BezpiecznaCiaza112023

Mamusie sierpniowe 2013

11 lata 10 miesiąc temu #667512 przez olivka
i dupa :(

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 10 miesiąc temu #667515 przez olivka
próbuję jeszcze raz

11 lata 10 miesiąc temu #667518 przez olivka
Załączniki:

11 lata 10 miesiąc temu #667521 przez olivka
Jest ale żeby to była jakaś super widoczna wersja to raczej nie :angry:

11 lata 10 miesiąc temu #667524 przez MamaBąbelka
U nas też dziś pięknie, więc ruszyłam do Biedronki i na targ i oczywiście przeszłam kilka lumpków, a to nie mogło się skończyć inaczej, niż zakupami. Mam śpiworek cieplejszy i pajacyk:
Załączniki:

11 lata 10 miesiąc temu #667525 przez MamaBąbelka
I trzy bluzeczki i dwie pary spodenek:
Załączniki:

11 lata 10 miesiąc temu #667532 przez MamaBąbelka
W Biedronce wzięłam też dwa opakowania wkładek laktacyjnych, mam nadzieję, że na szpital wystarczą. Dziś chyba pojedziemy spotkać się z położną, ale nie jestem pewna jeszcze, bo mąż ma dziś dużo pracy i nie wiem, czy się wyrwie trochę wcześniej.

Co do becikowego, to mnie koleżanka przekonuje, że pit daje się z 2011 roku, nie 2012, bo teraz okres rozliczeniowy jest do października, chyba będę musiała spytać u nas w urzędzie.

11 lata 10 miesiąc temu #667542 przez klauduska89
agniesia1604 oto link do tego sklepu - www.szipszop.pl/ Jak najbardziej je polecam, ja jestem bardzo zadowolona z ubranek od nich, fajna jakość i nie wygórowana cena.
Wróciłam z zakupów, jestem padnięta ! Kupiłam sukienkę i muszę powiedzieć że to raczej taka miniówka i zastanawiam się czy czasami mi brzuch do tego 8 czerwca dużo nie podrośnie, bo może być za krótka...no ale jest bardzo fajna i po ciąży też będzie dobra a zapłaciłam tylko 45 zł. mam nadzieję że tylko przed weselem nie będę musiała iść kupić innej :) no i kupiłam niebieską długą spódnicę na poprawiny. Do tego zamówiłam okna do domku i musimy teraz na nie 2 tygodnie czekać, więc trochę spraw dziś załatwione. Miałam jeszcze zajść do biedronki po te wkładki itp ale kompletnie już o tym zapomniałam.

11 lata 10 miesiąc temu #667543 przez wunia1984
Dziewczyny siostra przesłał mi stronke z używanymi ciuszkami, może coś Wam się spodoba :
www.lumpik24.pl/

Mamo Bąbelka ciuszki cukierkowe :)

11 lata 10 miesiąc temu #667554 przez EwelinaB87
becikowe jest niestety dla najuboższych albo patologii, niektore rodziny rodza dzieci tylko dla tych 1000zl. dla nas niewiele to da, ale dla mnie to jakis tam zastrzyk, jak wezma kase z 2011 to nawet lepiej ale jakie to ma znaczenie na nasz obecny stan finansowy? jakas brednia totalna...

chyba zastanowie sie nad ciuszkami z lumpka, strasznie podobaja mi sie niektore ciuszki, ale placic za nie 30zl/szt niestety mnie nie stac...

w lumpkach u mnie ceny jak w sklepie a jakos jak w pkc

11 lata 10 miesiąc temu #667556 przez klauduska89
a odnośnie bólu gardła to bardzo polecam na wieczór wypić szklankę ciepłego mleka z miodem.

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #667565 przez agniesia1604
super lista:)))

Co do becikowego to nie przesadzajmy ale 1922 zł netto na 1 osobę to jest dużo :)

Jeśli wziąć to pod uwagę to na 3 osoby to kwota 5766zł netto ( czyli na rękę... ) na miesiąc!!!!!

to 8180.00zł miesięcznie brutto na 3 osobową rodzinę... ( rocznie 98.160zł )

Kwotę bierze się z poprzedniego roku a liczy się już ilość osób które jest w danej chwili.

______

Jeśli Wam przekraczają to sorka ... ale bardzo dobrze się Wam żyje :) a ten 1.000zł to na 3 dni:) no tak ale fajnie go mieć :)

Przeciętne wynagrodzenie w grudniu 2012 wynosiło : 3 510,22zł

Czyli rodzina żyje nad przeciętnie zarabiając 8180/2 = czyli 4090,00zł miesięcznie

________

Podsumowując
Nie dziwię się że wprowadzili takie progi.

My ze względu na to że w tamtym roku podjęłam pracę nie przekroczyliśmy progu ;PPP

Cieszmy się że biorą zarobki ... a nie np : wszystko co posiadamy ....:)))))))

Posiadając TV wg urzędu skarbowego należymy do Bogatej Rodziny
a co dopiero posiadając do tego auto, mieszkanie, dom i wiele wiele innych rzeczy:)
W dzisiejszych czasach stać nas naprawdę na bardzo dużo ... kiedyś naszych rodziców nei było stać na kupno TV nawet przy dostępie do kredytu który dostawali w pracy z zerowym oprocentowaniem ... po prostu nie było stać na dodatkowe wygody:)

11 lata 10 miesiąc temu #667571 przez agniesia1604
ide dalej sprzątać... juz to robię od 3 godzin a końca nie widać:PPP

No ale kolejne sprzątanie dopiero w sobotę:)

MOP parowy sprawuje się rewelacyjnie :)))))))))))) Jestem w 10000% zadowolona :)
Zawsze rozpoczynam sprzątanie - mycie podłóg od paneli ( czysta ścierką ) wtedy nie pozostawia smug ....
Na kafelkach nie zostawia smug nawet będąc już brudnym :P
Ale ja kafle w sumie wycieram co drugi dzień i to też zwykłym mopem ... a to ze względu na wchodzenie z buciorami do domu:P

11 lata 10 miesiąc temu #667582 przez patka1603
groszek na gardło i osłabienie to ja piję herbatki owocowe lub malinowe

olivka z tego co napisałaś to wynika że fotelik chcesz kupić po porodzie, a jak przetransportujesz maluszka ze szpitala?

co do linku www.lumpik24.pl/ to już kiedyś tam zaglądałam i nie zauważyłam jakiejś rewelacji

ewelina a co u was tak drogo w tych s-h u nas jest odzież na wagę i tak jak już kiedyś pisałam można kupić rzeczy nawet za 1zł a jeśli jest nawet ustalona cena- mam na myśli pozostałe s-h to nie przekracza 15zł

co do tego macierzyńskiego, to przykładowo jak ja nie pracuję to mój mąż może skorzystać z niego tak?! tylko on ma 36 tygodni ( dodałam te wszystkie warianty które wymieniali w artykule)

agniesia my z moim mężem to nieraz mieliśmy tak ze mieliśmy do dyspozycji 1400zł na cały miesiąc + rachunki i człowiek się zastanawia co kupic, zapłacić, a aktualnie za 2 tyg. pracy po 12h mój mąz dostał 900zł z czego 200zł w pierwszym tygodniu a w 2 całe szczęście już więcej bo aż lub rwnież tylko 700zł. Najgorzej jak nie ma kasy każda złotówka odliczona a leki się kończą. Dlatego dla nas te 1000zł na pewno się przyda

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #667593 przez agniesia1604
od dziś w kauflandzie : LOVELA plyn do prania 1,5l za 15,99zl

fiufiu
smyk proponuje wanienkę z wagą!:)
www.smyk.com/dziecko-mama/kapiel/wanienk...produktowy1-wanienka

Nie zle:)

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka