- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie wrzesień 2013 =)
Mamusie wrzesień 2013 =)
- kalina
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
smok na razie mnie wkurza. bo co chwils wypada. nie wiem czy nie umie sie dossac czy jej taki nie pasi
a mata widac sie spodobala.. sliczny:-)
oby morfologia szybko wrocila do normy
a ja w tesco mikolajki widzialam przed wszystkimi swietymi:-D zarax beda koledy puszczac..
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- asiek89
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Debiutująca mama :)

Pat też smoczka gubi, ale już się przyzwyczaiłam, że czasem trzeba kilka razy do niego podejść jak zasypia w łóżeczku zanim dobrze złapie. Ale jak już zacznie dobrze ciumciać to wypuszcza dopiero jak porządnie zaśnie.

Dzięki, ja mam nadzieję, że do końca roku temat wyrównamy i już zapomnimy o tych problemach.
A co do mikołajów... ja nie znoszę po prostu tych ekspozycji i akcentów świątecznych jeśli się pojawiają przed 6.grudnia. No alergię mam i nic na to nie poradzę

- nike84
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-

My dzis na szczęście wrócilismy do domu. Ostatni tydzień to był jakiś koszmar

My też na początku stosowaliśmy NAN, ale Kacperek miał takie zatwardzenie po nim, że płakałam razem z nim, jak się biedny męczył

Co do kilogramów to mnie zostały jeszcze 4kg, ale już straciłam nadzieję, ze kiedykolwiek je zgubię

- donata
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
Dobry wieczór dziewczęta
My dzis na szczęście wrócilismy do domu. Ostatni tydzień to był jakiś koszmarOkazało się, że mały złapał jakąś bakterię, która wywoływała u niego tą krew w kupce. Dostaliśmy antybiotyk i wypis do domu. Co najlepsze dowiedziałam się że ta bakteria wystepuje właściwie wszędzie, więc nie wiadomo skąd Kacperek ją złapał. Ale mam nadzieję, że lekarstwo zadziała i już wiecej się to nie powtórzy. Na razie niestety jesteśmy na tym nieszczęsnym Nutramigenie, który śmierdzi jak jakieś truchło
Ale Kacperkowi to o dziwo nie przeszkadza i wsuwa całą butlę bez marudzenia
Mimo to po weekendzie idziemy do lekarza i dowiem się czy możemy wrócić do normalnego mleka.
My też na początku stosowaliśmy NAN, ale Kacperek miał takie zatwardzenie po nim, że płakałam razem z nim, jak się biedny męczył
Co do kilogramów to mnie zostały jeszcze 4kg, ale już straciłam nadzieję, ze kiedykolwiek je zgubięCzas chyba zaopatrzyć sie w nową garderobę, i pogodzic się z faktem, że juz pozostanę małym wielorybkiem
To super, że wróciliście do domku!!! Oby teraz już było wszystko dobrze!
CO do mleka, to ja dokarmiam małego mlekiem NAN AR przeciw ulewaniu, ale wcześniej mieliśmy NAN Pro. I też mamy problemy z kupką, ale nie wiem czy przez mleko czy dzieci tak czasami mają. Tak czy inaczej kupiłam herbatkę rumiankową, która niby pomaga na zaparcia. Jeszcze z miesiąc max będziemy mu dawać to mleko na ulewanie, a potem chcę przejść na Bebiko i zobaczymy. Jest o wiele tańsze! A dużo osób chwali je. W ogóle chyba tylko do grudnia będę karmić małego swoim mlekiem, tak aby miał te 4 miesiące. Już tracę cierpliwość do tego laktatora. Weź gdzieś jedź :/ Chować się w łazience u kogoś... Bez sensu. Poza tym to jest też męczące, bo często nie mogę ściągnąć tych 100 ml co 3 godziny, a Szymuś od kilku dni zaczął jeść 120 ml, a nawet czasami 130 ml :O Także modyfikowane dostaje tak 3-4 razy dziennie. Ja już się też wygodna zrobiłam, bo w nocy nie ściągam, tylko daję mu modyfikowane. Rano jak wstaję i ściągam gdzieś po 7 godzinach to niezła fontanna

- Alivva
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- mama Filipa 18.12.2002 i Alicji 12.09.2013
My nawilżacza nie mamy i raczej nie planuję kupować.
Uszka wczoraj pierwszy raz delikatnie przeleciałam patyczkiem tym dla dzieci,ale to tylko dlatego,że tatus jej zafundował taką kapiel z mega ilościa bąbelków,że w pokoju potem zauważyłam,że płyn w nich został i jak zaczęło zasychac to bałam się,że się jakies takie coś niefajnego porobi. Ale ogólnie nie czyścimy....wymoczą się w wodzie to jest ok

Kompleksy miałam ale wyrosłam heh,aczkolwiek jakbym mogła to bym się Donata podzieliła z Toba

Temat-smoczek.... Mała sobie ciumkała jakiś czas a teraz nie chce żadnego,chociaz mamy ich 6!! 2 z TT,2 z NUKa,1 z Canpola i jeden z Babe ono czy jakoś tak.... Bart dziś kupił z LOVI bo one mają okrągłą końcówkę i nawet go dziś "popróbowała" ale czy się do niego przekona?? Nie wiem,zobaczymy....
Od wczoraj wiem o czym mowa jak piszecie,że dzieciaki pakują piąstki do buźki....oooojjjjjjjj Alicja robi to z mega zaangażowanem....
Aguś-zdrówka dla Kacperka,oby katarek szybko minął bo ja już też wiem jakie to bywa uciążliwe i dla maluszka i dla mnie....
Asiek-Patryś cudny

Ja też dziś już widziałam mikołajki i takie tam.....bleeeeeeeeee ja to w ogóle świąt nie lubię

Temat kiligramów staram się omijać bo czuję,że przywaliłam a biegać się nie chce w taką pogodę

- asiek89
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Debiutująca mama :)
Tak czytam, że u tylu z Was NAN spowodował zatwardzenia, że się zaczęłam zastanawiać czy zaraz Patryś nie będzie miał z tym problemu... Ale mam nadzieję, że nie. No i w weekend spróbujemy wypróbować te rossmanowe. A nuż okaże się cudowne

Dziewczyny, dopóki się siedzi w zasadzie w domu cały czas to marne szanse na zgubienie kg, ale poczekajcie aż te nasze bąble zaczną biegać a my za nimi, dopiero waga poleci

Iva, dziękujemy

Aaa zapomniałam - Moniś akina, foto sesyjne Iguni jest prześliczne!

- kalina
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-

iva no u nas z piastkami drugo dzien dzis. i tak mlaska i ssie z taka sila ze w drugim pokoju slychac:-D
nike super wiadomosci.. tera juz na spokojnie dochodzcie do siebie..
eh awantura w pokoju wiec trza wychodzic bar mleczny otworzyc.. mam nadzieje ze nie wszystko mleko ucieklo:-P
- kalina
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
co do swiat to te akurat bardzo lubie.. nawet chodzenie do kosciola i koledy:-) ten nastroj jest super. za to wielkanocne mi jakos nie podchodza .
chociaz przez to ze wszedzie przybrania swiateczne duzo wczesniej robione nie odczuwa sie pozniej atmisfery bo przychodza te 2dni to chcialoby sie odpoczac a na choinki nie mozna juz patrzec:-P
tak sobie czytam o porodach i sie zastanawiam czy ktos procz mnie mial za znieczulenie gaz rozweselajacy? w ogole wczoraj kolezanka pytala jak dlugo rodzilam i dzis dopiero meza pytalam ile to czasu zajelo bo nie mialam pojecia kiedy w ogole mnie na pokoj porodowy z tego przedporodowego przeniesli
- agamo
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 8
Asiek jaki Patrys śliczny i tak jak Iva mowi juz taki dorosły na buzi! No slodziak a jaki szczęśliwy na macie! Co do świat to ja kocham Boże narodzenie uwielbiam choinkę kolendy i wigilię i śnieg i wszystko Niestety tutaj śniegu nie ma

Iva u nas tez smoczkow troche leży 3 z TT 2 z lovi bo wolał z lovi A od ostatniej wizyty zakichanej środowiskowej żadnego juz nie chce wiec leżą i sie palentaja A w szafce mam jeszcze dwa z TTna 6 mcy i jeden z lovi chyba sprzedam czy cus bo juz nie sadze by sie przekonał a z drugiej strony jak daje radę bez to i tez dobrze No i u nas piastki a raczej kciuk to juz od jakiegoś czasu leci do buzki i mlaska ile wlezie Jak robi to przez sen to czasem uda mi sie go oszukać i wcisnąć smoka ale tez muszę wtedy stać i wpychac spowrotem bo wypluwa. No a od tygodnia mały sie tak slini ze szok Jak wcześniej zdarzało mu sie robić bombelki tak przedwczoraj jak go wzięłam na ręce brzuszkiem do ziemi to tak mu słomy leciały jak Sliniakowi z "rodziny zastępczej" Ze w kuchni to musiałam płytki wyierac bo mokre plamy były

- agamo
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 8

- gusiek_kom
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
Jestem z Majówek 2013, mam cudownego synka Maksia.
W październiku otworzyłam sklep internetowy www.maksiowo.com
Serdecznie zapraszam do odwiedzania sklepu. Asortyment cały czas poszerzamy
Dla zarejestrowanych Klientów 10% rabatu na pierwsze zakupy
pozdrawiamy
Agata i Maksio
http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=57950
- nike84
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-

U nas noc bardzo udana z jedna pobudką na jedzonko

U nas najbardziej do tej pory sprawdził się smoczek chicco. Całkiem nieźle sprawdza sie też smoczek dr browns z jakimś kanalikiem odpowietrzającym czy cos takiego. Osobiscie nie lubie smoczków lovi, ale jakoś ogólnie produkty tej firmy nie przypadły mi do gustu

Co do czyszczenia uszek to teraz nawet w szpitalu nam mówili, że takim maluchom nie wolno czyścić uszu w środku, a już tym bardziej patyczkami. Jedynie jeżeli podczas kąpieli dostanie sie tam trochę wody, można zwykłym wacikiem przetrzeć małżowinę i delikatnie przy wejściu do uszka. I tak też robimy

Dziewczyny mam pytanie odnośnie pierwszej miesiączki po cc. Czy u Was była ona też taka obfita??

- papi88
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-

moje dziecko ladnie dziś spalo po za tym ze przy zmianie pieluszki zasikał wszystko i musiałam go przebierac

krakowianki u was chyba dziś ladna pogoda??jak tak to pozazdroscic bo u mnie leje znow

- SerekWaniliowy
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
Eureka!

Odkryłam sposób by mieć godzinkę lub 2 dla siebie przed południem

Mam nadzieje, że w związku z moim odkryciem i tym, że Tatuś wraca to znajdę czas by byc z Wami na bieżąco

Całuje Was i Szkrabiki

- akina_zet
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Kocham Cię CÓRCIU całym serduchem :)
A ja mam dzis jakąś dolinę, martwi mnie to, że Iga ciągle przekręca główkę na lewą stronę, co jej wyprostuje albo przełożę na prawo, to i tak leci na lewo

Do tego jakoś mało dziś je

Marcik, ja mam 7 kilosów na plusie! Karmniąc i nie jedząc słodyczy i smażonego, mnie to już w ogóle załamka w tym temacie dopadła

Patryś sliczny!
Nie mam weny na odpisywanie, wybaczcie kochane.
Buziaki dla Was