- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie wrzesień 2013 =)
Mamusie wrzesień 2013 =)
- nefeli
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- papi88
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- nefeli
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Alivva
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- mama Filipa 18.12.2002 i Alicji 12.09.2013

Papi,na basen chciałabym zacząć z małą chodzić jakoś od stycznia,lutego (4-5mies) ale muszę zagadać z koleżanką (instruktorką) czy będzie tworzyć grupę dla maluszków a jak nie to zapiszemy się do szkółki pływackiej która ma zajęcia nie na naszej miejskiej pływalni tylko na mniejszym baseniuku przy szkole specjalnej u nas. MMoże i tam nawet lepiej bo bardziej kameralnie i cieplej bo jakby nie patrzec mniejsze pomieszczenie

Karolcia,Kornelek ładnie przybiera

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- nefeli
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
I inny problem to z zapchanym noskiem...napiszcie mi prosze czym czyscicie nosek...pediatra kazal mi kupic to urzadzonko do wyciagania ustami...nie wiem bo jest drogie a w aptece mi powiedziala ze na 2 razy wiec kurcze jak to tylko dwa razy....ja uzywam gruszeczki malej,ale ona nie ma podobno sily oczyscic noska i ciagle malej cos tam chrumka...
Nie wiem juz co jej dac albo czego nie dac....od wczoraj dzien i noc ma histerie non stop.
A ja znow zapalenie piersi i to zajebiste...brodawki pieka ze hej a lewa piers taki bol ze az cala reka boli...jutro mam wizyte u gina ale az w Salonikach...nie wiem czy dam rade z mala w takim stanie pojechac

sorki ze tylko o sobie ale mam juz totalny odlot...nie wiem co robic...
- Alivva
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- mama Filipa 18.12.2002 i Alicji 12.09.2013
Jezu ratujcie...od wczoraj nie moge nakarmic dziecka...zmieniam mleko i wyrzucam do smieci juz kolejne...mala nagle zaczela robic zielona jak woda kupke,jak tylko podaje jej mleko od razu wrzask,nie zjada wiecej niz 30ml i wszystko wypluwa i ulewa nawet w ciagu 2h,dzis caly dzien ma pusty zoladeczek...
I inny problem to z zapchanym noskiem...napiszcie mi prosze czym czyscicie nosek...pediatra kazal mi kupic to urzadzonko do wyciagania ustami...nie wiem bo jest drogie a w aptece mi powiedziala ze na 2 razy wiec kurcze jak to tylko dwa razy....ja uzywam gruszeczki malej,ale ona nie ma podobno sily oczyscic noska i ciagle malej cos tam chrumka...
Nie wiem juz co jej dac albo czego nie dac....od wczoraj dzien i noc ma histerie non stop.
A ja znow zapalenie piersi i to zajebiste...brodawki pieka ze hej a lewa piers taki bol ze az cala reka boli...jutro mam wizyte u gina ale az w Salonikach...nie wiem czy dam rade z mala w takim stanie pojechac
sorki ze tylko o sobie ale mam juz totalny odlot...nie wiem co robic...
Daguniu,a może brzuszek musi się przyzwyczaić do mleczka i zmiana co kilka dni na nią tak podziałała?
Co do aspiratorka,ja uzywam od poczatku a moja bratowa do dziś a mały jej ma juz 5 lat więc nie kumam jak to na 2 razy?? Jak ccesz to kupię Ci tutaj i wyslę. U nas nie jest to drogie,średnio 20zł. Ja nawilżam małej nosek wodą morską w sprayu i po chwili wyciagam smarkotki tym własnie aspiratorkiem. Mała tego nie lubi ale jak ma nosek oczyszczony to cała szczęśliwa. A na noc stawiam przy łóżeczku michę z gorąca wodą i oilbasem czy jak to się tam zwie (krople eukaliptusowe)
- nefeli
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
jest kilka jeden ma chyba w skladzie i probiotyki i prebiotyki,drugi ma ubozszy sklad
- nefeli
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- zuzuzanta
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- papi88
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-

a na pewno mogę polecić ci aspirator do noska z pewnoscia będziesz zadowolona lepiej oczyści nosek niż gruszka w PL kosztuje on ok 30 zł
- kocham_cie
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 5
Daguś odnośnie karmienia ja ci niestety nie pomogę... a jeśli chodzi o nosek to tak jak pisałam przy sapce nic nie wyciągniesz z noska... nawet aspiratorem ustnym- swoją drogą u nas w PL to kosztuje 30zł, i jest gumowe i ma wymienne końcówki więc starczy aż do momentu kiedy maluszek sam nie będzie umiał wyczyścić noska... no i nigdy nie używam tego na sucho tylko zawsze najpier albo sól fizjologiczna albo woda morska dla dzieci
Iva ależ luśka słodko wygląda w tej sukienusi

Nubiś hihi obdzwoniłam wszystki h&m w okolicy i jeszcze nie mają mam dzwonić we wtorek... no i dziękuję ci za info bo okazało się ze rampers który zamówiłam dla antka jest za duży... dużo za duży.. hihi chyba będzie na roczek... a za tydziień już chrzest

A i dziewczynki których maluszki męczą się z wysypką na buźce... rozmawiałam dziś z położną bo antka bardzo mocno wysypało i ona powiedziała że jest to łojotokowe zapalenie skóry... rzeczy kosmetyczna którą mam się nie przejmować... przemywać ciepłą wodą i nawilżać skórkę emolientami... samo przejdzie
- nefeli
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- nefeli
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- papi88
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- papi88
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-