BezpiecznaCiaza112023

Mamusie sierpniowe 2013

11 lata 6 miesiąc temu #676351 przez ziii
cefarm24.pl :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 6 miesiąc temu #676357 przez EwelinaB87
jest sens kupowania Tantum rosa puder x 10 sasz (import równoległy - Inpharm)za 7zl mniej?

11 lata 6 miesiąc temu #676361 przez patka1603
cukiereczku będzie wszystko dobrze tylko musisz w to wierzyc, nie takie historie dobrze się kończyły!

zapomniałam się pochwalić umówiłam się z koleżanką wstępnie na sesje brzuszkową i mamy zrobić ją w lipcu jakiś taki plener może na łące albo w parku a to jej stronka jak ktoś jest ciekawy agnieszkaiwachow.manifo.com/
tylko nie wiem jak rozwiązać kwestie finansowa- tzn nie pytałam czy zrobi to tak po koleżeńsku czy mam jej coś odpalić (bo nie wiem jak spytać :P ) ogólnie mam problem co do tej sesji z mężem bo nie lubi być fotografowany i jest nie chętny, ale przemówiłam do niego argumentem że to 1 ciąża i fajna pamiątka a po 2 co powie synowi jak się zapyta gdzie był tata :P hehe

A tak poza tym to do mojego męża zaczęło docierać że czas nam się kończy i że dzidziuś niedługo się zjawi. tzn w tygodniu stwierdził że sprzedaje skuter aby było coś na wózek a dzisiaj wyskoczył że idzie naprawiać drzwi od samochodu aby można było wsadzać fotelik od strony chodnika a nie ulicy. Normalnie szok!!!

11 lata 6 miesiąc temu #676371 przez olivka
Do mojego męża też zaczyna dochodzić,że już nie długo będzie nas 3 :) Ma czasem takie przebłyski i wtedy widzę przerażenie na jego twarzy :P hihi Widzę, że wziął się też ostro do pracy. Będzie pracował teraz na 3 etaty, uparł się kupić samochód tylko i wyłącznie dlatego, że syna musi czymś wozić na szczepienia itp. :) W ogóle przekonałam się jest wspaniałym mężem. Dba o mnie, opiekuje się nami i chce spełnić wszystkie moje zachcianki, aż czasem mi jest głupio.

11 lata 6 miesiąc temu #676372 przez EwelinaB87
Moj to w ogole uwaza ze dziecku nic nie potrzeba, wszystko sama ogladam, niczym sie nie interesuje a jak wchodze do sklepu to robi wszystko zebym jak najszybciej wyszla z niego, uwaza ze poki dziecko sie nie urodzilo to nie mamy co kupować.

takie ma podejscie coz. :dry:

11 lata 6 miesiąc temu #676379 przez katarzynaxxx89
Mój M też ma świadomość że już niedługo będzie nas 3, ostro się zabrał do remontu ganku, i w międzyczasie między bardzo ciężką pracą fizyczną jaka ma to remontuje, same zakupy go tak nie interesują ja kupuje a potem mu pokazuje to mówi że fajnie a niekiedy na jakąś rzecz spyta " a to po co?" ja mu tłumacza a on acha dobra, tylko masz tak wydawać kase żeby było na życie

11 lata 6 miesiąc temu #676381 przez EwelinaB87
wlasnie przeczytalam posta o porodzie agniesi z lipców, laska miala ekspresowy poród nie ma co. tez bym tak chciala, ale sporo dziewczyn lezy w szpitalu, czasami mnie taki lek dopada, szczegolnie wieczorem,
jakies dwa dni temu brzuch mnie bolal jak w okresie a wzielam nospe, tak sie zleklam ze zaczelam sie modlic, Boze zaczynam swirowac, wiec wracam do szydelkowania bo zaczynam bredzic :S

11 lata 6 miesiąc temu #676393 przez mami_nka
tez teraz czytałam i aż mi się łezki zakręciły...ahh

11 lata 6 miesiąc temu #676396 przez klauduska89
melduję się już uczesana, za godzinkę jadę do siostry to mnie umaluje, bo ja to nie bardzo mam do tego talent i wskakuję w sukienkę i na 18 do kościoła. Już nie mogę się doczekać weselnych klusek śląskich :)

11 lata 6 miesiąc temu #676438 przez olivka
Ha! A no właśnie. Mój mąż też do tej pory był zdania, że jeszcze czas, albo że się później kupi. Ale jak go uświadomiłam, że zostało 8 tygodni, a ja z wieeeelkim brzuchem nie dam rady łazić w upale po sklepach, aha i mu nagadałam, że wszystko może się zdarzyć jak np. wcześniejszy poród no to się troszkę przestraszył i dotarło do jego mózgownicy, że nie długo ( albo jeszcze szybciej :P ) zostanie tatusiem. Hihihi Teraz rozumie, że muszę poprać ubranka, poprasować, ze trzeba kupić to i to, no i do szpitala się spakować na początku lipca. Facetowi to trzeba palucha w oko włożyć żeby przejrzał na oczy :D

o matko jaką mam zgagę od rana fuuuj, mleku już mi nie pomaga :(
Klauduśka udanej zabawy!!!!

11 lata 6 miesiąc temu #676441 przez katarzynaxxx89
hehe oliwka zabawnie to ujełaś "Facetowi to trzeba palucha włożyć..."
Klaudusiu89 ja nie lubię za bardzo klusek śląskich ale mój mężuś kocha więc często je robie a to naprawdę banalne jest

11 lata 6 miesiąc temu #676445 przez klauduska89
Kasiu ale tu się liczy że idę na gotowe kluseczki z karkówką i sosem i nie muszę ich sama robić :)

11 lata 6 miesiąc temu #676452 przez patka1603
no tak to już jest z tymi facetami że czasami ciężko ich rozgryźć. A co do zakupów to mój raczej się tym również nie interesuje- pokazuje mu ciuszki po zakupie. Jedynie jak jesteśmy w jakimś centrum handlowym to wchodzimy do sklepów z rzeczami dla dzieci ja przeglądam a on patrzy- na szczęście nie marudzi ale to pewnie przez to ze na ogół nic nie kupuje bo ceny z kosmosu. A ogólni to jestem takim typem kobiety że wystarczy mi oglądanie-tak dla czystej przyjemności, mąż się dziwi i mówi że to bez sensu a ja już tak mam że lubię nacieszyć oczy!!! Jedyne co mi zakomunikował to to że chce mieć coś do powiedzenia przy wyborze wózka bo w końcu on tez będzie go prowadził i dodał że nie lubi zielonego koloru heeee !!! :ohmy: jak możena nie lubic zielonego przecież to jest bardzo przyjazny kolor

11 lata 6 miesiąc temu #676464 przez EwelinaB87
A moj powiedzial tylko ze zadnych burych kolorow, i tyle wiec odpadaly beze szarosci czarne itd ;)

Ja wyslalam moja siostre do apteki i kupila mi podklady na lozko druga paczke podpasek (mysle ze 10szt byloby za malo na 3dni), majtki siatkowe, i witaminy, zostanie jeszcze tantum rosa, kosmetyki, pieluchy i koszulki do szpitala do konca przyszlego tygodnia powinnam byc gotowa, nie mam zamiaru z tym czekac do lipca bo moze sobie lezec

11 lata 6 miesiąc temu #676486 przez agniesia1604
Hej

Cukiereczku,
współczuję takiej nowiny...
Gratuluję 5!

Ewelino,

mi sie wydaje że ze 3-5 saszetek tamtum rosa wystarczy - jak chcesz mniej to mozesz się ze mną podzielić przy okazji:P

Ja musiałam teściową nagadywać bo oni w zabobony wierzą... że muszę kupic wcześniej bo potem Marcin sobie z tym wszystkim nie poradzi i kupi albo za mało albo za dużo - a to tylko 2-3 dni .... bo się wychodzi teraz po 3 dobie ze szpitala a nie jak kiedys tydzień leżenia w szpitalu. Taki tatuś to pożywka dla Pań w sklepie dziecięcym ...:)

Od wtorku zaczynam się pakować:)

A poza tym:

Te wszystkie sprawy mnie przerastają...

Ogólnie boli mnie te krocze i podbrzusze - ale najbardziej kiedy wstaję i chodzę na początku.

Jak siedzę nie boli, jak leżę nie boli... ale doszły mnie kłucia w górnej części pochwy - macicy.

No ale nic to przestraszyłam się ostatnio bo że tak się dziwnie wyrażę Staś miał czkawkę a ja tą czkawkę czułam w pupie < sorka - ale dziwaczne uczucie > ... przestraszyłam się ze on powoli się obniża...

Dziś zamówiliśmy jeszcze jeden mebel z BRW z kompletu RESET bo nie będę miała gdzie wsadzić ręczników i pościeli.

_______

Dzis pozbyliśmy się mebli ze stołowego - meblościanki... lepsze to niż wyrzucanie na śmietnik ... mniej mebli do przewiezienia ... tym bardziej ze nie mielibyśmy gdzie ich wstawic na nowym ... maz to by wszystko zaraz sprzedał - nawet ławę... a facet był chętny że za 70zł weźmie... chyba go pogieło!!!!! Ja mu powiedziałąm wczoraj ze mam ławę i za 130zł mogę sprzedać bo na www.tablica.pl taka sama ława używana kosztuje 150zł. To te dzisiaj ze 70zł i bierze:) ...powiedziałam NIEEEEEEEEEEEE

No i przekonałam męża że ława ta będzie nam jeszcze długo służyła:))))

_________

Wózeczek dziś odebraliśmy ... stal pół dnia na balkonie i się wietrzył ...teraz w mieszkaniu rozłożona gondola w celu wietrzenia tego smrodu.... i tak będzie sobie stał i stał ...tak samo spacerówka i fotelik - mozemy jedynie przykryć aby sie zbytnio nie zakurzyło.

Ogólnie podsumowując... padam na cycki:P

_______

Od wczoraj 5 prań zrobionych i 3 razy podchodziłam do prasowania a jeszcze została druga połowa do prasowania...

_________

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka