BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Wrzesień 2015

9 lata 9 miesiąc temu #972871 przez asiekasiek
dzień dobry :)

kurcze nie myślałam tak o szczepieniach ale widzę ze warto zastanowić się.

Magda śliczny brzusio:) fajnie ze w końcu odezwałaś się :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 9 miesiąc temu #972874 przez kasandra9
Ale napisałyście przez jeden dzień!:) Nie wchodziłam wczoraj, bo przyjechała moja mama i cały dzień latałyśmy;) Kupiłam wczoraj maluszkowi pierwsze ubranie i babcia też:P W Smyku takie przeceny (a weszłyśmy obejrzeć wózki), że taki piękny strój na następne Boże Narodzenie musiałyśmy kupić:P:P:P
Idę zaraz na to USG do szpitala, wczoraj się jednak nie udało....ale potem Wam napiszę, bo teraz się zbieram!:)

9 lata 9 miesiąc temu #972881 przez Zazanna
Helllo :)

Kasandra pokaż ubranko ! :D

Magda trenuję Muay Thai :)
A co do szczepień my będziemy robić. Czytałam o tym sporo i jednak przeważają wg mnie na plus szczepienia. Ryzyko jest zawsze -czy się szczepi, czy nie. A ze szczepieniem wydaje mi się mniejsze jednak.

Ja dziś wstałam o 6:30 i zrobiłam naleśniki :woohoo: I właśnie jem takiego z serem żółtym, chudą szyneczką i warzywami na ciepło mniam B)

9 lata 9 miesiąc temu #972883 przez Lidziun
szczepienia, no nie wiadomo co zrobic najgorsze jest to ze dziecko dostaje jednego dnia 3 szczepionki i wydaje mi sie ze to troche za duzo jak na jeden raz, kiedys szczepienia byly pojedyncze i chodzilo sie co tydzien, a teraz, my sie z mezm zastanawiamy, oczywiscie chcialabym szczepic dziecko ale przemawia we mnie glos wewn, kolejny autyzm w domu, nie wiem czy to "przezyje"

co do AZS Olek ma tak do 3 roku zycia ciagle cos mial ze skora, jak nie sucha to cala w kropkach na najsilniejsze objawy dostalismy krem z hydrokortizonem, wiadomo steryd ale pomagal, teraz pozostala mu bardziej sucha skora i stosujemy na to DEXERYL swietnie pomaga, oczywiscie emolienty wyprobowalam wszystkie jakie dostepne sa w aptekach i my mozemy stosowac tylko i wylacznie ALLERCO, ale nie ma go w centralnych aptekach i musze zamawiac z netu, a wiadomo tanie nie sa bo to dla dzieci

9 lata 9 miesiąc temu #972884 przez Lidziun
zapomnialam dodac ze olek to mial nawyzszy stopien AZS od 4 m-ca zycia i zapewne pozostanie do konca zycia tylko objawy beda lagodniejsze

9 lata 9 miesiąc temu #972891 przez sabina
dzien dobry ! :)

w sprwaie szczepien :) ja szczepie ....wszystkie leki maja jakies tam ryzyko wystarczy przeczytac ulotke reakcje uczuleniowe mozliwe dzialania niepozadane ma kazdy lek wiec i szczepienia tez maja ale czytalam ostatnio ze szczepienia nie maja zwiazku z autyzmem u dzieci wiec tak naprawde nie wiadomo kto ma racje

u nas sloneczny piekny dzien
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

9 lata 9 miesiąc temu #972892 przez jurada
Hej dziewczyny!
Zuzanka tak się zastanawiam odkąd wstalam co zrobić na obiad i... Natchnęłaś mnie na naleśniki :):)
Mmm z dżemem mi sie zachciało :P

9 lata 9 miesiąc temu #972895 przez jurada
Sabina nie lam się... Po deszczu zawsze wychodzi słońce :)

9 lata 9 miesiąc temu #972896 przez Zazanna
Oj Jurada nie wspominaj o dżemieeeee :D Cholerka od dziś próbuję się ogarnąć i zacząć jeść tyle ile potrzebuję -bo do tej pory to jadłam za dużo.
I za dużo słodyczy. A wczoraj w jakimś programie powiedzieli, że to co się je w ciąży też ma wpływ na późniejsze nawyki dziecka, a ja nie chcę aby całe życie siłą się powstrzymywało od słodyczy heh :P W sensie ja nie umiem zjeść paska czekolady, jak już otworze to jem do końca i nie mam umiaru.
No i boję się, że jak będę jadła tyle słodkości to się nabawię cukrzycy ciążowej. I tak teraz leżę i mnie ciągnie do słodkiegooo po śniadanku :)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

9 lata 9 miesiąc temu #972897 przez me.ch
Hej :) Ja też myślałam o nalnaleśnikach, ale chyba zwycięstwo należy do płatków z mlekiem, zwłaszcza ze mój P. dziś ma wolne i mamy blachę ciasta która wczoraj upieklam, wiec lepiej zaczniemy dzień lekkim śniadaniem ;-)

Ci do szczepień, my jeszcze się nie wglebilismy w temat całkowicie aczkolwiek planujemy poczytać o tym zanim podejmie się decyzję... Zobaczymy, narazie myślę jak Sabina, ale nic nie jest przesadzone :)

A dzisiaj wieczorem genetyczne usg :))

9 lata 9 miesiąc temu #972898 przez me.ch
Zazanna, z dżemem truskawkowym domowej roboty...mniam... :)

Co do słodkości mam podobnie - spróbuj trzymać w zamkniętej szafce albo nawet w pudełku i wyciągnąć tylko kawałek i zapomnieć ze reszta jest w szafie. Mi to trochę pomaga, jak leży przede mną to zjem i tyle....

9 lata 9 miesiąc temu #972900 przez Zazanna
Mech spróbuję :)

Dziewczyny podliczyłam moje śniadanie na ilewazy.pl w sensie 2 naleśniki z szynką, warzywami, serem i ketchupem i wyszło 829 KCal o.O
A ja bym jeszcz deser zjadła o.O

O rany chyba muszę faktycznie zwracac uwagę na to co jem i ile.. Kurcze mogłam nie walić tam tyle sera :P Ale było pyyyyszznnnneeee B)

A tak w ogóle to orientujecie ile powinno się jeść kalorii będąc w ciąży?

9 lata 9 miesiąc temu #972902 przez me.ch
Zazanna, ja czytałam ze na początku tyle samo co normalne zapotrzebowanie a później w drugim i trzecim trymestrze 300-400 kcal więcej tylko, bo mamy jeść dla dwojga a nie za dwojga...... Ale normalne zapotrzebowanie jest spore bo ok 2000 kcal w zależności od wagi wieku i wzrostu oczywiście :)

9 lata 9 miesiąc temu #972906 przez asiekasiek
oj dziewczyny narobiłyście mi smaka na naleśniki :P takie z dżemem truskawkowym (Będę skromna i napiszę, że w tamtym roku rozbiłam 6 słoików dżemu i wyszedł przepyszny w tym roku zrobię więcej dużo więcej :evil: )

ja dzisiaj na obiad robię kotlety jajeczne z frytkami z surówką z marchewki :) już posprzątałam w domku i teraz mogę poobijać się :)
ja przed ciążą nie miałam problemu ze słodyczami nie musiałam ich jeść, jak raz na miesiąc zjadłam czekoladę, czy princ polo orzechowe to m wystarczało, a w ciąży bym jadła ciasta, ciastka i inne różne słodkości :( teraz pije kawę i tak sobie myślę żeby lecieć do sklepu po coś słodkiego bo mam zaraz koło domu, ale powstrzymuje się :unsure:

9 lata 9 miesiąc temu - 9 lata 9 miesiąc temu #972909 przez jurada
Tale te 300 kcal wiecej to np. Będę jogurt.

Ja tam idę moja metoda i zapisuje co jem. Jak na razie stoję na 70kg a zamiast słodyczy zaczęłam jeść owoce... Mam rzut beretem pod hale mirowska... Wczoraj np. Zjadłam truskawek bo tak na mnie patrzyli ze straganu. A tak to jabłka gruszki, melony, winogrona... Mmmm pycha....

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia