- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie wrzesień 2013 =)
Mamusie wrzesień 2013 =)
- Alivva
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- mama Filipa 18.12.2002 i Alicji 12.09.2013
Ja aż wstałam po kasiążeczkę bo mała była mierzona a nawet nie pytałam ile ale pani doktor mówiła,że ok...
Waga 4900g
Długość ciałka 58cm
Obwód główki 37cm
Obwód klatki piersiowej 39cm
Nie wiem co Ci napisać z tym karmieniem piersią ale może warto się wybrać do tej poradni.
Na pewno sobie nie zaszkodzisz a może coś mądrego doradzą? Moim zdaniem w ogóle to bzdura z tymi wytycznymi co do wagi.... Jeśli dziecko się dobrze rozwija to o co kaman??
Nie smutaj mi się,na pewno będzie dobrze.
Wirtualne kiss'ki i uściski ode mnie i Luśki
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- agamo
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 8
- nike84
- Wylogowany
- gadatliwa
Dziewczyny dzięki za info odnośnie szczepień, chociaż i tak mam dalej mętlik w głowie i pewnie podejmiemy decyzję z mężem w ostatniej chwili
Kurcze ale się dziś namęczyłam z tym moim marudom Nie spał od godziny 15, więc byłam pewna że po kąpieli padnie jak zabity. A jemu już się tak oczy kleiły ale za cholerę nie chciał iść spać. I kręcił się i marudził, aż w końcu już mi ręce opadły, włożyłam go do łóżeczka i z głupa włączyłam karuzelę którą ma nad łóżeczkiem. Wiem że jeszcze jej nie widzi, ale tam są melodyjki...i one mi go uśpiły Do tej pory jestem w szoku. Czyżbym odkryła nowy sposób na swoje marudzące dziecię
- donata
- Wylogowany
- pierwsze słowa
I jeśli wyjdzie, że rzeczywiście nie najada się Twoim mlekiem i mały nie tyje, ile powinien to możesz mu dawać modyfikowane czasami. Ja daję i laktacja jakoś u mnie nie ucierpiała. Tylko ja miałam gorzej ją utrzymać, bo mały od początku nie chciał cycka. Teraz już czasami ciągnie z cycka mleczko Nie wiem, ile dokładnie waży Szymek, ale tydzień temu ważył 4420g. Wcześniej na dzień tył 38g, teraz niecałe 30g, bo dużo ulewa :/
- Alivva
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
I tez nie uważam,że można dziecko OSZUKAĆ smokiem jak jest głodne... Luśka jak na głodniaka dostanie smoka to pluje nim dalej niż widzi hahaha
I pisz Aga,pisz....po to tu jesteśmy
Martuś,może melodyjka go uśpiła a może i to co na niej wisi...mały już widzi. Na 100%
Widzą w zasadzie od samego początku,tyle,że początkowo rozmazane kształty (tak mi tłumaczyli ) ale teraz po miesiącu juz na spokojnie
- kalina
- Wylogowany
- gadatliwa
a znowu glowke ma mala bo czapki ciezko znalezc.. ale nie wiem ile..
marta moja obserwuje wszystko co sie swieci.. i telewizor zaczela tez ogladac:-) wiec twoj tez na pewno widzi tylko obserwujesx go w zlym momencie:-)
co do smoka to zaczynam powaznie sie zastanawiac zeby mlodej dac. jak dawalyscie to wiecej macie spokoju? spia tez z nim?
- Alivva
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Alicja pierwsze 4 tygodnie ciągnęła smoka a teraz zdecydowanie bardziej woli drzeć pyska niż ciumkać smoczka Dziś o dziwo zaciągnęła na spacerku bo jakas taka niespokojna była,ale ogólnie nic wielkiego sobie ze smoczka nie robi...co do smoka to zaczynam powaznie sie zastanawiac zeby mlodej dac. jak dawalyscie to wiecej macie spokoju? spia tez z nim?
A co do spania ze smokiem....ewentualnie jak z nim zaśnie to potem albo go wypluwa albo...sam wypadnie
- nike84
- Wylogowany
- gadatliwa
Kalina co do smoczka to mi sama położna polecila zeby mu dać i akurat u nas sprawdza sie w 100% Kacperek sobie z nim zasypia a później go wypluwa Nie raz jak jest bardzo marudny to mu daję smoka i od razu sie uspokaja
- Nubi
- Wylogowany
- rozmowna
Co do smoczka Zo nie oszukasz byle plastikiem, czasem baaaardzo rzadko ja cieszy, gdy chce ja zatkac to wtedy gardzi po calosci, zazdroszcze tam gdzie sie sprawdz
Ide spac poki mala usnela, do jutra!
- iwonta_kg
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Kacperek 27.08.2013 Krystianek 16.04.2012[*]
- Otrzymane podziękowania: 2
- agamo
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 8
Co do smoka to u nas czasem pomaga małego uspokoić Nie da rady jeśli płacze bo jest głodny czy jak ma nakupane Zdarzylo mi sie ze jak mu raz dalam a byl na lezaczku to tak nim splunal ze daleko na ziemi wyladowal hehe Ale jak marudzi to pomaga No i na spacerach obowiązkowo bo moj sie drze jak tylko plecki dotkna gondoli wiec smoczek odrazu pomaga i możemy wyjść na spacer i muszę przyznać ze na spacerze ciumka cały czas ale w domu jeśli zdarzy sie ze zasnie na smoczku to go zawsze sam wypluwa .
- niagara
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat
- Otrzymane podziękowania: 74
- niagara
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat
- Otrzymane podziękowania: 74
kurcze dziewczyny może macie rację Moj Kacperek też już wodzi oczkami i tez gapi się w telewizor Ale znajoma mi powiedziała ze dzieci zaczynają się interesować karuzela nad łóżeczkiem najwcześniej koło 4-5 miesiąca i niepotrzebnie juz mu ją zakladalam :/ Ale w takim razie od jutra zacznę go baczniej oglądać
Kalina co do smoczka to mi sama położna polecila zeby mu dać i akurat u nas sprawdza sie w 100% Kacperek sobie z nim zasypia a później go wypluwa Nie raz jak jest bardzo marudny to mu daję smoka i od razu sie uspokaja
Julka karuzela sie interesuje juz od dobrych 3 tygodni. Jak ja wlacze to wodzi oczami za krecacymi sie pluszakami. Zauwazylam, ze nawet jak karuzela jest wylaczona, to i tak mala sie jej przyglada
- Nubi
- Wylogowany
- rozmowna
Chwalicie karuzele, od 2tyg prosze P zeby zamontowal, zrobie to dzis sama i pochwale sie jak to u nas zda egzamin .
- Kasia :]
- Wylogowany
- budujemy zdania
teraz z ciekawości ile ma Zosia i wyszło nam 58cm przy wadze 4850g i wzroście 56cm. Więc Twój Kacperek wygląda na to,że jest szczuplutki,ale reszta podobnie jak u nas.i nie sądzę,żeby to było przez cumel,bo nasza też go doi i tak jak piszą dziewczyny tym jej nie oszukasz jak glodna,bo przecież nic nie leci.My też karmimy się w dzień co dwie godziny,czasem co godzinę,a w nocy czasem sie zdarza,że tylko o 3 się obudzi i tyle
Nie martw się Kochana wszystko na pewno w porządku.A jak nie jesteś pewna czy Kacperek się najada,to daj mu flache.Po jednej od czasu do czasu nic z Twoja laktacja się nie stanie