- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie wrzesień 2013 =)
Mamusie wrzesień 2013 =)
- donata
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
izula napisał:
Cześć dziewczyny
przepraszam ale nadrobię posty później. Przez te upały nie czuję się dobrze. Brzuszek się stawia, robi się cały twardy i sama już nie wiem czy to dzidziuś tak szaleje czy macica. Leżę i kwiczę.
Akina podobno 4 razy na dzień może się postawić macica. Ale ja nawet nie liczę. Biorę leki i leżę. W środę mam wizytę to może coś mi powie. A ty kiedy masz?
Słyszałyście podobno od czwartku do 20 sierpnia po 40 stopni ma być.((
Jeszcze odebrałam wyniki i mama fosfataze zasadową powyżej normy:(
Izulka mnie to cały czas prawie boliDziś miałam mieć wizytę o 19:30 taką szybką odnośnie ciśnienia i chciałam ją odpuścić,bo 09.08. znów do niego idę
Ale w takim wypadku pójdę chyba jednak dziś i zrobię ktg.
Izula a o co chodzi z tą fosfatazą?
Hmmm to idź dzisiaj jak dalej będzie bolało, a odwołaj najwyżej wizytę 09.08. Bo ten lekarz chyba trochę przesadza... Naciągacz jeden! Ja do swojej chodzę raz na miesiąc i na fundusz. Potem pewnie będzie co 2 tygodnie. Nie płacę ani za badania ani za wizytę. A badań też mam bardzo dużo.
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- dianka13
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
- kalina
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-

akina ja w krzyzu raczej boli nie czuje. za to w dole brzucha czulam ale nie tylko po bokach ale caly dol i chyba po luteinie przeszlo
iza a co to za wynik i o czym swiadczy? bo nie mam pojecia
tez mi dzis po tym wyjsciu do lekarza sie stawia ta macica. ale sobie leze odkad wrocilam. przynajmniej sie nie stresuje az tak skoro na wizycie wszystko bylo ok:)
pyzaura nie boj nic.. wozek sam sie nawinie.. ja tak szczescia szukalam. w koncu juz wybrany byl, w sklepie sie okazalo ze jednak ciut za duzy do windy i wybralismy cos czego wczesniej nie znalam. ale maz sie wkurzyl ze tylko szukam dziury w calym jak chcialam opinie sprawdzic i zagrozil ze jak nie zamowimy to juz ze mna ie idzie i sama go sobie bede zabierac ze sklepu. no wiec byl szybki zakup:)
byle kupic nie w dniu porodu zeby ci zdarzyl sie wywietrzec:)
- akina_zet
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Kocham Cię CÓRCIU całym serduchem :)

A może mnie zawiało? Już sama nie wiem

- agamo
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 8

Kinga kurcze ze was tak zalalo ze wam z sufitu kapie Masakra ale moze i dobrze ze wiecie ze jest taki problem jeszcze przed przyjsciem malego.
Jesli chodzi o pranie to ja piore wszystko oprocz wozka, bujaczka i opony do nauki siedzenia A tak to wszystko inne wypralam i kocyki i ochraniacze i wszystko w pralce z wirowaniem i nic sie nie stalo tyle ze przestrzegalam temp zgodnie z metkami.WIadomo jak maly zacznie uzywac i sie pobrudzi to tez trzeba bedzie wyprac pewnie nie raz.
Oj dziewuchy wspolczuje z tymi brzuszkammi ja upaly tez ciezko przeszlam mimo iz nigdy nie dolegiwalam w trakcie ciazy to w upaly non stop musialam sie klasc!
Ania pyzaura ja tez wole nie czytac takich rzeczy bo az nie moge patrzec na te biedne "malenstwa" jak one musza cierpiec!
Madzia nie strasz prosze cie bo ja nie mialam robionego obciazenia glukoza

- kalina
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-

agamo mialabys pewnie wiekszy brzuch jakby ci jakis wielkoludek siedzial wiec nie ma sie co martwic:)
- karolcia1919
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Czekam na moja kruszynkę
ale usg az takie stare nie jest ...ale mylic sie moze.
- akina_zet
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Kocham Cię CÓRCIU całym serduchem :)
akina no kiepsko ze za tydzien musisz isc. ale jak dzis nie pojdziesz to mozesz sie stresowac przez nastepnych kilka dni. a jak pojdziesz to bedziesz sie wkurzac ze kase wydalas.. tak zle i tak niedobrze
agamo mialabys pewnie wiekszy brzuch jakby ci jakis wielkoludek siedzial wiec nie ma sie co martwic:)
No z dupy z tym lekarzem

- iwonta_kg
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Kacperek 27.08.2013 Krystianek 16.04.2012[*]
- Otrzymane podziękowania: 2
Dopiero wróciłam z miasta. Przyszla wypłata wiec jedliśmy obiad na miescie - pizzę

Oczywiście cala noc lało. Rano tez i ubrałam sie dosc ciepło. Adidasy, długi rękaw... I oczywiscie zrobiło sie gorąco i nogi mi tak spuchły że chodzić nie moglam. Zaraz sobie zamocze w zimnej wodzie.
Odebrałam wyniki GBS. Nie wychodowałam nic

W piatek powinno przyjsc lozeczko. Dzis zamówiliśmy. Wypiore posciel jak przyjdzie:)
- nike84
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-

Akina może faktycznie idź do tego lekarza. Wiadomo znowu trzeba będzie płacić, ale może przynajmniej się upewnisz czy wszystko dobrze. Swoją drogą dziwne, że za kazdym razem musisz płacić tyle kasy

agamo dobrze, że mały się uspokoił i na razie się nigdzie nie wybiera. Coś te Kacperki bardzo aktywne są

izula nawet nie strasz tymi upałami, bo ja juz powoli sie kończę, a tu z każdym tygodniem będzie co raz ciężej. I o co chodzi z tą fosfatazą? Co to za badanie?
- karolcia1919
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
mam nadzieje ze wyniki bd dobre.
- mery75
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Córuniu kocham Cię nad życie

Co do żył to częściowo wychodzą i na piersiach i wysoko na brzuszku a co do skurczy to nie wiem czy to skurcze czy nie nie wiem jak rozpoznać ciapa ze mnie

Akina ja od początku chodze na fundusz i jestem naprawdę zadowolona wszystkie badania gratis i usg co miesiąc tylko na początku zapłaciłam prywatnie za usg i drugi raz za 3d o badaniach sama pamięta teraz zrobi 19.08 ten GBS a też przyjmuje prywatnie i nigdy mnie nie namawiała żebym do niej prywatnie przyszła
Karolka fajnie że się uspokoiłaś

- karolcia1919
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

ale niepokoj jest....
mery szalej ja po 9 tez jeszcze zaszaleje...
- SerekWaniliowy
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

Mery mnie mąż w niedzielę zabrał na boisko i jeden jego kolega przysiadł się do mnie i zagadał, po kilku minutach spytał czy to normalne że w ciąży się tak dyszy i sapie podczas rozmowy (siedząc) ;P no, wychodzi na to że normalne hehee po rozmowie byłam co najmniej tak zdyszana jakbym z nimi za piłką skakała

Karolcia kochana cieszę się, że jesteś spokojniejsza

Mery ładne zakupy poczyniliście

Papi aTy masz też problemy z ciśnieniem, że tak często masz mierzyć? bo mi kazał tylko po przebudzeniu mierzyć

...ale i się przysnęło przed komputerem już czuję jak to w nocy spała bede

Mery Ty się teraz nie zatrzymasz z zakupami

O i od Kalinki dobre wieści, w końcy się tu uspokoiło

Nike ja wszystko w pralce prałam, łącznie z wypełnieniem, Donia piorę wszystko jak leci, nowe, stare, ładne, brzydkie i mięciusie kocyki też
karolcia1919 napisał:
Karolcia, nie za duża główka tylko dużanigara i kalina te 3 tyg to tez za duza glowka czy cos innego ?

Pyzaura przerażające to zdjęcie, nie myślę nawet o porodzie ale o zdrowiu tego "maluszka" od urodzenia na dietę?

Akina po bokach bóle mam codzien od wielu tygodni, takie ze aż odruchowo sie w pol składam i nospa na nie nie pomaga mi tylko na twardniejący i piekący brzuszek.
Rany Izula a co to ta fosfataza zasadowa?
- słonko
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

Melduję się po 3-dniowym weekendzie w Pieninach. Tak się cieszę, że tam przyszło mi spędzić ostatnie trzy dni, bo pomimo upału w dzień, noce były do wytrzymania. A dni spędzaliśmy głównie w Dunajcu i Zalewie Czorsztyńskim. Po górach chodzić się nie bardzo dało... tzn. przyznaję się bez bicia, dodatkowe 13 kg troszkę obniżyło moją kondycję

Dziś już byłam w pracy, ale nawet wyjątkowo szybko mi zleciało

Jeszcze nie przeczytałam wszystkich zaległości, ale widzę, że wciąż wszystkie w podwójnej całości

Iwonta, ja też chyba dziś zamówię łóżeczko. Jestem zdecydowana na opcję łóżeczko-dostawka. Coś mi się wydaje, że fajnie będzie nie musieć wstawać w nocy. Poza tym tak nam się w sam raz zmieści

Młody właśnie ma czkawkę

Buziaki dziewuszki, lecę piec ciasto i w międzyczasie podczytywać