BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Wrzesień 2015

8 lata 11 miesiąc temu #1025227 przez Rita87
Ja się nad taką matą zastanawiałam, ale trafiłam na takie coś: chochliczek.com/o-matach-edukacyjnych-i-ich-bezpieczenstwie/ www.sosrodzice.pl/puzzle-piankowe-dla-dzieci/ i chciałam kupić taką matę jak ma własnie autorka bloga, ale to i tak się ślizga :dry: no ale te Ludi są super więc muszę zbadać temat głębiej :) i Staś ma dostać od dziadków taki fajny dywanik misia, więc zobaczymy jak się sprawdzi :)

Kurcze zamiast spać to ja oczywiście na forum, a miałam dzś położyć się wcześniej :P

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

8 lata 11 miesiąc temu #1025228 przez kropka 889
Asiek jak ja pierwszy raz przeczytałam jak napisałaś ze wyszłas na pole to sobie pomyślałam "ciekawe co ona tam robi na tym polu " ale później dowiedziałam się że u nas to podwórko
U nas byli znajomi którzy maja 1.5 roczna core. Jak odpaliłam projektor nad lozeczkiem małej to zaczęła bić brawo i się cieszyć

8 lata 11 miesiąc temu #1025229 przez Rita87
o taki dywanik: www.gonzo.com.pl/mis_dywanik_ekri/

Znajomy taty kupił swojemu wnuczkowi i ten podobno jest zachwycony i mój tata też się uparł, że musi kupić :)

Agatka Jaś już sobie smacznie i spokojnie śpi i to najważniejsze, tak jak pisze Meszka nic już nie pamięta, a biedna mama cały czas przeżywa ;) taki los matek właśnie :P

Ja się dziwę, że mnie nie wywalili :P ale się cieszę, bo serio sporo się dowiaduję B)

8 lata 11 miesiąc temu #1025230 przez asiekasiek
Rita bo "na pole " to na pole a "w pole" to robić w polu :) dla mnie brzmi dziwnie na dworze bo kurde ktoś idzie czy jest "we dworze" :huh: a w każdej miejscowości prawie jest dwór wiec hmm każdy tam idzie czy jest ;)

migawka=bilet ? wygooglowalam jak coś :P

a i mówimy se : " ja se pójdę" "ja se zrobię" i nie tylko na wsi taj mówią bo ludzie w Krk tez bo aż przysluchuje się :)

Agata a język śląski jest w ogóle super. koleżankę mam z Rybnika pracowaliśmy razem i jak zaczęła mówić to nic nie rozumiałam u zgadywalam co mówi :)

8 lata 11 miesiąc temu #1025231 przez asiekasiek
Kropka padlam haha :D

Rita o ciekawe artykuły. aż poczytam i tez myślałam nad taką z bloga ale właśnie ślizga się... a misia mi nie chce wyświetlić na kom. jutro zobaczę na laptopie. ale kubki hmmm... oczami wyobraźni widziałam wszystko na podłodze...

a co myślicie o kubkach ze słomka? ?

ok lecę spać bo o1 pewnie pobudka będzie :D

8 lata 11 miesiąc temu #1025258 przez me.ch
Kasia, super newsy:) jeszcze chwila i sam się będzie kładł o 20;)

Asiek, to dokładnie ten co my mamy i jest właśnie super bo tam jest taka zaślepka która powoduje że picie samo nie leci tylko trzeba ssać:)

No o Rita tu własne z logopedycznego punktu widzenia te niekapki z których samo leci nie są za dobre bo po prostu samo leci, a dziecko nie uczy się ciągnąć.

A kubki że slomka Asiek też są super dla dzieci i potem.juz nawet dużo lepsze bo właśnie nie zanika ten odruch (znów logopedyczne).
My mamy że slomka z tomee teepee akpolbaby.pl/pl/kubki-niekapki-i-bidony/...e-5010415470232.html będzie dobry ba wyjscia
Mamy też na potem do domu kubek jakubek z canpolu :)

A na pierwszy trening polecam właśnie te aventu co Asia wkleila lub coś w ten deseń bo są łatwiejsze niż rurka a te są ok bo właśnie trzeba ssać u samo nie leci:)

8 lata 11 miesiąc temu #1025261 przez Zazanna
Dzień dobry :laugh:

Jak tam humorek z rana? :)
Dziewczyny T. się uparł na chodzik, weźcie coś doradźcie.. jedyny plus to moja Mama mu przemówiła, że chodzik dopiero jak już dziecko samo wstaje, że wcześniej to nie.. A jak już to jaki żeby był najmniej chodzikowy i zdrowy?

A w ogóle to już byłam z piesą i pieruńsko zimno jest, a teraz piję kawkę i się relaksuje B) A później idę z Bobaniem kupić mu miseczkę i łyżeczkę B)

Kasia jak cudownie z mopsikiem :woohoo: :woohoo: :woohoo:

Minion większy od Kubusia hahahaah :laugh: Super :laugh:

Agatagama przypomniałaś mi, kiedyś chodziłaś z chłopakiem ze śląska i on do mnie "masz zrywki", a ja oczy w słup i mi parę minut tłumaczył o co mu chodzi :laugh: Albo mówił "idę się okąpać" -i to było dla mnie tak nienaturalne, że go z automatu poprawiałam i się wściekał :P

Asiek ja używam palmers kakaowy i jestem w nim zakochana :) Jak się wysmaruję to T. zawsze mówi do bobasa "mama się wysmarowała ciasteczkami" B)

8 lata 11 miesiąc temu #1025263 przez Zazanna
Poczytałam jeszcze trochę. Nie zgadzam się na chodzik i kropka. Już jestem zła. Trudno najwyżej będzie awantura :angry: B)

8 lata 11 miesiąc temu #1025265 przez agatagama
Zaz to on pewnie był z zagłębia, czyli np sosnowca, znienawidzonego przez ślązaków :P bo my tak nie mówimy i to tępimy :P oni mówią też "złapę" zamiast "złapię" aaa denerwujące :P a ze zrywkami to sama nie wiem o co chodzi :P
Zaz może lepszy będzie pchacz zamiast chodzika?:)

8 lata 11 miesiąc temu #1025266 przez me.ch
A krzesełko Asiek już mamy tez, nie wiem czy pamiętacie to slawetne foto z kiełbaska które P zmontowal jak przyszło krzesło;)

ecx.images-amazon.com/images/I/71bH3fFDZEL._SL1500_.jpg

Mi zależało na tym zeby było drewniane bo plastik średnio do mnie przemawia, jakoś wolę naturalne (tak samo z zabawkami zresztą, przerażają mnie wizję o tych kolorowych grajkach które są przed nami w najbliższej przyszłości...) no i drugie, bardzo chciałam żeby rosło razem z dzieckiem. Dodatkowo żeby wysokość mniej więcej pasowała do stołu jadalnego żeby jak trochę się ogarnie można było wyjąć tacke i żeby jadł z nami przy stole bo moim zdaniem to jest ważne w tworzeniu rytuałów, dla mnie takie małe rytuały są najlepsze :)

Tu jest taki artykuł który już kiedyś wysyłałam Kas , www.nebule.pl/wspolny-czas-przy-stole-z-tripp-trapp-konkurs/

Generalnie stokke było moim faworytem jeśli chodzi o krzesła ale jest zdecydowanie za drogie więc znalazłam sobie coś w ten deseń:)

Więc jeszcze raz podsumowując moje trzy punkty do spełnienia były takie:
1. Drewno
2. Rośnie z dzieckiem
3. Może stać przy dorosłym stole

:)

Zazku ja też słyszałam że chodziki to jest no go niestety...

8 lata 11 miesiąc temu #1025267 przez me.ch
A ja jestem ze śląska znaczy koło Rybnika właśnie i mówię po polsku i wstyd się przyznać ale czasem kolegów w klasie nie mogłam zrozumieć ;)

Ale te wszystkie se, pole, zrywki (u nas się tak nie mówi ale miałam kumpla spod Częstochowy i on mnie oswiecil), okapac itp rozumiem. Ale też mnie denerwują ;)

8 lata 11 miesiąc temu #1025269 przez Kasia888
Dzień dobry :)
To mamy przekrój regionalizmów, fajnie :) też kiedyś pamiętam na wakacjach kolega gadał po śląsku i nic nie rozumiałam może niektórych słów się domyślałam :laugh:
Zaz podobno chodziki w opinii lekarzy wywierają jakiś negatywny wpływ na postawę itp. szczegółów nie znam, bo jeszcze nie zagłębiałam się w ten temat, najlepiej zapytaj lekarza jak będziesz z Bartusiem, myślę że wpłynie to na zdanie Twojego T.
Meszku poszedł spać o 21 ale za to wstał o 7 zaczął gadać i w efekcie mama jest zmęczona :laugh:
Meszku śliczne krzesełko mój mąż podobnie jak Ty jest strasznie za wszystkim co z naturalnego drewna :) u mnie to zależy jak coś mi się podoba to może być i z plastiku ;) ale wiadomo naturalne materiały są bardziej trwałe.
Podziękowania: me.ch

8 lata 11 miesiąc temu #1025273 przez asiulek_dolls
witamy się po długaśnej (-jak zwykle) przerwie....
sorry za nieobecność ale święta, święta i po świętach ruszyliśmy z masażami Matiego i od 3 do 5 godzin dziennie (prawie codziennie) poza domem więc wyszło jak wyszło i niestety na forum czasu brakło... a że tyyyyle się tutaj działo to ledwo nadrobiłam i nie ma szans że odniosę się do wszystkiego więc może z bardziej bieżących spraw...

Asiek jak niekapki, bidony i tym podobne to tylko tommee tippee!! na Kacperku przetestowałam już sama nie wiem ile kubeczków i wszystkie niekapki kapały!!! z avent używaliśmy butelek i są super ale niekapek jak dla mnie dramat, trochę inny mieliśmy niż ten co wrzuciłaś linka ale w środku każdy jest taki sam... no i jak wkońcu trafiliśmy na bidony tommee tippee to odetchnęłam z ulgą, Kacper mógł kubkiem rzucać i nic sie nie wylewało, bliźniaki też już maja swoje kubeczki - te od 4msc i pomimo że ustnik dość duży to sobie radzą i zadowoleni bo jak im się picie znudzi to się tym ustnikiem bawią masują sobie przy okazji dziąsełka więc pomocny tez teraz kiedy zęby w drodze
www.tommeetippee.pl/thrills-not-spills/

Zaz nie daj się!! zdrowie i kręgosłup Bartusia są warte nawet awantury z ukochanym!!

z/w cdn....

8 lata 11 miesiąc temu #1025276 przez asiulek_dolls
doczytałam teraz co me.ch pisała i z naszych samo nie leci... u nas słomka się nie sprawdziła bo Kacper był przyzwyczajony podnosić/ przechylać butelkę i jak rurka w górze to nie poleci picie i się wściekał za to kuzynki synek był na cycu i zadnych smoczków i niekapków nie uznawał i tylko z łyżeczki albo przez rurkę pił
a z tych z tommee tippee fajny jest na później ten bidon łyczek

8 lata 11 miesiąc temu #1025278 przez Zazanna
Agatagama z Siemianowic, Sosnowca też nie cierpi :P Zrywka to siatka foliowa -taka jak w sklepie dają :P
No ja uważam, że pchacz tak, tylko ten się zaparł -.-' Ale ja mu zaraz posklejam artykuły medyczne i nie ma mowy.

Ale pyszne śniadanie... -.-'

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia