- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie wrzesień 2013 =)
Mamusie wrzesień 2013 =)
- nike84
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-

mery tak spokojnie można farbować włosy. Sama mam zamiar to zrobić przed urodzeniem małego

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- nefeli
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Mala tak mocno kopie ze od razu mam skurcz,po kazdym jej ruchu
Nie mam jak Was podczytywac,widzialam tylko piekny brzunio Iwonki.
Karolinka mam nadzieje ze wszystko dobrze
Sciskam Was mocno i ide lezec,dzis przesadzilam z nospa chyba a i tak sytuacja bez zmian
- MyMelange
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
Pokoik mam skonczony, ale jakos zapomnialam si pochwalic

Ja sie dzis do dupy czuje

Dziewczyny, wozeczki super fajne

Iwonka, no brzunio juz ma pokazne rozmiary, ale co sie dziwic, jak lada moment Kacperek z niego wyskoczy

- nefeli
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Do pytajacych o zyly ja cala sie nimi pokrylam ,a brzuch to jedna wielka zyla dodam w pierwszej ciazy tak nie bylo.
Jejku wiecie nawet lezec nie moge tak mnie mloda tlucze po calym brzuchu,pachwinach,za chwile,zebrach,zoladku...jest jej pelno wszedzie...
Przyslijcie mi troche chlodu..44' i taki chyba caly sierpien

- mery75
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Córuniu kocham Cię nad życie

- izula
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Moje szczęście przyszło na Świat 22.08.2013 r.
Fospataza zasadowa
Alat i Aspat
Bilirubina
to są badania na tzw cholestazę czyli określające stan wątroby, często pod koniec ciąży wyniki te są przekroczone co może doprowadzić do tej Cholestazy. Jeden z objawów to swędząca skóra. Wyniki trzeba interpretować wszystkie razem.
Ja miałam te badania robione przed ostatnią wizytą. I wyszły przekroczone normy. Miałam brać Hepatil na wątrobę i zrobić je jeszcze raz razem z moczem i analizą krwi.
Krew mam dobrą ale za to te z wątroby dalej przekroczone normy z czego ta fosfataza największe przekroczenie bo norma jest do 103 a ja mam 130.
Do tego wkurzyła mnie mama bo ja się tu martwię a ona mi a najwyżej się z żółtaczką urodzi, wszystkie dzieci rodzą się z żółtaczką. A potem dodała, że ja za dużo tych leków biorę bo ona nic nie brała bo to dziecku szkodzi. Dziewczyny ja już z nią nie wytrzymuję. Moi rodzice wiedzą lepiej i całą ciążę krytykują moją panią doktor. A gdyby nie te leki to nie wiem czy byłabym jeszcze w ciąży. A oni tego nie rozumią albo nie chcą zrozumieć. Nie wiem. PRzykro mi bardzo.
- iwonta_kg
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Kacperek 27.08.2013 Krystianek 16.04.2012[*]
- Otrzymane podziękowania: 2

Izuś przykre to że Twoja mama tak się zachowuje

Ja będę się farbować dopiero po urodzeniu Kacperka. Uważam że farba to zawsze jakaś chemia i nie chcę żeby Mały miał później jakieś plamy ...
- karolcia1919
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Czekam na moja kruszynkę
iwono brzuch rewelka

IVa ty sie smiej...blond wlosy okularki i wg ...chcialam juz sie zapytac czy to nie Ty ;D
Izka -co do mamy...jak to matka zawsze musi dodac swoje piec groszy..nie tylko Twoja a kazda...urodzisz zdowe dziecko....a teraz sluchaj jej jednym uchem a drugim wypuszczaj.
obok lozka stac mam miskie...cos mi sie dzis ulewa jak dziecku ;/ ble...
- karolcia1919
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Czekam na moja kruszynkę
- nike84
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
Nike całe szczęście że można farbować bo jak bym tak poszła rodzić ja teraz to zadzwoniliby po opieke społeczną
Haha ale się uśmiałam

izulka nie przejmuj się, bo ja ciągle słyszę "za moich czasów jak jak rodziłam...", tylko że to było 30 lat temu, ale pewnych rzeczy nie przetłumaczysz. Chociaż rozumiem że ci przykro bo od własnej mamy oczekuje się wsparcia

- izula
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Moje szczęście przyszło na Świat 22.08.2013 r.
Nike ja też kupiłam farbę i to blond. Fakt pisze, że bez amoniaku. Ale i tak zafarbuję. Mam gdzieś przesądy. Nie pokażę się tak ludziom z odrostami na pół głowy. Z resztą ja też farbowałam włosy gdzieś około 14 tygodnia u fryzjera i ten zapewnił mnie, że to przesądy. Uważać owszem należy bo ktoś może nagle uczulenia dostać w ciąży. ALe to się żadko zdarza.
- MyMelange
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
Kiedys jezdzilo sie maluchem, a teraz jezdzi sie luksusowymi autami. Czy w zwiazku z tym "kiedys" masz w garazu malucha czy auto z klimatyzacja?
Dziala to zwlaszcza, jak slysze "a my radzilysmy sobie z pieluszkami tetrowymi,a Wy macie pampersy i narzekacie na brak czasu". No to odpowiadam czy taka wlasnie osobka jezdzi maluchem, bo kiedys tak sie robilo czy wybiera wygode?
- nike84
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
Nike ja też kupiłam farbę i to blond. Fakt pisze, że bez amoniaku. Ale i tak zafarbuję. Mam gdzieś przesądy. Nie pokażę się tak ludziom z odrostami na pół głowy. Z resztą ja też farbowałam włosy gdzieś około 14 tygodnia u fryzjera i ten zapewnił mnie, że to przesądy. Uważać owszem należy bo ktoś może nagle uczulenia dostać w ciąży. ALe to się żadko zdarza.
izula ja też na blond farbowałam i też bez amoniaku mi fryzjerka robiła, żebym sie niepotrzebnie nie schizowała

- niagara
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat
- Otrzymane podziękowania: 74

Moja rada, olej to

- słonko
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-