BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2013 =)

11 lata 2 miesiąc temu #774558 przez Kasia :]
Udało mi się przeczytać wszystkie Wasze posty weekendowe, to teraz mogę wrzucić fotki Zosieńki z chrztu :blink:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 2 miesiąc temu #774562 przez karolcia1919
hej.kinga super ze noc przespana :)
nigara Julka mala ksiezniczka ;)
Ty rowniez super;-)
iwonko gratuluje 2 mscy ;)

a my mamy problem z krostkami na buzi i brzuszku ;( no nie wiem od czego sa..pojawiaja sie znikaja i sama nie wiem ;/

u nas noc 19.30 do 00.30 od 1 do 2.30 od 3 do 4.30 i od 5.15 do 7.30..i teraz probuje zasnac.

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #774568 przez donata
Dzisiaj chyba będzie słoneczny dzień. Bo weekend to szkoda gadać. Ciągle deszcz padał jak na złość!!! Temu mojego zbójowi obcinam paznokcie co 2 dzień, tak mu szybko rosną i ciągle się drapie :cheer:

Papi, duży już Twój synek i słodki :) Fajne ubranka. A ile waży?

Kasia, córcia pięknie prezentowała się na chrzcie :) A i z Ciebie bardzo ładna mama :)
Też bym chciała już mieć to za sobą. I martwię się czy mój syn będzie grzeczny w kościele i prześpi, ale wątpliwa sprawa ;)

11 lata 2 miesiąc temu #774576 przez papi88
donatka tydzień temu wazyl 5800 wiec 6 m ysle ze już spokojnie

PAULINA

11 lata 2 miesiąc temu #774624 przez nike84
Hej dziewczynki :)
Papi ale Twój synek juz jest duży :) A jaki słodziak :cheer:
Co do ubranek to my kupujemy kilka takich ładniejszych ciuszków typu spodnie sweterek koszula w H&M, a resztę w lumpku. Teraz widzę jak mój Kacperek szybko rośnie i co chwilę jakis ciuszej jest już na niego za mały. Ceny są tak kosmiczne, a szkoda żeby dziecko ubrało coś tylko dwa razy :)

Kasia piękne zdjęcia z chrztu, a z Ciebie piękna mamusia jest ;)

Kalina cieszę się że impreza sie udała i teraz czekam na fotki małej Natalki :)

Vilemo bardzo Ci współczuję :( Nawet nie wiem co Ci napisac bo wiem że strata bliskiej osoby zawsze boli. Dlatego trzymajcie się mocno :*

MyMelange super że znalazłaś rozwiązanie waszego problemu :) To ile mu wcześniej dawałaś jesć, że był głodny?

Ja dzis o 4:30 leciałam na złamanie karku do apteki całodobowej, bo myślałam że już oboje się wykończymy. Ból, cierpienie, płacz. Noszenie na rękach nie pomaga, hustanie w huśtawce też. Masaż brzuszka, suszarka ani ciepła pieluszka na brzuszku nie zadziałały - wszystko o dupę rozbić :dry: Smoczkiem pluł na pół pokoju :( Pani doktor powiedziała, że na kolkę nie ma lekarstwa. Można jedynie maluszkowi ulżyć stosując jakieś kropelki. A tak na prawdę to kolkę trzeba przeczekać aż sama przejdzie :huh: Kupiłam mu ten Bobotic, bo mi koleżanki chwaliły i zobaczymy co będzie. Na razie poszedł spać, ale to bardziej ze zmęczenia już padł.

11 lata 2 miesiąc temu #774627 przez Kasia :]
Karolcia, zobacz czy to czasem nie potówka. U nas wyszły właśnie takie krostki po chrzcinach. Przy kościele jak pstrykaliśmy zdjęcia nieźle słonko przygrzało i od razu chrostki wyszły. Jak jest chłodniej to jaśnieją i znikają. A jeśli nie to, to może trądzik niemowlęcy? :unsure: To podobno samo znika.

Donata, ja też się martwiłam tym kościołem. A tu Zosia taka grzeczna była, że aż jestem w szoku :blink: Połowę mszy patrzyła sobie, a drugą połowę przespała. I tak jak Julka Niagary nawet nie zapłakała przy polewaniu wodą :) Więc może i Twój Szymek wyczuje moment i będzie spał grzecznie.

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #774635 przez niagara
Papi jaki duży już ten Twój synek :) Pamiętam jak wrzuciłaś pierwsze zdjęcie Hubercika w tej bluzie ze słonikiem i jak słodko w niej wyglądał. Wtedy była mu za duża, a teraz już chyba przyciasnawa :) Rosną te nasze dzieci tak, że aż trudno za nimi nadążyć :)

Kasia ślicznie się prezentujecie z Zosieńką :) i fajnie, że impreza się udała i mała była grzeczniutka :)

11 lata 2 miesiąc temu #774666 przez papi88
znow zaczelam mieć jazdy z bankiem SKOK STEFCZYKA bo przysłali mi ze mam zaplacic 500 zl zadzwoniłam do nich i normalnie zaczelam się drzec ze za co to ze bylam w odzdziale ze wszystko place na czas a oni ze to umowa na karte kredytowa która brałam do kredytu skonczyla się i nawet nic mi nie przysłali ze się konczy co za kur...złodzieje w innych bankach tak nie ma normalnie siedze i rycze...mam już dosc

PAULINA

11 lata 2 miesiąc temu #774856 przez karolcia1919
papi co za swinie.nie placz kochana.kurde co za szuje jedne...

ja zas poklocilam sie z Bart.on ma ciagle o cos pretesje ze kupilam dziwne ciuchy dla niego spiochy czy pajecyk to dziwny ciuch.
albo ze pampersy nie te..bo maly mial te kropki albo ze zle piore..itp.no kur...mam go dosc i jego pouczania.
a dzis tylko sms jak maly a do mnie nic ..to ok...jaki on taka i ja.

11 lata 2 miesiąc temu #774881 przez mami_nka
Mamuśki wrześniowe dołączycie się do sierpniówek??

Zalożyłam skarbinkę dla chorej Gabi i Hani. Na poczatku byla sama Gabi ale koło Hani nie mogłam przejść obojetnie... ma oczka jak moja Lili!

Postaniwiłam pomóc i zebrac do Wigilii po 500zł na każda, ale moi znajomi nie garna sie do pomocy.
Jestem Matką mam zdrowie dziecko wiec chce pomóc

Rok temu robiłam szlachetną Paczkę i znajoma powiedziała mi niech ci bóg w dzieciach wynagrodzi hihi 2 tyg później miałam dwie kreski na tescie :D śmiałam się bo przypomniały mi sie jej słowa

Dobro powraca pamietajcie :) Fajnie by bylo zrobić małym prezent pod choinkę wejdzcie chociaż i poczytajcie historie ja łzę uroniłam...

Nie naciągam wiadomo nie kazdy ma ale daje ten co nie ma zazwyczaj :D taka nasza Polska :)

www.siepomaga.pl/u/adziuss/fundraises

Kasa nie idzie na moje konto tylko do dziewczynek bez obaw.

11 lata 2 miesiąc temu #774995 przez nefeli
Dziewczynki mam pytanko w jakim plynie pierzecie ? chodzi mi o zapach po praniu.Ja uzywam lovelli plynu i po praniu nie za bardzo mi sie podoba,ale cenowo tani...ktoras moze uzywa zelu Jelpa do prania? Mama mi powiedziala ze jest z niebieska i z pomaranczowa naklejka-czym sie roznia i jak z zapachem? dzieki za odpowiedz :)

11 lata 2 miesiąc temu #775017 przez MyMelange
Nefeli ja uzywam tego plynu i nie mamy zadnych problemow skornych.Akurat mam niebieski - nawet nie wiem czym sie roznia...

Co doproblemow brzuszkowych,nam polecono krople BioGaia - to sa naturalne szczepy bakterii. Daje sie 5 kropel na dobe. Niestety 5ml kosztuje 45zl,ale jesli pomagaja to dam nawet 200zl ;P

Ja juz zostalam sama z Mikim do srody, czw i mam mega stresa. Pewnie on to wyczuje i bedzie jazda...

Prawdziwa milosc zaczela sie 4.10.2013 :-)

11 lata 2 miesiąc temu #775082 przez karolcia1919
macie pozdrowienia od Mery i jej Julki.julka niestety na antybiotyku..ma do tego zaparcia i kolki.
mery jak juz wyjdzie z tych problemow nap do nas na forum.

11 lata 2 miesiąc temu #775258 przez nefeli
Natalka slicznie z Julcia wygladalyscie na chrzcie...fryzurka strzal w dziesiatke :)
Kasia Zosia slodzinka,tort bajeczny i Mama sama radosc az milo popatrzec na Was :)
Kinia ciesze sie ze rozwiazal sie problem i juz jestes spokojniejsza!!!!
Villemo bardzo mi przykro,kondolencje z powodu straty tesciowej dla Was obojga i duzo sily dla meza,wiem jak to ciezko i na pewno chcesz pomoc...po prostu badz blisko i to wystarczy,niestety w takim bolu nikt nie moze pomoc w inny sposob :(
Nike my tez walczymy z kolka i to taka ze az oddech traci a ja umieram obok...jemy 3cie opakowanie hippa niby bylo lepiej i teraz znow szalenstwo :( tez daje kropelki 10 na dobe ale chyba nic nie daja :(
Slonko jak z Twoim biustem? udalo Ci sie utrzymac laktacje? mam nadzieje!!!!
ja tesknie za karmieniem piersia bardzo...mleczka juz nie ma udalo mi sie bez prochow,ale ja mam caly czas goraczke,trzesie mnie i cale cialo boli...dzis na spacer sie wyszykowalismy i nie mialam sily wyjsc z samochodu :( teraz siedze pije rumianek i niedobrze mi ze szok :(
Papi jejku jak Twoj synio urosl ...jak ten czas leci..kawal malego mezczyzny :)
Madzia albo ja slepa albo Cie nie widze ;)co u Was?
Iwonka gratulujemy 2 miesiaczkow Kacperkowi!!!! Dinku my juz po plotach ;) :lol: buzi dla Lusi :kiss:
Nie pamietam od tej goraczki co jeszcze przeczytalam i co mialam napisac...padam...
milego wieczoru
a Karolka olej olej nie warto tracic czasu na marudzenie chlopaka...przejdzie mu.
pozdrowienia dla Mery i Juli!!!
Kinia uzywasz plynu tzn,zelu a jak pachan po praniu ubranka???

11 lata 2 miesiąc temu #775275 przez nefeli
Donia ja odstawilam swoje mleko bo moja tez zaczela mi moje ulewac,zwracac wiec stwierdzilam ze jakosc nie taka i dalam sobie spokoj tez ze wzgledu na nia...co do kupek u nas bol jak gazy odchodza,szaleje wrecz i krzyczy niemilosiernie od wczoraj ja to wybudza :( wiec noce masakra
Dziekuje w imieniu Neli :)

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka