BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2013 =)

11 lata 2 miesiąc temu #769741 przez papi88
akina no ja jestem w szoku co ci naopowiadala ta doktorka!pierwszy raz slysze taka bzdure ze szczepienia zaleza od wagi a pozatym tyle dzieci jest szczepionych i szczerze to w srod znajomych nigdy nie slyszalam o zadnych powikłaniach a tym bardziej o śmierci po szczepionce może to jest jeden przypadek na milion ale to jak ze wszystkim wiec lepiej zmien pediatrę bo dobry pediatra to podstawa!mi np. jeden znajomy pediatra powiedział ze miedzy szczepieniami powinno być odstępu conajmiej 2 miesiące i w to mogę uwierzyć u mnie szczepią co 6 tyg i jutro idziemy szczepic pneumokoki to się spytam czy nie może być odstępu 8 tyg bo tez mi się to nie podoba bo powtorka powinna być w 3/4 miesiącu a pielegniarka mowila ze na początku listopada wiec hubi nie będzie miał jeszcze 3 miesiecy

PAULINA

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 2 miesiąc temu #769745 przez akina_zet
papi88 napisał:

akina no ja jestem w szoku co ci naopowiadala ta doktorka!pierwszy raz slysze taka bzdure ze szczepienia zaleza od wagi a pozatym tyle dzieci jest szczepionych i szczerze to w srod znajomych nigdy nie slyszalam o zadnych powikłaniach a tym bardziej o śmierci po szczepionce może to jest jeden przypadek na milion ale to jak ze wszystkim wiec lepiej zmien pediatrę bo dobry pediatra to podstawa!mi np. jeden znajomy pediatra powiedział ze miedzy szczepieniami powinno być odstępu conajmiej 2 miesiące i w to mogę uwierzyć u mnie szczepią co 6 tyg i jutro idziemy szczepic pneumokoki to się spytam czy nie może być odstępu 8 tyg bo tez mi się to nie podoba bo powtorka powinna być w 3/4 miesiącu a pielegniarka mowila ze na początku listopada wiec hubi nie będzie miał jeszcze 3 miesiecy

Wezmę jeszcze jakiegoś lekarza prywatnie, bo po tej piatkowej jej wizycie, byłam tak zdołowana przez weekend, że szkoda gadać :( Mówiła o tych 5 kg, że niby organizm za słaby jak waży mniej i tak dalej.... :huh:

Monika Z.

11 lata 2 miesiąc temu #769748 przez niagara
Papi ja do nawilżania używam balsamu i kremu z hippa. Julka nie dostaje uczulenia więc nic innego nie testowałam.
Monia do mnie @ jeszcze nie przyszła, cały czas czekam. Jula przy szczepieniu ważyła 4570g.

11 lata 2 miesiąc temu #769753 przez akina_zet
niagara napisał:

Papi ja do nawilżania używam balsamu i kremu z hippa. Julka nie dostaje uczulenia więc nic innego nie testowałam.
Monia do mnie @ jeszcze nie przyszła, cały czas czekam. Jula przy szczepieniu ważyła 4570g.

Ja nie utuczę swojej do takiej wagi :( Iga urodziła się drobna, a przy wypisie ważyła 2620. No chyba, żebym ją tylko mm karmiła, może to moje mleko z piersi jakieś byle jakie jest :(

Monika Z.

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #769773 przez nike84
Monia co za głupoty Ci ta lekarka nagadała :unsure: :ohmy: Pierwszę słyszę że szczepienie jest uzależnione od wagi dziecka. Przecież nie tylko Twoja Igunia sie taka mała urodziła! A dzieci przecież są szczepione. Co za głupie babsko! Dlatego nie przejmuj się kochana, tylko doradzam zmienic lekarza :)

Papi ja nie uzywam i nie uzywałam oliwki, bo słyszałam że zatyka pory, a poza tym oliwka natłuszcza ale nie nawilża skóry dziecka. U nas idealnie sprawdza sie mleczko kojące z Johnsona :)

11 lata 2 miesiąc temu #769777 przez donata
akina_zet napisał:

niagara napisał:

Ja nie utuczę swojej do takiej wagi :( Iga urodziła się drobna, a przy wypisie ważyła 2620. No chyba, żebym ją tylko mm karmiła, może to moje mleko z piersi jakieś byle jakie jest :(

Dobry!!!

Akina, mój Szymek przy wypisie ważył trochę ponad 2300g, a jak był szczepiony to ważył jakoś hmm 4200g. I nikt mi nie mówił, że mało. Poza tym to wcześniak i niby powinien być słabszy, a nie miał żadnych powikłań. I jeszcze w dodatku miał końcówkę kataru. Ta Twoja pediatra to nawiedzona. W ogóle jej nie zapraszaj już. My mieliśmy nawiedzona położną, bo mąż powiedział, że już jej widzieć nie chcemy i tyle. Po co mi taka wizyta, jak się nic nie zna.

Papi, to wniosek piszesz tak samo, tylko zaznaczasz, że prosisz o wypłacanie 100% pensji przez pierwsze 26 tygodni i 60% pensji przez kolejnych 26 tygodni. A tak w ogóle to z automatu idzie, jak nie zdążyłaś wysłać wniosek, żeby najpierw było 100%, potem 60%.

11 lata 2 miesiąc temu #769785 przez akina_zet
No mówię Wam walnieta baba! Boże, co za czasy, ze nie ma dobrych pediatrów w Polsce :ohmy: Nawet prywatnie trudno o dobrego lekarza,.

Donatko, w którym tygodniu szczepiłaś Szymka?

Monika Z.

11 lata 2 miesiąc temu #769798 przez ninka333
akina_zet napisał:

Na trochę Was opuściłam a tu tyle stron natrzepałyście :)

Wybaczcie, nie jestem w stanie nadrobić tego wszystkiego :(

Dziewczyny pomocy!!! Od jakiegoś czasu mam taki kłujący ból wenątrz piersi, kłuje też w broawkach,dodam,że piersi nie sa twarde, więc nie wydaje mi się,żeby to było zapalenie, niemniej jednak ból jest nieprzyjemny :( Boli odpuszcza, później znów boli..... Czy któraś tak też ma? Jak bardzo bolało, to szłam odciągać, ale mało wtedy ze mnie wylatywało :huh:

Mam też pytanie o okres, dopadł już Was? Coś mnie brzuch pobolewa i czuje,że już blisko :huh:

I jeszcze jedno, jaka wagę miały wasze maluchy jak szczepiłyście? W piątek była u mnie nawiedzona pediatra, zaczęła mnie straszyć śmiertelnością noworodków i po szczepieniach i po tym jak zarażą sie krztuścem, zaczęła gadać o chorobach, które ukatywniają się po szczepionkach jak noworodek jest słaby, no masakra jakaś! Moja mała waży 3250 a ona stwierdziła,że nie będzie jej szczepić dopóki nie będzie ważyć 5 kg!!!!! Na bank nie utyje mi tyle do 6 czy 8 tygodnia! No normalnie załamka :(

Hej
Ja mam taki kłujący nieprzyjemny ból w piersi jak mała za bardzo mi wyssie pierś - to ból przeciągniętych kanalików mlecznych. Najbardziej boli ok 10-20 min po karmieniu i czuje jak mi mleko napływa. Staram sie pilnować zeby nie wysysała do konca i jest ok.

A co do szczepień dzieciaczków to też słyszałam że jak jest mała waga, albo dzieciaczek jest wcześniakiem to czeka się aż nabieże ciałka żeby zaszcepić, ale te kilka tyg nie robią większej różnicy w szcepieniu więc się nie martw :)

córeczka ALICJA

11 lata 2 miesiąc temu #769804 przez donata
akina_zet napisał:

No mówię Wam walnieta baba! Boże, co za czasy, ze nie ma dobrych pediatrów w Polsce :ohmy: Nawet prywatnie trudno o dobrego lekarza,.

Donatko, w którym tygodniu szczepiłaś Szymka?

Normalnie w 6. tygodniu :) Kolejne mamy też jakoś za 6 tygodni. Co do bólu piersi, to też tak mam. Szymek kiedyś mi tak ciągał, że mnie pierś bolała i teraz nawet jak z tej drugiej ściągam, to tamta mnie boli.

Jejku, moja teściowa ma takie stare metody na wychowanie i pielęgnację dziecka, że aż strach.
Szymek ma przepuklinę pępkową i ten pępek odstaje ze 2 cm i ona mówiła, że trzeba 5 zł nakleić na ten pępek :cheer: :cheer: :cheer: A jak powiedziałam to ostatnio pediatrze, to kazała nakleić te 5 zł na czoło teściowej :lol: A chirurg jak to usłyszał to zaczął się śmiać i powiedział czy nie może być 4,30 zł :laugh: :laugh: :laugh:

Albo powiedziała, że Szymek ma podłużną główkę i trzeba dzieciom ściskać główkę :ohmy: :ohmy: :ohmy: Że ona swoim dzieciom ściskała i mają ładne (biedny mój mąż)...

Wczoraj byliśmy pierwszy raz z małym u rodziców i się nasłuchałam...

11 lata 2 miesiąc temu #769808 przez akina_zet
Ninka u mnie ból łapie jak tam chce, nie ma zależności,że np. po karmieniu :huh:

Donatko a Ty Szymka karmisz tylko piersią, czy też mm? Co doteściowej, matko kochana,ta toma pomysły :cheer:

Monika Z.

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #769813 przez donata
akina_zet napisał:

Ninka u mnie ból łapie jak tam chce, nie ma zależności,że np. po karmieniu :huh:

Donatko a Ty Szymka karmisz tylko piersią, czy też mm? Co doteściowej, matko kochana,ta toma pomysły :cheer:

Mnie ból łapie czasami jak zimno albo jak właśnie ściągam mleko z tej niebolącej. A Szymka karmię mlekiem moim ściągniętym, a tak ze 2 razy na dobę daję mm - NAN 1. Aha i po urodzeniu wsypywaliśmy mu proszek taki w saszetkach Bebilon HMF czy jakoś tak dla dzieci z niską wagą urodzeniową do uzyskania 3,5 kg. Potem już nie. W szpitalu kazali to wykupić. 50 saszetek za 100 zł :O

A tu najczęstsza mina mojego synka - zdziwko :D
Załączniki:

11 lata 2 miesiąc temu #769822 przez gusiek_kom
Cześć dziewczyny! Jestem z Majóweczek 2013 :) Z góry przepraszam za małą prywatę ale zapraszam do mojego sklepu www.maksiowo.com
Na pierwsze zakupy 10% rabatu
Jeśli nie jesteście zainteresowane zakupami to prośba o wejście na stronę i przejrzenie produktów, pomoże mi to w pozycjonowaniu strony :)
z góry bardzo Wam dziękuję.
Buziaki dla Was i Maluszków

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=57950

11 lata 2 miesiąc temu #769844 przez MyMelange
sluchajcie, ja kolejna noc walczylam od 23 do 5 rano. juz nie wiem o co chodzi. maly sie prezy jak szalony. dajemy bebilon comfort i nie wiem czy nie zmienic mleka. tylko na jakie? nan ha, hipp, enfamil ha? co polecacie?

Prawdziwa milosc zaczela sie 4.10.2013 :-)

11 lata 2 miesiąc temu #769865 przez akina_zet
MyMelange napisał:

sluchajcie, ja kolejna noc walczylam od 23 do 5 rano. juz nie wiem o co chodzi. maly sie prezy jak szalony. dajemy bebilon comfort i nie wiem czy nie zmienic mleka. tylko na jakie? nan ha, hipp, enfamil ha? co polecacie?

A próbowałaś zwykły Bebilon? Mały robi kupki? Może masaż brzuszka by pomógł?

Monika Z.

11 lata 2 miesiąc temu #769942 przez MyMelange
Monia, juz wszystko robilismy. masaze, oklade, rowerki itp. nie wiem o co chodzi...

Prawdziwa milosc zaczela sie 4.10.2013 :-)

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka