- Otrzymane podziękowania: 182
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Wrzesień 2015
Mamusie Wrzesień 2015
- Kasia888
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Kasia888
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- basiek149
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 170
Byliśmy dziś od rana u szwagierki i tak jakoś dzień uciekł
I próbowaliśmy dziś pierwszej marcheweczki! Marcheweczki ze słoiczka - właśnie tego z bobovity co dostaliśmy w tym pudełeczku z próbkami od nich. Na początku niepewnie ale później mu zasmakowało i już sam otwierał chętnie buziaka. Ale tylko na spróbowanie mu dzisiaj dałam. I pomimo, że tej marchewki naprawdę dużo nie zjadł to w marchewce było wszystko
W ogóle pediatra Kuby przepisała mu kiedyś maść cholesterolową. I jak według jej zaleceń zaczęłam go nią smarować to ta wysypka na ciele zrobiła się jeszcze gorsza. I pomimo, że ona nadal nam kazała go tym smarować to postanowiłam jakiś czas temujednak ją odstawić. I wiecie, że od tego czasu skórę ma idealną?! Myślałam, że maść dla alergików nie powinna uczulać a tu jednak. Ale cieszę się, że już się z jego skórką uporałam i na nowo ma piękną mięciutką, gładziutką jak powinno być u takiego brzdąca
Zaz mi też się od zawsze marzył rudy kolor ale jakoś nigdy nie miałam odwagi... Zresztą włosy farbowałam bardzo bardzo bardzo dawno i już długo długo mam swoje naturalne
Pesq ja chyba bym odpadła po jednym drinku tak dawno % nie piłam... Ale kto to wie, kto to wie...
- basiek149
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Kiedyś to było właśnie na tej stronie jak się odpowiada a teraz tego nie widzę...
Kasia śliczne te body! Będzie mały elegancik z Jasia
- Kasia888
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
tylko teraz nie wiem czy te e-maile nie przychodzą przypadkiem do kogoś obcego mam nadzieję że nie...
- basiek149
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
KasiaBasiek mnie też te powiadomienia wkurzały i zmieniłam adres e-mail na wymyślony
tylko teraz nie wiem czy te e-maile nie przychodzą przypadkiem do kogoś obcego mam nadzieję że nie...
O matko, padłam hahaha to ci się udało Sprytnie
- Kasia888
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- asiulek_dolls
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 91
- mysia5
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 135
wiecie co, przestudiowałam sobie własnie dobrze tą stronkę bobovity i tam jest coś takiego że można sobie zrobić taki jadłospis dla malucha i pokazują w jaki dzień co podać itd i strasznie mi się to spodobało, jako że dopiero startuję z wprowadzaniem jedzonka to dla mnie to bardzo przydatne, i na pewno coś skorzystam z tego niektóre pewnie zrobię po swojemu ale generalnie mniej więcej już będę wiedziała o co chodzi i jakoś tak mniej się boję
fajne, polecam
Basiu my też dzisiaj próbowaliśmy marcheweczkę pierwszy raz chyba się udało powolutku będę wprowadzać
a ogólnie jak się podaje posiłeczek zamiast mleczka to maluch ma zjeść cały taki słoiczek 125gram np.?
- me.ch
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 245
Ps. Ja oznaczylam w swojej skrzy ce te powiadomienia jako spam i teraz prosto tam lądują a ja co jakiś czas czyszczenie tam robię
Uciekam, jutro pewnie pojedziemy na wycieczkę skoro toyo już chodzi, ale będziemy może wieczorem
- mysia5
- Wylogowany
- rozmowna
ale już są za małe...
- Kasia888
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Asiulek dobrze, że tak szczegółowo to opisałaś.
Jasiek ma takie mocno czerwone plamy na bokach twarzy i smarujemy to maścią sterydową i wszystko znika, ale nią można max 3 dni.
i potem spowrotem te plamy wracają i tak w kółko, chodzimy do dermatologa kolejna maść na przemian ze sterydową itp- masakra...
A do alergologa idziemy dopiero 23 maja, taki odległy termin na nfz
To naprawdę załamujące, że Kacperek już taki duży a oni nadal nie potrafią mu pomóc
Trzymam kciuki, żeby w tej nowej poradni zaczęli wreszcie działać w końcu od tego są
- mysia5
- Wylogowany
- rozmowna
- Zazanna
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 249
Asiulek dobrze, że to opisałaś, dziękuję Ja już sama nie wiem z ta alergią :/ Dziewczyny, a orientuje się któraś ile kosztują prywatnie te testy z krwi?
Meszku super wiadomość
Muszę pzrepchnąć, bo nie wiem co tam wyżej napisałyście wrrrr
- Zazanna
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 249
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Mysia, a jemu się czasem ta skórka nie podrażnia od pieluszki na brzuszku? I w zagięciach (na szyjce, pod paszkami i na nóżkach) też miał czerwone, ale się okazało, że to od odparzania po prostu. Pod paszkami aż mu skórka zaczęła schodzić -a ja to zauważyłam dopiero jak go rozbierałam u pediatry To na samym początku było. I teraz codziennie rano i wieczorem przemywam mu każde zagięcie i każde zagięcie smaruję cienką warstwą bephantenu i nie ma problemu. A jak raz nie posmarowałam wieczorem (w święta, bo biegaliśmy i goście i mi zasnął) to rano znów miał tam czerwone.. Aha i ja go kąpię co drugi dzień, no i po kąpieli wiadomo też smaruję. Po prostu pilnuję aby każde to miejsce 2 razy dziennie dostało swój przydział maści