- Otrzymane podziękowania: 245
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Wrzesień 2015
Mamusie Wrzesień 2015
- me.ch
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- jurada
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 174
- me.ch
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 245
A oto nasze zacmienio pocieszenie
Załącznik nie został znaleziony
- AgusiaKRK
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 49
- asiekasiek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 278
Jurada nie czekam na zaćmienie bo nawet nie wiem jakbym miała patrzeć
A i ja jestem z okolic krakowa. Gdzie chodzisz do lekarza?? Gdzie chcesz rodzić?/
- kasandra9
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 189
Najpierw się wcale do mnie nie odzywał, zerooooooooo! Całe USG ogólnie sporo trwało, chyba z 15 min. albo i ze 20. W końcu mówię - zapytam się, żeby nie wyszło, że się nie interesuję (przecież nic nie wiedział, że byłam prywatnie)...powiedział, że dziecko kiepsko się rusza, trącał mnie po tym brzuchu, żeby jakoś zachęcić je do ruchu, spodnie mi ufajdał tym żelem, blee. No to dalej pytam: czy dziecko wszystko ma, co trzeba - mówi, że nóżki, rączki są. No i koniec rozmowy. W końcu potem już wstaję i pytam, czy to źle, że kiepsko się rusza, a on, że a pani lata cały dzień? Mówię, że nie w sumie. No i on jeszcze, że WY WSZYSTKIE zachodzicie w te ciąże, a potem się martwicie, że coś tam....no debil...już chciałam mu powiedzieć, że chyba na ty to jesteśmy jeszcze.... wydrukował te zdjęcia, ale nawet mi kawałka nie pokazał. Nic się nie dowiedziałam, ani ile ma dziecko cm, czy ma wszystkie organy, o przezierności, itp., to nawet nie wspomnę, a o tym, żeby np. o PAPP-A coś wspomniał-zapomnijcie. Jak można potraktować tak przyszłą matkę? W dodatku opis badania będzie za tydzień, ale będzie wysłane czy tam coś do mojej lekarki, więc dowiem się czegoś 1. kwietnia...nie pomyślał nawet, że gdyby coś faktycznie nie tak, to że który to już tydzień będzie i o ewentualnym przerwaniu ciąży czy coś.............no debil po prostu!!!!!!!!!!!! Jak pomyślę, że nie poszłabym prywatnie, to po prostu mnie szlag trafia!!!!!!!!!!!! Powiem lekarce swojej, żeby mi nie dawała skierowań na USG do niego, że będę sobie chodzić prywatnie, bo nawet nie ma mowy, żeby moja noga tam stanęła raz jeszcze!!!!!!!!
- AgusiaKRK
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 49
asiekasiek napisał: Aga no teraz zrobiłaś mi smaka na maślankę z truskawakami zmiksowanymi a tu jeszcze trzeba czekać do czerwca czy nawet końca czerwca na takie pyszności
Jurada nie czekam na zaćmienie bo nawet nie wiem jakbym miała patrzeć
A i ja jestem z okolic krakowa. Gdzie chodzisz do lekarza?? Gdzie chcesz rodzić?/
asiekasiek: A z mrożonymi spróbuj zrobić! Albo dobrym blenderem albo trochę je rozmroź, nie musisz czekać do czerwca Zresztą są już truskawki w sklepach, tylko teraz to drogie i pewnie mocno nawożone, to chyba mrożonki lepsze.
Też mieszkam w Krakowie. Chcę rodzić albo z Żeromskim albo w Ujastku. Do Żeromskiego idę do szkoły rodzenia, więc jak będzie ok, to pewnie tam (i mam blisko domu).
A Wy??
kasandra: To skandal jak Cię ten lekarz potraktował! Niektórzy myślą, że są pępkami świata i zero szacunku dla pacjentek Więcej do niego nie idź, albo może Ci lekarka prowadząca poleci innego, albo idź prywatnie - masz prawo do pełnej informacji, a jemu nie wolno Cię denerwować! I dobrze sprawdzić opinie o lekarzu zanim pójdziesz znów, np. na www.znanylekarz.pl/ . Jak przeważają złe, to szukaj innego. W takich sytuacjach pocieszam się tylko, że karma wraca i do tego dziada też wróci! Zrób dla siebie dziś coś miłego, żeby poprawić nastrój, dobry humor służy nam i naszym maleństwom...
- jurada
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 174
Ja tez nie lubię tego momentu jak zaczyna robić usg i cisza, mruży oczy a ty się zastanawiaj czy wszystko ok. Dlatego ja sie pytam zawsze czy wszystko dobrze ale jeszcze nie trafiłam na takiego durnia :|
- asiekasiek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 278
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- Lidziun
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 20
- Lidziun
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 20
- kasandra9
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
A oto pierwszy zakup dla maleństwa:))))))))
na Święta )))))))))))))))
I prezent od męża na dzień kobiet, dopiero wczoraj przyszedł)))
PS. Agusia, ja to samo - kwaśneeeeeeeeee!!! + chipsy (paprykowe!!!!!) + soki (najlepiej kwaśny pomarańczowy) !!!!!!
- basiek149
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 170
poszłam dzisiaj na siusiu i przy podcieraniu zobaczyłam mega pomarańczowy gęsty śluz!!! miała któraś coś takiego kiedyś?! mój gin przyjmuje dziś od 14.00 więc będę do niego tam naparzać na telefon bo nie wiem co to jest w ogóle...
fakt, że cały czas piję wodę a dziś z rana skusiłam się na nektar pomarańcza marakuja ale to chyba nie od tego?!
- pesq
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 313
Co do szczepień - ja będę szczepiła, chciałabym tylko nie tą szczępionką "wszystko na raz" ale pojedynczo, nie wiem czy tak sie da.
Zazana - powinnyśmy jeść ok 2000 kcal
Kasandra - lekarz szkoda gadać, naprawdę brak mi słów, natomiast ubranka <3 <3 <3 coś pieknego, az mam ochote jechać i coś kupić
Ja dziś na obiad jagnięcina duszona w szybkowarze w białym winie z ziołami, bo szwagierka przywiozła mięsko z Anglii
- kasandra9
- Wylogowany
- mistrzyni słowa