- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie sierpniowe 2013
Mamusie sierpniowe 2013
- patka1603
- Wylogowany
- gadatliwa
co do zębów to nie wiem dlaczego ale mnie ostatnio pobolewója mimo iż dentystka stwierdziła że są w idealnym stanie hmm
sikorka dodalam ciebie do znajomych, zaakceptuj to wtedy będę mogła dodać ciebie do grupy
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- MamaBąbelka
- Wylogowany
- rozmowna
- Expect The Unexpected
- klauduska89
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Ciąża- dziewięć miesięcy stwarzania świata.
- Otrzymane podziękowania: 1
Co do bicia serca to wydaje mi się że moje działa ze zdwojoną siła, mam wrażenie tak jakby dużo mocniej biło Ostatnio jak mnie mąż przestraszył to przez pół godziny tak mi waliło serce że się uspokoić nie mogłam.
- patka1603
- Wylogowany
- gadatliwa
- Magda-87
- Wylogowany
- pierwsze słowa
U mnie dzisiaj też ładna pogoda, słonko świeci i aż dostałam zapał do pracy Choć teraz musiałam zrobić chwilkę odpoczynku, bo zauważyłam że ostatnio bardzo szybko się męczę
Patka co do zębów to słyszałam, że kobietom w ciąży szybciej psują się zęby. Ale nie wiem czy to prawda czy jakiś kolejny mit. Dla pocieszenia moją koleżankę też w ciąży bolały zęby choć wszystkie miała zdrowe i teraz kiesy urodziła też wszystko z nimi ok. Więc nie wiem od czego to zależy, że bolą a są zdrowe
Dziewczyny mam takie pytanie - bo gdzieś już chyba o tym pisałyście ale nie mogę znaleźć - jak radzicie sobie z zaparciami bo mnie ostatnią męczą a wizyta dopiero za 3 tyg.
- klauduska89
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- klauduska89
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- cukierecek27
- Wylogowany
- gadatliwa
O serduszku też czytałam że zwiększa się ilość krw w obiegu o ile dobrze pamiętam to 1,5 do 2 litrówno więc serducho ma co robić stąd te nasze bicia serca takie inne. Meczyc sie tez szybko mecze i troche mnie to denerwuje bo niespokojny duch jestem latam z miejsca na miejsce a tu trzeba zwolnić.. bo inaczej dochodzi do zawrotów głowy... a po co mi to
Ja na wizyte czekam z niecierpliwoscia a ona juz tuuz tuż bo za dwa dni i emocje coraz silniejsze do usg prenatanego tez juz blisko- wkońcu ... co do usg to sie zastanawiam... bo pani doktor mnie na nie zapisała nie mówiąc nic o kosztach, a jeżeli za coś mam płacić mówi mi to wczesniej, może beda na NFZ? tylko ze nie jestem w grupie tzw.ryzyka, ale rozwieje sobie te watpliwosc na wizycie
widziałam że ruszył temat wyprawek.. a ja ciągle w kropce hehe chetnie bym ruszyła na zakupy by nie miec wszystkiego na raz pozniej ...ale mętlik w glowie od czego zaczac...
W końcu dostałam powera do porzadkow w domu. Licze że wiosna juz całkiem niedługo zawita, dziś pogoda całkiem całkiem więc moze....
- patka1603
- Wylogowany
- gadatliwa
blueberry-crush.blogspot.com/2012/07/bonnik-just-fit.html
- cukierecek27
- Wylogowany
- gadatliwa
- patka1603
- Wylogowany
- gadatliwa
- Gro-szek
- Wylogowany
- budujemy zdania
Ja jeszcze nie próbowałam...
- cukierecek27
- Wylogowany
- gadatliwa
Ja słyszałam żeby na noc zalać śliwki ciepłą wodą. Rano wypić wodę i/lub zjeść śliwki. Można też dolać ciepłej wody żeby lepiej smakowało.
Ja jeszcze nie próbowałam...
Też to gdzieś czytałam ale chyba się nie odważe ... juz teraz nie jest tak zle jak bylo wczesniej.. chyba ze znow mnie złapie mocniej .. nie bedzie wyjscia smakuje czy nie trzeba bedzie działać
- klauduska89
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- MamaBąbelka
- Wylogowany
- rozmowna
- Expect The Unexpected
Co do serca, to ja wiem, że może silniej bić i to jest normalne, ale nierówne bicie to raczej nie jest już normalne, zobaczymy jutro.
Ja też słyszałam o śliwkach, sama nie mam z tym wielkiego problemu, wiem, że skutecznie działa kawa, ale większość z Was jej chyba wcale nie pije w ciąży. Ja rzadko, ale czasem pozwalam sobie na lekką latte.
Dziewczyny, a co sądzicie o wróżeniu płci z różnych rzeczy, wyglądu brzucha czy apetytu na określone smaki? Ja generalnie jestem przesądna i nie wierzę w takie ludowe mądrości. Jakie znacie metody na odgadnięcie płci? Mnie najbardziej bawi właśnie to, że rzekomo córka odbiera urodę.