. A samo badanie jest ważne. Gdy go nie wykonamy jesteśmy traktowane jako potencjalnie zakażone. ciaza.mp.pl/przebiegciazy/show.html?id=63100

No to mój lekarz wie że miałam tą bakterię: Streptococcus agalactie
ale nic z tym nie robi i mówi że tym się nie przejmowac bo teraz profilaktycznie przed samym porodem dają antybiotyk.

11 lata 6 miesiąc temu #668450 przez ziii
O, a co do wymazu, to miałam już dwa. Mój lekarz jst przewrażliwiony na tym punkcie... :blush: Póki co czyściutko, więc oby tak zostało!

11 lata 6 miesiąc temu #668452 przez Joanna89
A u nas znów leje, miał byc spacer, ale niestety:/ włączamy jakis film i do łóżeczka:P
a to my dziś

Uploaded with ImageShack.us

11 lata 6 miesiąc temu - 11 lata 6 miesiąc temu #668480 przez patka1603
ja przewijaka nie kupuje szkoda mi na niego kasy, będę przewijać na łóżku itp, a żeby nic nie pobrudzić mam taki podkład ala rożek miałam go wyrzucić ale stwierdziłam że chociaż do tego się nada

joanna planujesz z tym brzuszkiem pobić jakiś rekord ?! pięknie wyglądacie. u nas z pogodą to samo od połowy dnia krazy burza

mój Kacperek od wczoraj strasznie żywiołowy- chyba "służą" mu gazowane słodkie napoje :P
przed chwilą wykonał 3 tak gwałtowne ruchy że zaczęłam aż się martwić bo tak rytmicznie jak by jakieś drgawki, zdarzyło mu się to dzisiaj 2 raz

właśnie od 2 dni spisuje wyprawkowe zakupy wraz z cenami mam już chyba wszystko poza ciuchami dla maluszka- dziewczyny jakie rozmiary dla takiego maluszka?

11 lata 6 miesiąc temu #668488 przez Joanna89
Patka brzunio cały czas 95cm nie urósł nic od tamtego tygodnia.
Ja przewijak zamówiłam na łóżeczko usztywniany do tego organizer/przybronik do powieszenia na łóżeczko

11 lata 6 miesiąc temu #668489 przez Joanna89
co do ruchow takie "trzepotania" sa normalne, moja ma je kilka razy dziennie i cały brzucj podskakuję bardzo mocno przez 2-3 sekundy.

11 lata 6 miesiąc temu #668498 przez patka1603
ufff to mnie uspokoiłaś, ja organizer mam w planach zamówić z zestawem do łóżeczka. Zastanwiam się czy kupować do tego zestawu zasłonki w tym samym wzorze +-55zł chodzi mi o to czy nie wyjdzie taniej jak mi mama uszyje, tylko ciekawe po ile są materiały

11 lata 6 miesiąc temu #668512 przez EwelinaB87
trzeba liczyc jakies 25-40zl za m bierzący wiec wyjdzie Ci na pewno taniej, tylko ciezko dostac naprade ladne materialy chyba ze macie jakas hurtownie tekstylna w okolicy.

ja wybieram posciel haftowana i przybornik wyglada tak:

szkoda ze nie ma przewijaka pod kolor :/

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka