- Otrzymane podziękowania: 8
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie wrzesień 2013 =)
Mamusie wrzesień 2013 =)
- agamo
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Martus ja swoje butelki myje w płynie do naczyń i potem wyparzam czy tak sie powinno robić nie wiem nawet sie nie zastanawialam ale skoro mały nie płacze ani nic mu nie doskwiera to pewnie wporzadku Zreszta tez w sumie butle zadko podajemy wiec tez cieżko powiedzieć!
Kinia kurde tak mi was żal coś sie was uczepilo i odpuścić nie chce! A co mówią położne albo moze wybierzcie sie do pediatry!a Miki płacze w konkretnej sytuacji np jak go kladziesz czy po jedzeniu czy nie moze zasnąć. Pewnie już wszystkiego probowalas cieżko powiedzieć co to moze byc gdzieś czytałam ze dziecko moze płakać i nie moze spać bo go metka moze uwierac wiem głupi pomysł ale moze warto sprawdzić?
No i jestem z dobrymi wiesciami A wiec po wizycie u pediatry wyszłam szczęśliwa! Powiedziała ze waga wporzadku i ze mały dobrze wyglada a nie jak dziecko które niedojada A co do główki to mi powiedziała ze jakby były jakies problemy typu wodoglowie to mały byłby nie obecny i widać gołym okiem by było A mały swietnie sie zachowywał i nawet pogadal z lekarka wiec ona powiedziała ze nie mamy co sie martwić!
Iwonka gratulacje!poswietujcie tam w trojeczke!
Karola super ze Kornelek nie płacze Ja to sie boje samochodem jeździć z małym bo sie obawiam ze jak wpadnie w trans płaczu to nie będę mogła sie na drodze skupić Choć pewnie szybko będę musiała sie przełamać bo musimy kontrolnie małego ważyć i mierzyć co dwa tygodnie przez następne sześć tygodni wiec trzeba będzie jeździć bo mąż wolnego raczej mieć nie będzie!
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Alivva
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- mama Filipa 18.12.2002 i Alicji 12.09.2013
- Otrzymane podziękowania: 0
gdzieś czytałam ze dziecko moze płakać i nie moze spać bo go metka moze uwierac wiem głupi pomysł ale moze warto sprawdzić?
Aguś,wcale nie taki głupi pomysł,bo ja Filipowi do dziś muszę odcinac metki z ciuchów które bezpośrednio mają kontakt z jego ciałem... Od małego mu to przeszkadzało i tak jest do dziś. Teraz juz mówi wprost jak cos nowego przymierza,żeby odciąć a pamiętam jak był mały to komunikował,że COŚ GO POSWĘDZIŁO (co oznaczało,że go metka drapie) A jeszcze wcześniej się faktycznie nadzierał póki nie odkryliśmy przyczyny. Pod tym względem Filip to moja męska wersja księżniczki na ziarnku grochu
Cieszę się,że wyszłaś uspokojona od pediatry. A połoznej-termometr w dupsko się należy za te Twoje wczorajsze niepotrzebne łzy!!!!!!!! Oj nie wiem co bym jej zrobiła!!!!
- agamo
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 8
Ale tu u nas cisza dzisiaj mamusie zapracowane! Iva a wy już po szczepieniach? My mamy mieć robione 12.11 na równe dwa miesiące rany jak to leci! Aż mi sie serce kraje jak myśle ze będę musiała małego w domu zostawić i iść do pracy!
A ciekawa jestem co tam u Moniki i Jasia chyba tez od wyjścia ze szpitala sie nie odzywali! Troche chyba dziewczyn odeszło od nas!
No i nasza kochana Vilemo tez pewnie czasu przy dwoch budrysach już nie ma! No i Agi serka tez brakuje!
- kalina
- Wylogowany
- gadatliwa
- iwonta_kg
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Kacperek 27.08.2013 Krystianek 16.04.2012[*]
- Otrzymane podziękowania: 2
- karolcia1919
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Czekam na moja kruszynkę
iwonko pozazdroscic Ci tych noc i jednego wstawania.
u nas dzis zasnal o 19 obudzil sie 23 zasnal 23.30 obudzil sie o 2 zasnal 2.30 i spal do 4.30 i od 5 do 7....;/ale jakos juz organizm sie przyzwyczail i sie wysypiam...
moj maly jest mistrzem w robienia kupek...toc mi idzie 10-12pampersow dziennie...paczka gora 7dni starcza.
jutro wybieramy sie do mojej mamy jak pogoda dopisze.
dzis musze sie wziasc za prasowanie.;/ jak mi maly da ;D
milego weekendu
- kocham_cie
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 5
Agusia cieszę się że wszystko się wyjaśniło i jesteś już spokojna:)
Co do smoka to u nas sprawdza się z 100% na początku Antoś go nie chciała, a teraz krzyk jak go w pyszczku nie ma wogóle ostatnio ta moja paskuda zrobiła się okropnie marudna, okropnie wymusza noszenie na rękach, bo leżenie go nudzi, albo rączki albo taki krzyk że nawet jakbym chciała nie reagować to niestety się nie da bo uszy więdną huśtawka też już mu się znudziła oj moje biedne ręce.
Natomiast jeśli chodzi o karuzele nad łóżeczkę to... hmmm no popatrzy chwile ale to mniej interesujące niż tv na który jak się zagapi to może patrzeć przez godzinę i ani nie drgnie... wiem wiem nie powinien
Wczoraj zaliczyliśmy bioderka... i jak to pan doktor powiedział... tak skostniach bioder u takiego malucha to on jeszcze nie widział... to miał być niby komplement a ja się wystarszyłam hihihi no i zalecił jeszcze dwie wizyty bo mały bardzo szybko rośnie i chce sprawdzić czy wszystko będzie ok.
Jutro chrzciny.. aż mnie trzepie na myśl o tej całej imprezie no cóż jakoś trzeba to przeżyć... troszkę jutro będdzie tych naszych forumowaych chrzcin prawda
a właśnie wiecie co całą ciąże słuchałam jaki to mam wielki brzuch, a teraz usłyszałm że powinnam coś ze sobą zrobić bo wygląda jak śmierć i bardzo chudne... oj ludziom to się chyba nigdy nie dogodzi, pewnie wszyscy oczekiwali że ciężko będzie mi zrzucic kg i teraz zamiast powiedzieć coś miłego to trzeba dowalić
No i jesczze jedna rzecz okropnie zaczęły mi włosy wypadać, wyciągam je garściami... wiem że to po ciąży normalne, ale jak tak dalej pójdzie to z tych moich trzech włosów na krzyż nic nie zostanie macie jakiś sprawdzony sposób na to???
buźka i miłego dnia mamusie i piękne okruszki
- karolcia1919
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Czekam na moja kruszynkę
kocham cie-ja to samo slysze .karolina ale schudlas a jaka blada jestes..jedz cos dziewczyno.
ale ja stracilam duzo krwi..i biore zalazo tez..musze zapusac sie do doktorka na ta kontrole po porodzie.
widzs ze dzis tu pusto
u nas rano deszcz teraz sloneczko..chyba udam sie na spacer;)
- Alivva
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- mama Filipa 18.12.2002 i Alicji 12.09.2013
- ninka333
- Wylogowany
- pierwsze słowa
ja się szykuję ze chrzcinami na drugi dzień świąt Bożego Narodzenia to Ala będzie miała 4 miesiące
- ninka333
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Ala miała 40 stopni goraczki przez 2 dni i dało się ją zbijać paracetamolem tylko do 38 stopni a czopków na ibuprofenie nie wolno więc było cieżko po gorączce wyskoczyła mega wysypka - cała główka !! we ałosach, twarzy, na powiekach, szyja a teraz ma jeszcze na klatce piersiowej i brzuszku. Na szczęście jest nieswędząca więc jakoś to przyżyłyśmy gprączki nie ma już ale krostki bardzo powoli schodzą a oczęta jeszcze spuchnięte.
W związku z tym szczepienie przełożone na koniec listopada o ile oczywiście czegoś nie podłapie
Oczywiście podłapała od Adasia bo on to przechodził tydzień wcześniej tylko w łagodniejszej formie! Takie uroki posiadania maluszka i dziecka chodzącego do żłobka
- Nubi
- Wylogowany
- rozmowna
- Nubi
- Wylogowany
- rozmowna
Tez zecze udanych chrzcin i jak najmniej stresu z nimi zwiazanego Karolcia ja, tak jak Iva planuje chrzciny najwczesniej na druga polowe marca.
Powiem Wam ze w koncu w pelni ciesze sie macierzynstwem, jeszcze tylko prawy cyc sie wygoic musi do konca ale sprawna jestem i powoli bawie sie w jesienne porzadki w przerwach miedzy karmieniem. Ponadto dzis Zo w bujaczku raczka graslawo tracala wiszaca maskotke, co smialo moge nazwac zabawa. Jej pierwsza zabawa
No i pogoda dzs nas rozpieszcza :
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- niagara
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat
- Otrzymane podziękowania: 74
A my dzis mamy chrzciny, wlasnie szykujemy sie do kosciola Wpadlam jeszcze na chwilke zobaczyc co u Was, a tu cisza
Milego weekendu dziewczeta
- kalina
- Wylogowany
- gadatliwa
magda a zrob sobie przy okazji morfologie. moze masz anemie? a jak nie to jak piszesz- urok bycia po ciazy:-\
mnie tez dobijaja ze slysze ze co taka blada i co takie wory pod oczami mam.. no zesz k..wa jak sie nue wyspie to jak mam wygladac.. jakby sie kazdy zapowiadal ze przyjdzie to bym makijaz za kazdym razem nakladalai juz :-P
agamo bardzo sie ciesze ze cie pediatra uspokoil. a polozna- termometr to malo.. chyba ze z oknem na ktorym przylepiony :-P. nawet jak sama sie bala to mogla kazac isc do pediatry bez takiego straszenia