BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2013 =)

11 lata 2 miesiąc temu #770974 przez izula
Iwonka koleżanka powiedziała mi, że dziąsełka mogą boleć już dwa miesiące przed tym jak ząbki zaczną przebijać dziąsełka. Tak, że wszystko możliwe. A Piotruś też wsadza piąstki do buzi, w zasadzie to wszystko do niej pakuje i trzeba bardzo uważać bo nawet potrafi pieluszkę złapać, jak jest w jego zasięgu i pakować do buzi.

No w końcu zasnął :) to teraz mam wolne hihihi

[/url]
[/url]

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 2 miesiąc temu #770998 przez MyMelange
Ja znowu walcze od 23. Już robi kupy normalnie, pruka czesto, a nadal krzyczy po nocach... Nie wiem co z nim jest. :(

Prawdziwa milosc zaczela sie 4.10.2013 :-)

11 lata 2 miesiąc temu #771000 przez iwonta_kg
Jezuniu ja nie wiem co to jest krzyk dziecka heh współczuję wam strasznie tych nocnych ekscesów krzykowych...

Maly spal od 20 do 24 , godzine go usypialam i spi jak suselek. Oby do rana bo zjadl 120 ml :)

Na zawsze w moim sercu Krystianek 16.04.2012 [*]

11 lata 2 miesiąc temu #771003 przez iwonta_kg
Kolejne 4 godzinki przespane. Maly spal od 1 do 5. Seba go karmi a ja Ide spac dalej (-:

Dobranoc :P

11 lata 2 miesiąc temu #771037 przez nike84
Witajcie :)
Kacperek właśnie zasypia mi w huśtawce. Noc też nie najgorsza, od 21-1:30, potem od 2-6. No i od 6 próbujemy zasnąć ale mój syn się chyba wyspał i strasznie ze mną walczył. Dopiero teraz zaczyna go cos łamać, ale jak tak teraz patrzę na niego, to widzę że dalej walczy ze snem :) Słoneczko już pięknie świeci, więc zaczekamy az się ociepli (ponoc ma byc u nas dzis 22st :cheer: ) i ruszamy na spacerek.

Kurcze Iwonka Twój Kacperek teraz zjada 120ml :unsure: To mój jest o 3 tygodnie młodszy i za każdym razem też zjada 120ml :ohmy: To ile on będzie jadł jak będzie w wieku twojego Kacperka? Ale obżartuch z tego mojego syna :silly:

Kacperek i Piotruś przystojniaki :) No i jakie już duze z nich chłopaki :cheer: A Alicja ślicznotka. Jakiego słodkiego dziubka do zdjęcia zrobiła :silly:

11 lata 2 miesiąc temu #771079 przez karolcia1919
hej.u nas noc od 19.40 do 24..
od 00.30 do 1.30 potem 1.45 do 3.30 i od 4 do 6... no 4razy trzeba wstac i nakarmic ...czasami w nocy duzo wypije i spi..a czasami pociumka i sie tylko chce przytulic i.chyba mnie poczuc ...ale spi w lozeczku juz 4noc nie we wozku ;-)

u nas piekna pogoda ;)
wczoraj odwiedzilam sklep kupilam sobie plaszczyk i sweterek ;) wiecie ze tak schudlam ze wszystko co nosilam przed ciaza jest dla mnie za duze...spodnie wisza na mnie ;-).

moj syn ma 4tygodnie a za dwa dni rowny msc ;)

milego dnia

11 lata 2 miesiąc temu #771123 przez pyzaura
Hej
Wszystkie zdjęcia przecudowne rosna te wasze skarby. Buziaki dla wszystkich.
Nie mam kiedy do was napisać :-(:-(:-( bo mała od paru dni ma katarek wiecznie meczh ja zapchany nosek. Jutro pierwsza wizyta u lekarza wiec zobaczę co powie.

Pozdrawiam

Ania

11 lata 2 miesiąc temu #771142 przez nefeli
witam z rana....pozytywow brak...jeden cyc pusty bez mleka...drugi zapchany wysyla mnie w kosmos....jak to mozliwe?????
Iwonka moj syn tez spal,jadl i bawil sie od urodzenia...a baby??? hmmm chyba jestesmy bardziej rozdarte...bo moja tez lubi sobie pokrzyczec i poplakac...;)

11 lata 2 miesiąc temu #771154 przez pyzaura
Hej
Nie mam kiedy do was napisać :-(:-(:-( bo mała od paru dni ma katarek wiecznie meczh ja zapchany nosek. Jutro pierwsza wizyta u lekarza wiec zobaczę co powie.

Pozdrawiam

Ania

11 lata 2 miesiąc temu #771163 przez pyzaura
Hej

Pozdrawiam

Ania

11 lata 2 miesiąc temu #771350 przez zuzuzanta
U nas dzisiaj piękna pogoda. Na termometrze ponad 20 stopni. Do południa zaliczyliśmy 3 godziny na spacerku, a teraz babcia zgarnęła wnuczka i korzystają z uroków ciepłej jesieni. Oby taka pogoda utrzymywała się jeszcze długo.
Nefeli, co do Twoich problemów z piersiami, to obawiam się, że szałwia wszystkiego nie załatwi. Jeśli przerywa się karmienie, to trzeba wspomóc się tabletkami, ponieważ w przeciwnym razie mogą zrobić się złogi w piersiach, które potem trzeba wyleczyć. Skoro masz receptę od gina, to może spróbuj nawet tylko przez kilka dni brać tabletki. Tak dla bezpieczeństwa.

Kasia

11 lata 2 miesiąc temu #771361 przez Kasia :]
U nas też śliczna pogoda :blink: Nic tylko spacerować. Na niebie ani jednej chmurki :side:

Iwonka, Kacperek na prawdę aniołek, bo mój złośnik nawet 5 min na brzuszku nie wytrzyma. A lekarz od bioderek zalecił "robienie żabki" na brzuszku :dry: I jest taki wrzask, że aż strach! Odnośnie tej maty, powiedz mi Kacperek tak sobie leży na niej i patrzy na zabawki już? Bo chcę właśnie taką kupić, tylko nie wiem czy Zosiek będzie zainteresowana już tym, czy to nie za wczas.

Izula, Zosia też pakuje łapki, pieluszkę, misia...wszystko co złapie do buźki i od wczoraj ślini się bardziej. Myślałam, ze głodna jest wtedy i zawsze daję jej cyca :woohoo: Ale widzisz...muszę zmienić myślenie. Może trzeba się przygotować psychicznie na ząbkowanie :)

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #771479 przez nike84
Kurcze mój pierworodny cały czas śpi :unsure: Na spacerze spał, po powrocie też, obudził się tylko o 17 na jedzenie i dalej śpi. Aż sie boję co się będzie działo w nocy jak on się tak wyśpi w dzień :dry:

Zapisaliśmy się na usg bioderek, ale oczywiście prywatnie, bo nie ma terminów na nfz :angry: Moja koleżanka zapisywała córeczkę w 4 dobie jej życia i ledwo jej sie udało załapać na jakiś termin na nfz. Chore to jest :dry:

A to kilka fotek z dzisiejszego spacerku :)
Załączniki:

11 lata 2 miesiąc temu #771499 przez MyMelange
Kurcze Iwonka zazdroszcze Ci spokoju w domu. Nasz smrod placze po nocach, teraz plakal z godzine. Nie wiem juz sama, co sie dzieje i czy dobrze, ze mu mleko zmienilam... Oszaleje :( Cierpie razem z nim.

Nike cudne foty :) Kurcze ja w te 20 st to malego w bodziaku i pajacyku kladlam + lekka czapeczka. Ewentualnie nakrylam kocykiem... Ja w bluzeczce na ramiaczkach, wiec wywnioskowalam, ze mu tez dosc cieplo.

Prawdziwa milosc zaczela sie 4.10.2013 :-)

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #771545 przez iwonta_kg
nike84 napisał:

Kurcze Iwonka Twój Kacperek teraz zjada 120ml :unsure: To mój jest o 3 tygodnie młodszy i za każdym razem też zjada 120ml :ohmy: To ile on będzie jadł jak będzie w wieku twojego Kacperka? Ale obżartuch z tego mojego syna :silly:

Mój Kapek je 120 cały czas tylko że na raty ;) zje np 60ml i po 20 minutach nastepne 60ml. a dziś w nocy wciągnął 120ml jednym tchem :) dlatego tak napisałam :) ale trzy tygodnie temu jadł jeszcze 90ml więc twój Kapselek to naprawdę głodomorek :silly: :blink:

Nefeli ja też tak miałam ze jeden cyc byl pusty a z drugiego sie wylewalo. nie wiem od czego to zalezy... :dry:

Kasia Kacperek bawi sie zabawkami wiszącymi na macie, zaczepia je, gada sobie do nich, śmieje się... uwielbia lezec na tej macie. mata ma tez melodyjkę którą nucę Kapselkowi :) polecam bo mata swietnie go rozwija! :)

Marta jeszcze raz - śliczne widoki!!! :)

Kinia a smoczka Miki ciumka??? moze sprobuj mu dac dla uspokojenia...

Kacperek też był dzis na spacerku z samym dresiku. 20 stopni!!!!!!!! :lol: :lol: :lol:
Jutro też ma tak być :)

Mój misiaczek na dzisiejszym spacerze :lol:

Załączniki:

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka