BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Wrzesień 2015

9 lata 10 miesiąc temu #963481 przez Lidziun
Nie wiem dlaczego u Was tak jest ale ja nie biegami co chwile do łazienki w nocy tez nie może dlatego ze nie pije zbyt dużo a po drugie może dlatego bo mam juz rozciągnięte mięśnie brzucha po poprzednich ciazach sama nie wiem
Którąś z Was pisała cos o herbatach owocowych wyczytalam gdzieś ze takich pić nie można bo zawierają hibiskus który jest groźny ale juz nie pamiętam z jakiego powodu

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 10 miesiąc temu #963482 przez basiek149
hej hej :]
Nie mogłam się dzisiaj dobudzić... ledwo wstałam i znowu miałam ochotę się położyć...Robaczek zabiera ze mnie całą energię...
Ja dzisiaj z rana wysłałam męża do sklepu po parówki... jak wrócił już nie miałam nie ochoty :D
A co do obiadu to chodzi za mną zupa...ogórkowa albo buraczkowa i w sumie nie wiem która bardziej...

9 lata 10 miesiąc temu #963492 przez mysia5
Ja tez przed wizytą kilka dni pójdę zrobić badania,dodostałam cala kartkę badań które mam zrobić i z wynikami przyjść.
Zazanna ja też miałam taki moment ze miałam z tym problem ale po jakimś czasie przeszło , może wypij sobie jakaś herbatkę ziołowa :) to chyba nie jest nic strasznego na początku ciąży. Ale na pewno bardziej doświadczone dziewczyny wiedzą wwięcej :)

Co do herbat owocowych słyszałam że malinowych nie powinno się pić. Ja piłam sage-cytryna, mięta. Ale jeśli mają szkodzić to nie będę pic. A można pić melise albo mięte? Gdzieś czytałam ze melisa jest wskazana w ciąży :)

9 lata 10 miesiąc temu #963513 przez Angelika
25malinka- czy ja wiem czy często? Ja pierwsze badanie i pierwsza wizyte miłam 07.01 teraz drugą i kolejna mama na 04.03 czyli tak raz w miesiącu:)

Zuzanna- Ja już się zapisałam na te badania prenatalne termin mam na 18.02 . Jedni mówią, że robić drudzy, że nie, aczkolwiek ja jestem ciekawa i wolę wiedzieć:)

9 lata 10 miesiąc temu #963514 przez 25malinka
O herbatach owocowych nie wiem, ale słyszałam że nie powinno się jeść cytrusów w ciazy, chociaż ja w poprzedniej ciąży wcinalam pomarańcze i mandarynki w dużych ilosciach

9 lata 10 miesiąc temu #963516 przez Kasia888
Kochane muszę się podzielić wyjątkową chwilą z Wami. Byłam dziś u lekarza, miałam kolejne usg, widziałam maleństwo już nie jest kijaneczką tylko malutkim człowieczkiem, ma normalnie rączki, nóżki, główkę :-) niesamowite wrażenie, jak dzidziuś urósł przez te trzy tygodnie... Niezapomniana chwila :)

9 lata 10 miesiąc temu #963523 przez mysia5
Kasiu ! Gratuluje kochana :cheer: ;) na pewno cudowny widok , tylko pozazdrościć :) uśmiech pewnie nie schodził Ci z twarzy ;)

9 lata 10 miesiąc temu #963524 przez Kasia888
Myślałam, że się popłaczę.Myślałam, że znowu będzie fasolka a tu widzę normalnie człowieczka, jeszcze pielęgniarka, która siedziała obok pochwaliła, że super widać maluszka, to ja już wogóle urosłam :cheer:

9 lata 10 miesiąc temu #963526 przez asiekasiek
ale fajnie Kasia ze juz tak go widzialas:) ja mam wizytę dopiero za dwa tygodnie:) kurcze poszłam na zwolnienie i kuruje się. katar mam okropny kicham jak oszalała i mam nos obolaly:( wymiotuje oczywiście co zjem. jestem taka wyczerpana. dobrze ze mąż ma wolne to opiekuje się mna:)

9 lata 10 miesiąc temu #963528 przez Kasia888
Dobrze, że mężuś sie Tobą opiekuje, kuruj się :) . Ja nadal mam mdłości, ale paradoksalnie już wolę je mieć, bo wtedy czuje, że jestem w ciąży.

9 lata 10 miesiąc temu #963531 przez mysia5
Asiek odpoczywaj kochana i szybko wracaj do zdrówka :) taka pogoda jest beznadziejna ze nie problem Teraz być chorym.
Dobrze ze mąż się Tobą opiekuje :)

9 lata 10 miesiąc temu #963537 przez basiek149
Kasia888 super Kasia :] :] :] ja jak teraz pójdę we wt to będzie 7tydzień więc pewnie zobaczę jeszcze Kropeczkę. i mam nadzieję, że bijące serduszko :]

asiekasiek zdrówka życzę :]

9 lata 10 miesiąc temu #963538 przez Kasia888
Na pewno będziesz już widziała zalążek serduszka :)

9 lata 10 miesiąc temu #963559 przez Sylwia-89
Hej.
Ja też jestem po wizycie. U mojego maluszka też już widać nóżki i rączki :) Dzisiaj jest równo 7 tydzień od dnia ostatniej miesiączki, więc Basiek może i Ty zobaczysz coś więcej podczas wizyty. Oczywiście wszystko ok, ale lekarz dodał, że często w pierwszym trymestrze zdarzają się poronienia, więc lepiej żebym jeszcze nie mówiła koleżankom itd. (oczywiście już za późno, bo niektórzy już wiedzą). Troszkę się przestraszyłam, bo powiedział, że to, że teraz jest wszystko ok, to nie znaczy, że będzie też za 2 tygodnie... A ja czekałam jak mi powie, że już nie mam się czego obawiać, no ale cóż. Ja wierzę, że będzie dobrze :)

9 lata 10 miesiąc temu #963562 przez basiek149
Sylwia-89 ja jak pójdę we wtorek to u mnie też będzie równo 7tydzień więc faktycznie tak jak mówisz może zobaczę coś więcej niż kropeczkę :] zobaczymy :]
i pewnie, że trzeba wierzyć, że będzie dobrze. we wrześniu wszystkie rodzimy i nie ma innego wyjścia :cheer:

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia