BezpiecznaCiaza112023

Mamusie sierpniowe 2013

11 lata 6 miesiąc temu - 11 lata 6 miesiąc temu #668515 przez Joanna89
Patka ja zamówiłam łóżeczko z całym wyposażeniem u jednego sprzedającego i widziałam też zasłonki, ale na razie nie kupuję bo chcemy mieć malutką w sypialni, a przecież przez ten czas nie będą leżeć:)

Ja czasem się boję jaka malutka się tak mocno rusza, że owinię się w pępowinę, ale lekarz mnie uspokoił ,że te ruchy są normalne, więc na razie nic sobie nie wmawiam...Czasem aż się popłaczę bo dostanę takiego "kopa" a malutka ważyła 2 tyg temu dopiero 1640gram..co będzie jak urośnie większa hihhi. Ale kocham te jej wigibaski :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 6 miesiąc temu #668519 przez EwelinaB87
mnie dokucza tylko wtedy jak kopie mnie ciagle w nerki, ale rzadko sie to zdarza i zwykle nie jest takie mocne

11 lata 6 miesiąc temu #668520 przez Joanna89
Ja w nerki jeszcze nie dostała, ani w inne narządy, mała kopie tylko w powłoki brzuszne i w boki brzucha.

11 lata 6 miesiąc temu #668522 przez EwelinaB87
od dluzszego czasu milcia ma nogi wyciagniete o gorny prawy rog macicy i kobie wlasnie tak, albo boksuje w okolicy pempka, fakt ze jeszcze tylko 2 miesiace troszke mnie niepokoi, a z lipcówek juz 3 dziewczyny urodzily tak wczesnie mnie nie pociesza...

11 lata 6 miesiąc temu #668525 przez agniesia1604
oj chłodno dzisiaj chłodno :) musze się dogrzać:)

Ja z tym kompletem pościeli zaczekam, bo nie wiem jakie mieszkanie kupimy:)

a mieszkanka naprawdę fajne są ... ale ceny też nie najniższe:)

Dziś ogladalismy 3 mieszkanka...
pierwsze nam się bardzo podobało ... ale w ciągu godziny zadzwonił Pan i powiedział że bierze... wiec oglądalismy kolejne 2 mieszkanka ... ale z junkersami na Złotych Łanach i stwierdzilismy że brzydkie te osiedle i na Złotych Łanach nie chcemy...
Jutro ciąg dalszy oglądania mieszkań ...

Jutro z rana jeszcze do banku zapytać o kredyt i co nam zaoferują :)
Dowiemy się o szczegóły jak dlugo będziemy musieli czekać na kaskę ...

Ach taka okazja nam przeszła koło nosa... gdybysmy mieli kaskę ...to pewnie bym się na to mieszkanie skusiła ... 165 tyś 3 pokoje w sumie wszystko pozostawione ...czyli szaf w zabudowie , w kafelkach ... i t d...:)

No nic ... jutro jedziemy oglądać takie za 159 tyś 2 pokoje z możliwością przerobienia na 3 pokoje .... 50 m2 na 3 piętrze w 4 pietrowym bloku .....

Jakby zeszli do 150 tyś to bym się nawet nie zastanawiała a rezerwowała:P :) :P

Napisałam też do Babki która w Wapiennicy ma mieszkanie za 169tyś 3 pokoje po generalnym remoncie 52m2 ....i gdyby tutaj zeszli do 160 tyś to też bym się nie zastanawiała:P i rezerwowała ... i też 3 pietro z 4 ...

______

Dziś byliśmy oglądać mieszkanie za 149 tyś na 1 pietrze z 4 pietrowego ale z piecykiem gazowym ... i facet zszedł mi na 140 tyś ...a Pan z biura nieruchomości w szoku jak to ja potrafię rozmawiać z sprzedającym.... i do tego sprzedającego " A miałem dla Pana kupca za 145 tys i nie chciał Pan sprzedać!!! " ... :P hehehehehe:))))

_________

Chyba znajdę najszybciej pracę w biurze nieruchomosci jako Agent:P heheheheh chyba się na to nadaję:)

11 lata 6 miesiąc temu #668528 przez Joanna89
Moja ma główkę już dół więc nóżki tylko kopia mnie w żebra, a rączki gdzieś w boki:)no i czuję ucisk główki, ale nie jest to bolesne.

Nie ma się co sugerować innymi, przyjdzie na Nas pora:) dla dzidziusia lepiej żeby sobie jeszcze w brzuszku pomieszkał :)

11 lata 6 miesiąc temu #668531 przez EwelinaB87
milcia tez jest glowkowo dlatego nie moge dlugo kucac bo mnie tak cisnie jakby chciala wyjsc...

to jakie macie teraz mieszkanie?szukacie takiego samego czy wiekszego?
ja cale zycie mieszkalam w 2-pokojowych 52m2 mieszkaniu i nigdy wiecej takiego nie kupie, jesli mysle o 2 dzieci, teraz mam malutkie ale na takie mnie bylo stac mysle ze do 2lat przeprowadzimy sie do 3pokojowego 62m2 oczywiscie jak dobrze pojdzie. ale ceny porownywalne 2pokojowych z naszymi ale 3pokojowe to kolo 190t:/

11 lata 6 miesiąc temu - 11 lata 6 miesiąc temu #668540 przez Joanna89
My mamy M-3 salon + sypialnia z tym ,że sypialnie mamy dość dużą łóżeczko spokojnie się zmieści , ja za bardzo nie chce spać w salonie a dzidziuś w osobnym pokoju... Za rok mamy zamiar zamienić się mieszkaniami z moimi rodzicami którzy mają m-4 , ale troszkę mi szkoda bo ja mieszkam na 3 piętrze, mam winę na swoje piętro i komórkę na swoim piętrze łącznie mieszkanie ma 63m a od rodziców tylko 6m więcej z tym ,że pokoje dwa małe + salon... No ale do rodziców na 4 piętro juz windy nie ma...Mój mąż też za bardzo nie chce się przeprowadzać bo miałby dalej do garażu. Zobaczymy w przyszłym roku.

11 lata 6 miesiąc temu #668543 przez EwelinaB87
to nie wiem czy ma to sens :P
4 pietro bez windy to jest horror z dzieckiem, mnie brakuje tylko balkonu, bo narazie nie jest mi ciasno i nie powinno przez kolejny rok, gorzej jak Milcia zacznie chodzic, chociaz upilnowac bedzie latwiej :P

11 lata 6 miesiąc temu - 11 lata 6 miesiąc temu #668545 przez ziii
Ech, 160-190 tysięcy za mieszkanie... Pomarzyć tylko :ohmy:
W Krakowie za 60 metrów to trzeba liczyć minimum 350 tysięcy... I to nie w centrum :(
Będziemy musieli kupić coś w przyszłym roku - więc kredyt będę spłacać całe życie chyba...

11 lata 6 miesiąc temu #668547 przez Joanna89
No Zii w Krakowie to jest masakra... moja kuzynka kupowała rok temu i dała ok 350tyś za m3..szok !

Ewelina no właśnie dlatego to rozważamy, najwyżej przerobimy sypialnie na pokoik dziecięcy.T
Tylko znów koszta żeby przerobić salon inne łóżko itp...

ide z psem.

11 lata 6 miesiąc temu #668553 przez EwelinaB87
Dlatego w krk lepiej jest do usranej smierci wynajmowac mieszkanie niz je kupic :P to jedyny wyjatek potwierdzajacy regułę że splata kredytu bardziej oplaca sie od wynajecia :P

ja mam kilka osób z rodziny w krk, nie powiem ile oni dali bo mnie ciary po plecach przechodza i boglabym miec za to dwa wypasione domy.

Ale ja swoich dwoch lat marnowania kasy na wynajem w kraku nigdy nie bede zalowala :D
Moja kuzynka kupila dzialke jakies 20km od krk i za rozsadne pieniadze bedzie miala dom a do krk taka sama droga jak z wielickiej :P

Ja najchetniej kupilabym dzialke gdzies na odludziu, tylko musialabym miec gdzies rodzine blisko, bo by mi umarla z tesknoty heh;)

11 lata 6 miesiąc temu #668589 przez agniesia1604
EwelinaB87 napisał:

milcia tez jest glowkowo dlatego nie moge dlugo kucac bo mnie tak cisnie jakby chciala wyjsc...

to jakie macie teraz mieszkanie?szukacie takiego samego czy wiekszego?
ja cale zycie mieszkalam w 2-pokojowych 52m2 mieszkaniu i nigdy wiecej takiego nie kupie, jesli mysle o 2 dzieci, teraz mam malutkie ale na takie mnie bylo stac mysle ze do 2lat przeprowadzimy sie do 3pokojowego 62m2 oczywiscie jak dobrze pojdzie. ale ceny porownywalne 2pokojowych z naszymi ale 3pokojowe to kolo 190t:/

Mamy 48m2 - 2 pokoje
a chcemy
do 60m2 - 3 pokoje:)

Czyli większego :)

Czy któraś z Was korzysta z płyty indukcyjnej ? - ile placicie za prąd przy używaniu jej codziennie?

11 lata 6 miesiąc temu #668591 przez patka1603
mój Kacperek jak narazie jest łaskawy w kopniakach i nie kopie po narzadach tylko po bokach i z przodu.
My mamy mieszkanie 3 pokojowe z otwartą kuchnią łacznie jakieś 60 m w Luboniu koszt takiego mieszkania to 250 tys. więc u was taniutko

11 lata 6 miesiąc temu #668630 przez klauduska89
a u mnie jak narazie domek (a dokładnie pięterko) się buduje więc muszę jeszcze trochę poczekać :) ale już wiem że będzie pięknie hehe. 92 m2, 2 pokoje, kuchnia połączona z salonem, łazienka i garderoba :) Mamy ten komfort że sami sobie planujemy gdzie co będzie - ściany, okna, drzwi.

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka