- Otrzymane podziękowania: 189
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Wrzesień 2015
Mamusie Wrzesień 2015
- kasandra9
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Asiu, masz rację, że ćwiczenia najkepsze.odkąd wstałam i zaczęłam ją nosić, podnosić, to praktycznie mi przeszło
Rety, to ja ubieram córkę jak na lato:D moja ma body dł rękaw lub krótki i na to T-shirt na długi, reginsy, skarpetki, buty, kurtka, apaszka, czapka cienka) i tylko kocyk polarkowy ten zółty co od poczatku uzywam:)czasem narzucę na chwilę to przykrywadło od nosidełka, ale nawet nie zapinam tego tylko kładę na kocyk...i zdrowa, bez karatów itp. do chusty tak samo ubieram, albo zamiast opcji leginsy i skarpetki to rajstopy, tylko i od razu buty.
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- kasandra9
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- asiekasiek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 278
- kasandra9
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Zazanna
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 249
Asiek u mnie podobnie pobudki dziś Ja mam teraz taki rytuał, że jak Bobas uśnie wieczorem, to ja siedzę w "internetach", pije herbatkę itp. aż mi się bateria wyczerpie i wtedy idę spać -zazwyczaj jest około północy wtedy. No i wczoraj około północy wtulam się w mojego szkrabka żeby go ucałować przed moim snem i ..czuję, że mam bobasa z niespodzianką -.-' No i dawaj na śpiocha go ogarnąć, bo przecież nie zostawię go z towarem żeby mi się nie poodparzał i oczywiście się obudził i śmichy hihy i nagle wielce głodny -choć ostatnio na pierwsze karmienie budzi się około 3-4. Zatem zjadł o północy, a potem co dwie godziny. Wybiłam go z rytmu tym przebieraniem ehh.
Ale jest na tyle kochany, że teraz usnął na pierwszą drzemkę ..sam !
W ogóle sam przestawił godziny i teraz wszystko robimy o godzinę wcześniej
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
O matko Kas jakie sen hahah
Zumba w domu super sprawa ! Ja tańczę przed bobasem, a on się ślini
Właśnie jak ubieracie? Bo jak zobaczyłam Lenkę, to stwierdziłam, że zamrażam dziecko
My spodnie, grube skarpety, body dł.rękaw, ocieplana bluza, kombinezon zimowy, chustka na szyję, super ciepła czapa, cienki kocyk, ewentualnie płachta od wózka. Rajstopy mu zakładałam jak było poniżej -5. Jak go wczoraj sprawdzałam po spacerze to był cieplutki wszędzie, ale może powinnam jednak grubszy kocyk? No i ja mu nie zakrywam buzi, bo on zaraz zaczyna wyć i ściąga
Ooo Kas jak dobrze, że też tak ubierasz ! Już zaczynałam robić sobie wyrzuty, ze jestem wyrodną matką
Dziewczyny z marudkami przyjeżdżajcie do mnie, odkryłam w głowie półkę z zapasową cierpliwością
- mysia5
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 135
Zaz jaki słodki Bartuś !
Kas, a jak jej robisz kaszkę to normalnie w butli dajesz? raz dziennie? zamiast mleczka?
- me.ch
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 245
Mysia ten kleik ktory ja kupuje bobovita nutricii jest bezmleczny, ani u nas ani u Kas (a oni tez na pepti) nie bylo problemow z brzuszkiem, za to poprawia smak:D
Ja przy sniadaniu do zageszczenia dodaje dwie miarki do pelnej porcji mleka (uzywam miarek z bebilonu, czyli na 180ml wody daje 6mm+2kleiku), a jak chce dodac do mleka ale nie robic zbyt sytego to na 180 ml wody daje 5mm+1 lub 2 kleiku, tak na oko celuje z tym bo w sumie ciezko to rownoznacznie policzyc ale wychodzi mi ze kleik sam w sobie ma mniej kalorii niz mm wiec daje 2 miarki kleiku zamiast 1 miarki mleka. W twoim przypadku dalabym na 150ml wody 4 miarki mleka i 2 kleiku:)
- me.ch
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 245
- jurada
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 174
Lena śpi ale przy cycu.
Miałam dziś jechac do kumpeli ale jednak nie jadę. Ona gorączkuje więc odpuszczam.
- kasandra9
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mysiu kochana, ja daję w butelce:) tam jest wg instrukcji 140 wody i ok. 5 łyżek, ja daję tyle wody i 4 takie powiedzmy czubate...i wychodzi mi takie że spokojnie smoczkiem do kaszek Agacia zajada. Meszka daje łyżeczką i owoc do tego:) U mnie jak kaszka mało to jeszcze daję jej mleka. I np. dziś zjadła ok 140 tej kaszki (już beczałam za jedzeniem, wiec z pospiechu i stresu nie zerknelam czy bylo 140 czy cos mi się przy wlewaniu do butli wylało -tzn. czy duzo:) bo rozrabiam w miseczce i przelwam do butli (muszę inny patent wykombinować)) i dopiła jeszcze 20 mleka. Uśpiłam ją na ramionku i zaryzykowalam odłożenie do leżaczka i....udało się!!!!!!!!!!!!!!!!!))))))))))))))) to czas na zrobienie śniadania i dokoncze ogarniac sobie wlosy i make up:)
- kasandra9
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
edit. dlatego jeszcze nie wprowadzilam na stałe obiadku z warzyw czy zupek, próbujemy sobie i np. wczoraj nic nie było. Bo jednak i Pepti i kaszka i stałe prod. i zwykły Bebilon...troszkę dużo:) Ale kaszkę na śniadanko daję któryś dzień - tak ok. 10 jemy
- jurada
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 174
Bo kaszki to wiem ze sa i na wodę i na mleko.
- Zazanna
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 249
A w ogóle to już poprosiłam Mamę aby mi przywiozła spacerówkę (bo nie miałam gdzie schować i jest u niej) i jak mi przywiezie to się przerzucamy
Jaki polecacie śpiworek do spacerówki? B. jeszcze nie nosi bucików, więc chcę aby mu ochraniał stópki Tylko ja bym chciała właśnie niezbyt gruby
Ranyyyyy.... zmęczona jestem. Wczoraj Bobasek był super grzeczny, ale spędziliśmy cały dzień bez taty (T. wrócił przed 22), a dziś się nawet nie widzieliśmy, bo wstał jak spaliśmy ehh. No i się czuję jakbym od wczoraj rano (bo tak jest w sumie heh) tylko ja się nim zajmowała (T. go tylko uśpił wczoraj) i już padam z nóg choć dopiero 11.
A jeszcze Bobasoo jakoś telepatycznie nauczył się od Lenki ..piszczeć I ćwiczy od rana zawzięcie
- mysia5
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 135
może uda mi się dziś skoczyć do rossmanna to kupię i spróbujemy dam mu raz w dzień i jak się uda to będę próbowała na noc, może w końcu zacznie mi spać całe nocki
- kasandra9
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Zaz, ja tak mam w większości :P:P
Co do kleiku czy na wodzie można to nie wiem...na pewno się zrobi, ale chyba mało kaloryczne będzie bez mleka, Meszka chyba też coś pisała o tym. A Juradko nie możesz na mm zrobić jej na noc po prostu?