BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Wrzesień 2015

8 lata 10 miesiąc temu #1026492 przez Zazanna
Pesq o 19:30 dopiero. Ale za to alergolog z samymi pozytywnymi opiniami :)
I z kaszkami ja te czekam, bo kaszki chcę dawać na mm, a nie moim, a nie wiem jakie będziemy mogli itd...

I jeszcze zapomniałam się pochwalić, że zamówiłam wkłady do jaśków i uszyję dla B. poszewki kolorowe i będzie miał w swoim kąciku w kojcu do pokładania się itp. :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

8 lata 10 miesiąc temu #1026493 przez basiek149
Ja rozszerzanie zaczęłam od podawania warzywek. cały zeszły tydzień marchew, teraz brokuł. I na spokojnie. Sprawdzę kilka warzyw osobno na początek a potem powolutku coś będziemy dalej działać.

8 lata 10 miesiąc temu #1026494 przez Zazanna
I jeszcze postanowiłam, że od jutra będę odkładać B. na noc do łóżeczka. Przynajmniej spróbuję. Najwyżej T. będzie marudził -trudno.
Najwyższy czas. To już duży chłopak :)
Ehh jak to napisałam to mi się smutno zrobiło... :P

8 lata 10 miesiąc temu #1026496 przez Zazanna
Aaa i w ramach przepychania jeszcze dopowiem, że wychodzi na to, że znów będziemy przekładać szczepienie :/ Przecież go z takimi glutami nie dam :dry:

8 lata 10 miesiąc temu #1026497 przez jurada
Zaz to ile razy B byl juz szczepiony po za szczepieniem po porodzie. 2czy 3?

8 lata 10 miesiąc temu #1026499 przez Zazanna
Juradka no właśnie raz tylko. Teraz powinien mieć tą szczepionkę między 3 a 4 miesiącem (już 2 razy przekładaliśmy)

8 lata 10 miesiąc temu #1026500 przez jurada
Szczerze... Ja co idę na szczepienie to się potem przez 2dni boje ze cos się będzie dziać. A jak R jest do 18.00 w pracy to juz w ogóle.

8 lata 10 miesiąc temu #1026501 przez Zazanna
Też się bałam i boję, tylko jeszcze dorzuć kilka dni przed- bo ja jeszcze przed panikuję ;)
Tylko kurka wodna jak mam z nim pójść.. Chcę aby wszystko było w terminie, a jak on cały czas z flukami bez przerwy to jak ?? Wrrgrrrrrrrrrrrr trzymajcie jutro wieczorem kciuki żeby się coś wyklarowało..
Malutek śpi już 2 godziny tak go wymęczyła ta cała akcja.

8 lata 10 miesiąc temu #1026502 przez pesq
pprze

8 lata 10 miesiąc temu #1026503 przez pesq
pyy

8 lata 10 miesiąc temu #1026504 przez Zazanna
A co tam pospamuję Wam jeszcze... :)

Właśnie sprzątałam kuchnię i spakowałam pierwsze butelki Bobaska, laktator i takie pierdółki... ahh. Teraz w tym miejscu w szafce stoją "dorosłe" miseczki Bobaska B) Ale to leciii... ani się obejrzymy, a będziemy ryczeć na ślubowaniu pierwszoklasisty <3

8 lata 10 miesiąc temu #1026505 przez Zazanna
Pesquś co się jąkasz? :laugh:

8 lata 10 miesiąc temu #1026507 przez pesq
Zaz wybacz mam nadzieje ze Cie nie uraże ale tak przyszło mi do głowy - jeśli T. będzie marudził to niech mądrala weźmie go do siebie :) I nie bądź smutna bo oboje się wyśpicie, a i tak na karmienie będziecie się tulić :)

Ja zamawiam na mlekolandia.pl kaszki z Holle (jednoskładnikowe, bez cukru, bez mleka, bez ulepszaczy bez owoców np. orkiszowa, jaglana itd.) i z nimi zaczne rozszerzanie bo alergolog kazała czekać z warzywami i zacząć od kleików i kaszek ale nie dopytałam jakich.. I pozamawiam też jednoskładnikowe słoiczki i może jakieś miski czy coś :P Ciężkie to wszystko..

Kurcze Zaz ciężko z tymi szczepieniami skoro u Was katar prawie cały czas.. :(

U nas pojutrze pneumokoki.

8 lata 10 miesiąc temu #1026510 przez Zazanna
No właśnie to samo zamierzam mu powiedzieć :)
Jutro wymelduje zabawki z łóżeczka i startujemy.
Mlekolandia powiadasz B)

8 lata 10 miesiąc temu #1026512 przez kasandra9
U nas tez sie nie dopieraja ubranka, sliniaki - ale ja się zapieram i nie goruje itd. Tych co sie nie dopiwraja używam znow do zupek i owoców;) moze kupie ten bluzkowy;)
Ja wybiwralam głównie sloiczki Gerbera:)wg mnie najlepszy sklad, a hipp i babydream najmniej ciekawy;) my obecnie na etapie na śniadanko kaszka do mleka Agatkowego i na obiad zupka - sama gotuje po testach sloiczkowych warzyw;) takze juz nie musze ich kupować:) dzis i wczoraj byla brokulowa - 150ml zjadla plus zapila 100 mleka...szok:-)dokladnie tak samo przez dwa dni:) no i tak 17-18 jemy deserek - owoce - no i tu sloiczki zeby jadła różne:-) tak pól sloiczka dziennie:)
Dzis bede gotowac zupę dyniowa na jutro:) dynie lubila wiec tez powinien byc hit:)
Pesq, słyszałam, ze Holle polecają;) takze pewnie dobry wybór:) ja do zupy sama dodałam kaszy jaglanej;)

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia