BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2013 =)

11 lata 7 miesiąc temu #663930 przez Monika23083
Cześć dziewczyny!

Ja już jak zwykle na nogach, coś ostatnio nie mogę dłużej pospać..no trudno:)

Paulina i Magda, dbajcie o siebie! Rzeczywiście trzeba się znowu cieplej ubrać, ja wczoraj wyciągnęłam z szafy płaszczyk jesienny..jeszcze się zmieściłam:)

NataliaLenka bardzo ładne imię, sama znam ze 3 dziewczynki o tym imieniu, cudne dzieciaczki:) rzeczywiście Lena to imię bardzo popularne teraz:) i niektórzy zamieniają na Nela:) jeszcze troszkę czasu masz na upewnienie się co do imienia:)

Alivvamnie też imię Jessica kojarzy się z dziećmi z pewnej dzielnicy Kalisza. Często jestem z moją Mają na placu zabaw w centrum i widzę 2 mamy kopcące fajki przy wózkach z Jessicą i Brajanem ( Brianem) właśnie.

Iwona ale zaszalałaś! Poproszę o linka dla Jasia:)

Ania31
witamy w naszym gronie!

Imię Jaś też nie do końca się wszystkim podobało, chociaż nikt głośno tego nie powiedział. Ale reakcja: " aaa....Janek" mówi sama za siebie. Mam to gdzieś...

Ogólnie jak słyszę o " dobrych radach" to mi się ciśnienie podnosi. Pisałam juz kiedyś o najlepszej jaką udało mi się dostać od przyszłej teściowej: " jesteś taka szczupła , że na pewno poród to będzie masakra. Trzeba zapłacić za cesarkę, po co się męczyć". Kobieta nie ma bladego pojęcia co mówi.Oświadczyłam że chcę w miarę możliwość rodzić naturalnie, pewnie po porodzie będzie czekała aż przyznam jej rację..wczoraj zadzwoniła z pytaniem: " Leci Ci już krew z nosa?" - " Nie" - " A to jeszcze poleci.." no i jak tu nie zwariować.

Wczoraj przyjechała nareszcie przyjaciółka z Holandii, jest w starszej o 2 miesiące ciąży, ale brzuszek ma mniejszy :) no to rośniemy z Jankiem w siłę, a co!:) potem byłyśmy na zakupach w Lidlu i kupiłam za jej namową te spodnie niebieskie dżinsowe ciążowe. Bardzo wygodne swoją drogą:) Śmiechu było dużo, bo przymierzyłam na rajstopy i nie mogłam ich potem ściągnąć, a koleżanka zamiast pomóc to prawie się rozłożyła ze śmiechu pod koszami...

Dzisiaj zakupów ciąg dalszy...

Miłego dnia dziewczyny!:)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 7 miesiąc temu #663932 przez Monika23083
te ubranka kupujecie niesamowite:)

A mi się bardzo spodobała ta bluza dla chłopca i chyba ją kupię tylko muszę jeszcze uzbierać parę ubranek, bo skoro 10 zł za przesyłkę bez względu na ilość to szkoda kupować 1 ciuszek:)

niemowleceubranka.pl/bluza-kapturem-p-29...?manufacturers_id=32

11 lata 7 miesiąc temu #663969 przez Nubi
Monika, zaloze sie ze Twoja Pani dobra rada Ci cholernie zazdrości ze tak ładnie wyglądasz :silly:

Jestem mamAsią

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #663972 przez kalina
Dziendoberek:-)
ja tez po 7 sie obudzilam i pospane. a w nocy kolo 2 usnelam. wczoraj mialam wypad ze znajomymi i doszlam do wniosku ze stanowczo za zadko gdzies wychodzimy. trzeba sie rozerwac poki jeszcze mozna:-)

Iwonka ales bzika z tymi imionami dostala:-) pewnie tez bym cie nekala zebys mi cos znalazla ale nie wiem nadal jakie cora bedzie miec imie. juz mnie to wkurzac zaczyna ze sie dogadac nie mozemy. a jak cos razem zaakceptujemy ze moze byc to i tak nie powala i nie jestesmy w stu procentach przekonani

Witaj Aniu:-)

[img]http:// www.zapytajpolozna.pl/ components/com_widgets/ view.php?sid=61621 [/
url]

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #663975 przez iwonta_kg
Dzień dobry dziewczęta.

Monika i Natalia Wyslalam wam linki do podpisu na priv :)

Kalinka decyduj się decyduj to znajdę ci napewno cos pięknego :)

Na zawsze w moim sercu Krystianek 16.04.2012 [*]

11 lata 7 miesiąc temu #664006 przez zuzuzanta
iwonta_kg widzę, że wczoraj miałaś artystyczną wenę :laugh: . Bardzo ładne te imiona zrobiłaś.
Witaj Ania31 im nas więcej, tym weselej.
Villemo kuruj się i dużo zdrówka życzę!
niagara, jeśli chcesz mieć córkę gadułę, która nie potrafi usiedzieć 20 sekund w jednym miejscu, to daj dziecku na imię Zuza. Ja mam taki wypasiony egzemplarz od prawie 11 lat w domu i jestem bardzo szczęśliwa :laugh: .

Kasia

11 lata 7 miesiąc temu #664011 przez Nubi
Zuza bardzo fajnie i wczoraj miala chyba imieniny :)

Jestem mamAsią

11 lata 7 miesiąc temu #664015 przez Monika23083
Iwonta

Nie dostałam chyba linka, tylko samą wiadomość. Możesz sprawdzić, bo pewnie okaże się że jestem ślepa :laugh:

11 lata 7 miesiąc temu #664026 przez iwonta_kg
Monika23083 napisał:

Iwonta

Nie dostałam chyba linka, tylko samą wiadomość. Możesz sprawdzić, bo pewnie okaże się że jestem ślepa :laugh:

już wysłałam wiadomosc z linkiem na prv :)

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #664028 przez iwonta_kg
Jeszcze mam ewentualnie takie:

i jeszcze jedno :)

11 lata 7 miesiąc temu #664037 przez niagara
Cześć Dziewczyny :)
Sama już nie wiem co z tym imieniem :) Na szczęście mamy jeszcze trochę czasu na zastanowienie :blink: Chyba jednak zrezygnujemy z lenki ze względu na zbyt dużą popularność :dry:

Iwonka ja też nie dostałam linka, tylko samą wiadomość :)

11 lata 7 miesiąc temu #664041 przez iwonta_kg
Dla Kingi mam:

Natka już Ci ślę wiadomość :)

eejjj to muszę nowego imienia dla Ciebie szukać! ale Lenkę jakby co też będziesz miała :)

11 lata 7 miesiąc temu #664043 przez iwonta_kg
kurcze nie moge wyslac linka :/ zrobimy inaczej

to dla natalii

[ i m g ] h t t p : / / d l 4 . g l i t t e r - g r a p h i c s . n e t / p u b / 2 6 5 1 / 2 6 5 1 3 3 4 z 1 n j 2 p j e 2 f . g i f [ / i m g ]

a to dla moniki

[ i m g ] h t t p : / / d l 5 . g l i t t e r - g r a p h i c s . n e t / p u b / 2 5 4 0 / 2 5 4 0 8 7 5 n 0 f 6 k w 1 i 8 m . p n g [ / i m g ]

po kazdym znaku zrobilam spacje. musicie sobie polaczyc tego linka zeby wkleic go w podpis.

11 lata 7 miesiąc temu #664045 przez kocham_cie
dzień dobry mamuśki... mleko z czosnkiem i miodem może i paskudne ale skuteczne... noc przespana, wypocona, i rano został tylko ból głowy... ale po kawce przeszło:)

Co do imion to u mnie na szczęście wszystkim się Antek podoba tzn wszystkim w rodzinie... tylko znajomi jak pytają o imię i mówię Antek to jeste..... długa przerwa... i oooo ale ładnie.... cóż za obłuda... a prawda jest taka że z imionami dla chłopców też jest dosyć ciężko... mam wrażenie że ładnych imion dla dziewczynek jest dużo dużo więcej... ostatnio słyszałam w parku jak mam wołałą za córką TOLA- jak dla mnie rewelacja:)

Natka Lenek rzeczywiście jest sporo:( u nas w gazecie też co piątek są zdjęcia noworodków i też co druga to Lena...

dobra zbieram się bo teściu ma dziś urodziny i jedziemy nad prywatny staw na rybkę- taką samodzielnie złowioną i upieczoną... mniami

buźka :kiss:

PS... kurcze ale jeste zimno, słoneczko świeci a za oknem tylko 13 stopni :S

Magda M

11 lata 7 miesiąc temu #664051 przez iwonta_kg
Moja kuzynka w zeszłym roku we wrześniu urodziła Lenkę :)

Madzia podobuje Ci się? :)

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka