BezpiecznaCiaza112023

Mamusie sierpniowe 2013

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #675366 przez wunia1984
A to wczorajsze zakupki z HM-u :)
Załączniki:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 10 miesiąc temu #675367 przez klauduska89
jaki mam paskudny humor z rana...Te wesele wcale mi się nie uśmiecha i tylko więcej kłótni przez nie niż pożytku. Chyba będzie wszystko trwało z 2 tygodnie - tydzień picia przed i tydzień picia po...Wczoraj pomagałam stroić im tą salę, na balonach wszystkie paznokcie prawie połamałam, muza tak głośno tam grała że wróciłam zmęczona i nie miałam siły nawet głowy od poduszki oderwać, no ale co, nikt nie zwróci uwagi że kobieta w ciąży jest, a już szczególnie mąż który świetnie się bawi...Oj wesele na dobre nam nie wyjdzie, najchętniej wogóle bym tam nie poszła...
Musiałam się wam wyżalić bo chyba nie wytrzymam nerwowo tego wszystkiego.

11 lata 10 miesiąc temu #675370 przez wunia1984
klauduska89 napisał:

jaki mam paskudny humor z rana...Te wesele wcale mi się nie uśmiecha i tylko więcej kłótni przez nie niż pożytku. Chyba będzie wszystko trwało z 2 tygodnie - tydzień picia przed i tydzień picia po...Wczoraj pomagałam stroić im tą salę, na balonach wszystkie paznokcie prawie połamałam, muza tak głośno tam grała że wróciłam zmęczona i nie miałam siły nawet głowy od poduszki oderwać, no ale co, nikt nie zwróci uwagi że kobieta w ciąży jest, a już szczególnie mąż który świetnie się bawi...Oj wesele na dobre nam nie wyjdzie, najchętniej wogóle bym tam nie poszła...
Musiałam się wam wyżalić bo chyba nie wytrzymam nerwowo tego wszystkiego.

Klauduśka od tego min. jesteśmy :lol:
Ehh tak to jest kiedy mieszka się w domu rodzinnym czy to swoim czy męża... Trzyma kciuki ze Ciebie. Dasz radę Kochana

11 lata 10 miesiąc temu #675375 przez cukierecek27
Nooo sporo tego heheh ;) ale jak przyjdzie co do czego to bedziemy tylko latac przebierać i prac hihihi ;)

11 lata 10 miesiąc temu #675376 przez EwelinaB87
no widzisz jakos trzeba sobie dac rade:P
a ja kuzwa znalazlam firme pasmanterie w kato, juz mialam zamawiac a tam nie ma tego koloru co chcialam nosz k.!
druga sprawa znalazlam w koncu odpowiednia wloczke 5mm a nie ma szarej, agniesia doprowadzisz mnie do nerwicy!

11 lata 10 miesiąc temu #675380 przez asiulek_dolls
Klauduśka a daleko masz do swojego rodzinnego domu?? bo jak nie to ja Twoim miejscu wybrałabym się odwiedzić mamusię i wróciła przed samym ślubem, najlepiej wyszykowana wprost do kościoła, odpoczęłabyś trochę bo samo wesele może Cię zmęczyć a co dopiero takie zamieszanie połączone z imprezowaniem związane z przygotowaniami... no i przecież każdy by zrozumiał że ze względu na Twój stan wolisz od tego odpocząć..

Wunia śliczny ten twój bałagan :lol:

11 lata 10 miesiąc temu #675383 przez klauduska89
mamę mam 5 km dalej ale nie mam najlepszego kontaktu z przyrodnim rodzeństwem i tam też więcej się denerwuję na wszystko niż to warte.

11 lata 10 miesiąc temu #675384 przez EwelinaB87
Wunia ty chyba wukupilas caly dział dziewczecy ze sklepow dla niemowlat!
masakrycznie duzo ciuszków ja to mam moze z 1/10 tego :P

11 lata 10 miesiąc temu #675385 przez wunia1984
Hah no ledwo wczoraj to ogarnęłam :P Czekam na komodę, wtedy pranie i prasowanie mnie czeka :P

11 lata 10 miesiąc temu #675387 przez wunia1984
EwelinaB87 napisał:

Wunia ty chyba wukupilas caly dział dziewczecy ze sklepow dla niemowlat!
masakrycznie duzo ciuszków ja to mam moze z 1/10 tego :P

Ewelinuś nazbierało się, część ciuszków było dla naszego synusia, teraz rodzice, teście i siostry przerzucili sie bardziej na róż i dziewczyńskie ciuszeczki :) Ale faktycznie duużo tego. Tyle tylko że głównie rozmiaróweczka 50-68 więc na pierwsze miesiące :) Będę ją stroiła a co :)

11 lata 10 miesiąc temu #675394 przez asiulek_dolls
to zabunkruj się w swoim pokoju i nie wpuszczaj nawet męża skoro te przygotowania tyle "radości" mu sprawiają, włącz jakiś dobry film albo ulubioną muzykę, weź ze sobą coś pysznego i to w dużych ilościach, pomaluj paznokcie, zrób maseczkę, urządź sobie takie domowe spa, jak masz jakąś ciekawą książkę to pozwól jej pochłonąć Twój czas i całkowitą uwagę, zrób cokolwiek co cię relaksuje ale w towarzystwie tylko i wyłącznie Dawidka, głowa do góry, mam nadzieje że humor Ci się szybko poprawi :)

11 lata 10 miesiąc temu #675405 przez Gro-szek
Hej dziewczyny, jak tam Wam mija piątkowy poranek?
U mnie humor katastrofa... od kilku dni czuje się beznadziejnie... przedwczoraj zmartwiła mnie lecąca z nosa krew, wczoraj byłam na zakupach to jakaś pani sprzątająca jadąca ze swoim mega wielkim sprzątającym wózkiem pchnęła mnie na kartony...nie uderzyłam się w brzuch ale go otarłam.. nie miałam już siły się za nią drzeć...bo zanim się zorientowałam gdzie jest już odeszła...
Dziś mam jakiegoś nerwa w sumie bez powodu... ale wszystko mnie wkurza dookoła, bo ostatnio się ledwo ruszam, boli mnie kręgosłup, czuje się ogromną beczką... i w ogóle...
Nie będę Wam już narzekać...ale wygadać się musiałam... sorki :(

11 lata 10 miesiąc temu #675413 przez katarzynaxxx89
Klaudusia to współczuje ja na twoim miejscu bym nie szła na sale przygotowywać, powinni zrozumieć że jesteś w ciąży i Cię takie coś męczy, wlaśnie zrelaksuj się i wypocznij

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #675419 przez Gro-szek
Klauduśka... ja tez byłam na weselu na początku maja... i tam na prawdę odradzam takie schadzki z brzuchem... przez całą imprezę siedziałam przy stole, jadłam i jadłam.. i z tego był najlepszy pożytek...
O tańczeniu.. niby z mężem próbowaliśmy nieco pląsać... ale chcąc nie chcąc brzuch przeszkadza... nie czułam się komfortowo.. a wracając do faktu, ze na weselu się pije... a Ty jak taka sierota siedzisz i nie kumasz fazy tych ludzi nawalonych...
Ogólnie bardzo lubię chodzić na takiego typu spędy, ale w ciąży jakoś mi to nie służy...

EDIT: My byliśmy na weselu gdzie nikogo nie znaliśmy... moze to przyczyniło się do takiej opinii. Pewnie w towarzystwie rodziny czuła bym się zdecydowanie lepiej...
A Wy idziecie do kogoś bliskiego?

11 lata 10 miesiąc temu #675426 przez agniesia1604
asiulek_dolls napisał:

dzień dobry mamusie :)

zacznę od najważniejszego żeby nie zapomnieć... byłam wczoraj u dentystki i pytałam o ten sachol, powiedziała żeby nie stosować!! niby nie ma przeciwwskazań ale powiedziała że ze względu na któryś tam składnik (nie pamiętam który) ona by na pewno sacholu w ciąży nie stosowała, powiedziała żeby zamiast tego kupić bajkadent

no teraz wyczytalam że w ostatnich tygdniach nienależy go stosowac bo obniża krzepliwość...oki:)

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka