BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2013 =)

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #769253 przez MyMelange
Natka, ja Cie w pelni rozumiem. Mi dzis w nocy maly plakal od 22 do 3 - nie wiedzialam, co sie dzieje.Jego chyba brzuch boli, pomimo iz pruka i kupy robi. Mam te kropeki Sab Simplex,ale boje sie mu podac, bo ma dopiero 16 dni. Podaje mu okolo 100ml mleka i nie wiem czy mu juz nie za malo, bo jest dosc duzy. Kuzwa bycie matka to same zagadki :( A ja nie znosze nie wiedziec co zrobic! Aaa, ja w sumie nie klade go na brzuchu, bo nie lubi. Na ile w ciagu dnia kladziecie tak maluchy?

Madzik, Antos cudny. Powiedz, jak Twoj kregoslup wytrzymuje noszenie takiego chlopa? :)

Co do krocza, to mi sie zagoilo. Nic nie boli, tylko ten dzyndzel dziwny. Spytam polozna, co o tym sadzi.

Iwonka,zazdroszcze, ze Kaceperek od tak zasypia na brzuniu. Ja sie ciagle ucze swojego syna i wielokrotni go nie rozumiem...

Dziewczyny, w ktorym momencie idziecie na spacer? Jak nakarmicie szkraby i na spiocha ubieracie? Ja wczoraj tak chcialam zrobic, to mi sie Miki rozryczal potwornie.

Moj smrod tak zaciesza od urodzenia :)

Prawdziwa milosc zaczela sie 4.10.2013 :-)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 2 miesiąc temu #769293 przez iwonta_kg
Kinia cudowne to zdjecie naprawde...

Co do ubierania przed spacerem to ja Kacperka czasem ubieram na śpika a czasem po zjedzeniu jak nie spi ale jak tylko wyjdziemy na powietrze to zaraz zasypia. Nie mam problemow z ubraniem go. Zawsze współpracuje z mamą:)

Na zawsze w moim sercu Krystianek 16.04.2012 [*]

11 lata 2 miesiąc temu #769337 przez papi88
Kinga moj hubcio tez nie lubi na brzuchu wiec go klade czesto a na chwile na minute czasem na piec dopoki sie nie zezlosci a najgorsze ze zawsze jak lezy na brauchu dostaje czkawki wiec dopiero wtedy jest zlosc!
A ja jak ubierqm niunia to chocby spal to sie obudzi i tak

Dziewczyny tak zachwalalam mleko hippa a od paru dni jest wieczorami placz i nie wiem juz od czego bo co nagle w drugim miesiacu koleg by dostal nie wiem podczas placzu ma twardy brzuszek no nie tak strasznie jak po bebilonie ale jednak jest cos nie tak i juz nie wiem cay znow wina mleka csy moze ja cos jem co mu nie pasi bo dodam ze jem juz wszystko no moze oprucz cytrusow kapusty itp jem tez sporo slodyczy ale do tej pory nic mu nie bylo po nich wiec juz nie wiem w kqzdym razie zakupilam inne mleko tym razem NAN bedziemy dzis probowac....

Hubi od 12.00 jest na dworzu :) przed chwila dostal na chwile cyca i spi dalej ale chyba bede musiala go wybudzic aby pieluszki nie przemoczyl choc dobrze ze zalozylam mu 3.szkoda tylko ze nie spi tak jak jestem sama w domu a nie zawsze jak tatus jest to udaje aniolka i R pizniej do mnie ze czego chce skoro dziecko takie grzeczne

PAULINA

11 lata 2 miesiąc temu #769338 przez iwonta_kg
Ja mam chyba naprawde zlote dziecko bo widze ze jako jedno z niewielu dzieci na forum moj Kapek lubi lezec na brzuszku! :oohmy: i nawet potrafi na nim zasnac:)

Teraz lezy na macie i gada ze swoimi zwierzątkami :) najbardziej kocham go takiego szczesliwego :lol: spał dzis znow 5 godzin i pewnie dlatego taki wesolutki :) i najedzony wiec tez mu dobrze :)

Tak wogole jak kasznie sobie czasem to na koncu wydaje taki krzyk, nie wiem jak to opisac... Czy u was tez cos takiego jest?

11 lata 2 miesiąc temu #769346 przez Iga26
papi88 napisał:

Kinga moj hubcio tez nie lubi na brzuchu wiec go klade czesto a na chwile na minute czasem na piec dopoki sie nie zezlosci a najgorsze ze zawsze jak lezy na brauchu dostaje czkawki wiec dopiero wtedy jest zlosc!
A ja jak ubierqm niunia to chocby spal to sie obudzi i tak

Dziewczyny tak zachwalalam mleko hippa a od paru dni jest wieczorami placz i nie wiem juz od czego bo co nagle w drugim miesiacu koleg by dostal nie wiem podczas placzu ma twardy brzuszek no nie tak strasznie jak po bebilonie ale jednak jest cos nie tak i juz nie wiem cay znow wina mleka csy moze ja cos jem co mu nie pasi bo dodam ze jem juz wszystko no moze oprucz cytrusow kapusty itp jem tez sporo slodyczy ale do tej pory nic mu nie bylo po nich wiec juz nie wiem w kqzdym razie zakupilam inne mleko tym razem NAN bedziemy dzis probowac....

Hubi od 12.00 jest na dworzu :) przed chwila dostal na chwile cyca i spi dalej ale chyba bede musiala go wybudzic aby pieluszki nie przemoczyl choc dobrze ze zalozylam mu 3.szkoda tylko ze nie spi tak jak jestem sama w domu a nie zawsze jak tatus jest to udaje aniolka i R pizniej do mnie ze czego chce skoro dziecko takie grzeczne

z tego co wiem to jest bardzo prawdopodobne że kolka może nagle pokazać sie w drugim miesiącu;/ my jesteśmy na mleczku hipp i w porównaniu do innych mleczek ból brzuszka jest dużo mniejszy ale nadal jest:( podeje naszemu smykowi na smoczek przed kazdym karmieniem dwie krople ulgix baby i pomaga:):)ból brzuszka czy problemy z kupką u naszych pociech spowodowane są tym że malutkie jelita są jeszcze nie do końca rozwinięte i uczą się dopiero prawidłowego funkcjonowania:)

11 lata 2 miesiąc temu #769349 przez papi88
Iwonka hubi tez jak kaszlnie lub kichnie to az wzdycha z dzwiekiem a czy twoj kacpek cos gawozy juz? Hubi mowi agu,gu,i czasem wydaje mi sie ze mowi nie :)

PAULINA

11 lata 2 miesiąc temu #769358 przez agamo
Iwonka ale Kacperek ślicznie śpi na brzuszku Powiem ze ja mojego babla tez klasę na brzuszku ale tylko na chwile bo środowiskowa mi powiedziała ze na minutę mam go klasc i zadko kiedy sie złości ale powiem ze boje sie go klasc spać na brzuszku sama nie wiem czemu jakoś tak dziwnie! A co do tego ostatniego kaszlniecia u mnie tak samo z takim ahhh na końcu takie to słodkie! Aaaa i super masz mate z jakiej firmy? Bo ja sobie zazyczylam jako prezent i dostałam ale nie jestem za bardzo zadowolona nie wspominając ze różowa :p

Kinga ja małego zawsze po karmieniu biorę na spacer i jak go ubieram to zawsze jest ryk mimo iż wcześniej był pogodny czy spał bez znaczenia Ale uspokajam go wcześniej i na ogół smoczek pomaga by leżał w wózku spokojny może dwa razy udało mi sie go polozyc do wózka bez smoka bo nie płakał! No i uśmiech Mikiego cudny Mogłabym cały dzień przyglądać sie uśmiechnietym buzkom naszych szkrabkow! Rozbrajajace!

Papi u mnie Kacperek tez gaworzy a ja kręcenie filmiki jak wariat i na ogół wtedy walnie pare usmiechow. Takie rozkoszne te nasze chłopaki! A co do kolek to tez słyszałam ze mogą sie pózniej pojawiać.

Madzik Antos slodziak i jaki on duży Powielam pytanie jak ty go nosisz?

Aga

11 lata 2 miesiąc temu #769362 przez papi88
Agamo dziecko nie powinno spac na brzuszku a prsynajmiej bez opieki ostatnio o tym przeczytalam bo podczas spania nq brzuchu najczesciej dochodzi do uduszen bo dziecku potrafi sie ulac

Jejku teraz nacaytalam sie tyle negatywnych opini o mleku NAN ze aa boje sie podac

PAULINA

11 lata 2 miesiąc temu #769365 przez papi88
W jakiej temperaturze podajecie mleczko??

PAULINA

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #769369 przez MyMelange
Papi, ja mam na opakowaniu napisane, ze przygotowac w 40st, wiec po wymieszaniu ma okolo 38st. Kupilam sobie termometr spozywczy, bo oczywiscie bylam osr....a, ze robie zle. Ale ja jestem mega panikara, tzn chyba na starosc to zalapalam, bo na studiach nawet na egzaminy zasypialam - zero stresu.

Prawdziwa milosc zaczela sie 4.10.2013 :-)

11 lata 2 miesiąc temu #769375 przez papi88
Kinga no ja podgrzewacz ustawiłam na 37 stopni i sie teraz dopiero zaczelam zastanawiac czy to nie za malo bo wlasnie na niektorych mlekach pisze ze w 40 a teraa na nan przeczytalam ze wlqsnie w 37 nie chcialabym aby malego brzuszek bolal bo ma za chlodne mleko

PAULINA

11 lata 2 miesiąc temu #769393 przez nefeli
Dziewczynki moje kochane...ja nadal w panice...albo raczej w totalnej bezsilnosci...daje hippa tego zwyklego i jest tragicznie placz w trakcie,po godzinie od jedzenia tez i przed tez...nie mam juz sily,nie moge patrzec jak sie meczy...no i nie wiem co jeszcze moge jej podac...mam jakies krople ktore polecil pediatra,nic nie daja oczywiscie...
Papi ja mleko na oko robie tzn.mam w termosie goraca wode wlewam do butelki jak zaczyna sie szal glodowy i schladzam pod zimna woda po czym dosypuje mleka i mieszam,jest nie za gorace nie za zimne,sprawdzam na nadgarstku zawsze przed podaniem...jak za cieple to chwilke czekam.
Sliczne fotki wszystkich maluszkow :)

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #769420 przez papi88
Na dobranoc napisze ze moje dziecko wciągnęło te mleko nan i usnelo mi na rękach bez stekow,płaczu i tak mocno śpi ze sprawdzałam czy oddycha czyżby to był strzał w dziesiątkę?czy głupi zbieg okoliczności no cóż zobaczymy po paru dniach.

Spokojnej nocki zycze

PAULINA

11 lata 2 miesiąc temu #769427 przez iwonta_kg
Papi moj Kacperek tez gaworzy mowi "aguuu" i sie smieje caly czas :)

Jak maly spi na brzuszku to tylko pod moim okiem.

Agus mata jest z firmy FisherPrice. Tesciowa kupila jak ja bylam w pierwszej ciazy. Sami wybieralismy:)

Ja nawet nie wiem ile stopni ma mleko ktore podaje malemu. Byleby w reke nie parzylo za bardzo :)

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #769448 przez niagara
Dzięki mamuśki za słowa pocieszenia :kiss: Ochłonęłam już i jest mi trochę lepiej :) Niestety dzisiejszy dzień nie był wcale lepszy od nocy. Dobrze, że miałam pomoc. Teściowa, złota kobieta, zawsze skora do pomocy :)
Zmieniłam mleko z Bebilonu na Hippa, bo zauważyłam że Jula płacze zawsze po jedzeniu.
Dostała pierwszą butelkę przed snem, teraz trzeba poczekać na efekty.

Po cichu mam nadzieję że to mleko jej nie służyło i teraz problem się rozwiąże...

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka