- Otrzymane podziękowania: 278
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Wrzesień 2015
Mamusie Wrzesień 2015
- asiekasiek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
kurcze nie myślałam tak o szczepieniach ale widzę ze warto zastanowić się.
Magda śliczny brzusio:) fajnie ze w końcu odezwałaś się
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- kasandra9
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 189
Idę zaraz na to USG do szpitala, wczoraj się jednak nie udało....ale potem Wam napiszę, bo teraz się zbieram!
- Zazanna
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 249
Kasandra pokaż ubranko !
Magda trenuję Muay Thai
A co do szczepień my będziemy robić. Czytałam o tym sporo i jednak przeważają wg mnie na plus szczepienia. Ryzyko jest zawsze -czy się szczepi, czy nie. A ze szczepieniem wydaje mi się mniejsze jednak.
Ja dziś wstałam o 6:30 i zrobiłam naleśniki I właśnie jem takiego z serem żółtym, chudą szyneczką i warzywami na ciepło mniam
- Lidziun
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 20
co do AZS Olek ma tak do 3 roku zycia ciagle cos mial ze skora, jak nie sucha to cala w kropkach na najsilniejsze objawy dostalismy krem z hydrokortizonem, wiadomo steryd ale pomagal, teraz pozostala mu bardziej sucha skora i stosujemy na to DEXERYL swietnie pomaga, oczywiscie emolienty wyprobowalam wszystkie jakie dostepne sa w aptekach i my mozemy stosowac tylko i wylacznie ALLERCO, ale nie ma go w centralnych aptekach i musze zamawiac z netu, a wiadomo tanie nie sa bo to dla dzieci
- Lidziun
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 20
- sabina
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 33
w sprwaie szczepien ja szczepie ....wszystkie leki maja jakies tam ryzyko wystarczy przeczytac ulotke reakcje uczuleniowe mozliwe dzialania niepozadane ma kazdy lek wiec i szczepienia tez maja ale czytalam ostatnio ze szczepienia nie maja zwiazku z autyzmem u dzieci wiec tak naprawde nie wiadomo kto ma racje
u nas sloneczny piekny dzien
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- jurada
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 174
Zuzanka tak się zastanawiam odkąd wstalam co zrobić na obiad i... Natchnęłaś mnie na naleśniki
Mmm z dżemem mi sie zachciało
- jurada
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Zazanna
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
I za dużo słodyczy. A wczoraj w jakimś programie powiedzieli, że to co się je w ciąży też ma wpływ na późniejsze nawyki dziecka, a ja nie chcę aby całe życie siłą się powstrzymywało od słodyczy heh W sensie ja nie umiem zjeść paska czekolady, jak już otworze to jem do końca i nie mam umiaru.
No i boję się, że jak będę jadła tyle słodkości to się nabawię cukrzycy ciążowej. I tak teraz leżę i mnie ciągnie do słodkiegooo po śniadanku
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- me.ch
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 245
Ci do szczepień, my jeszcze się nie wglebilismy w temat całkowicie aczkolwiek planujemy poczytać o tym zanim podejmie się decyzję... Zobaczymy, narazie myślę jak Sabina, ale nic nie jest przesadzone
A dzisiaj wieczorem genetyczne usg )
- me.ch
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Co do słodkości mam podobnie - spróbuj trzymać w zamkniętej szafce albo nawet w pudełku i wyciągnąć tylko kawałek i zapomnieć ze reszta jest w szafie. Mi to trochę pomaga, jak leży przede mną to zjem i tyle....
- Zazanna
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Dziewczyny podliczyłam moje śniadanie na ilewazy.pl w sensie 2 naleśniki z szynką, warzywami, serem i ketchupem i wyszło 829 KCal o.O
A ja bym jeszcz deser zjadła o.O
O rany chyba muszę faktycznie zwracac uwagę na to co jem i ile.. Kurcze mogłam nie walić tam tyle sera Ale było pyyyyszznnnneeee
A tak w ogóle to orientujecie ile powinno się jeść kalorii będąc w ciąży?
- me.ch
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- asiekasiek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 278
ja dzisiaj na obiad robię kotlety jajeczne z frytkami z surówką z marchewki już posprzątałam w domku i teraz mogę poobijać się
ja przed ciążą nie miałam problemu ze słodyczami nie musiałam ich jeść, jak raz na miesiąc zjadłam czekoladę, czy princ polo orzechowe to m wystarczało, a w ciąży bym jadła ciasta, ciastka i inne różne słodkości teraz pije kawę i tak sobie myślę żeby lecieć do sklepu po coś słodkiego bo mam zaraz koło domu, ale powstrzymuje się
- jurada
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Ja tam idę moja metoda i zapisuje co jem. Jak na razie stoję na 70kg a zamiast słodyczy zaczęłam jeść owoce... Mam rzut beretem pod hale mirowska... Wczoraj np. Zjadłam truskawek bo tak na mnie patrzyli ze straganu. A tak to jabłka gruszki, melony, winogrona... Mmmm pycha....