- Otrzymane podziękowania: 249
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Wrzesień 2015
Mamusie Wrzesień 2015
- Zazanna
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Przedstawiam Wam Maluszka <3
Załącznik nie został znaleziony
Maluszek ma wg miesiączki 6 t i 4 d, a wg siebie 6 t i 2 d Ma się dobrze, serducho wali na 110, macica mięciutka jak trzeba i mocno doklejona
Niech mnie ktoś uszczypnie,bo nie wierzę
Mech głowa do góry Poniedziałek zaraz przyjdzie i będą super wieści TE myśli wyrzuć do kosza, bo maluszki ich nie lubią Dobrze, że masz blisko ginekologa, bo to faktycznie masakra z tym niekontrolowaniem ciąży na początku za granicą..
Mnie wczoraj trochę mniej piersi bolały i dziś też jakoś tak w miarę No i dziś mam mniejsze mdłości Tylko rano trochę mnie mdliło, ale mimo to zjadłam zupkę przed lekarzem i nawet mi smakowała A teraz kanapki z twarożkiem, pomidorkami koktajlowymi i cebulą -miałam straszną chęć na cebulę
Kurcze chciałabym piersią karmić chyba.. ale nie wiem sama jak to będzie. Moja przyjaciółka bardzo cierpiała na początku, mała ją "gryzła" i też zdzierała skórę.. ale potem się nauczyła, więc zawsze jest szansa
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Zazanna
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Zazanna
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mi już jest lepiej -choć też mam problem z otwieraniem lodówki..
- Sylwia-89
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 100
Zuzanna bardzo się cieszę, ze Ci się udało. Moja kolezanka ma pcos i tez martwi się, ze nie będzie mogla zajść w ciążę. Ponad rok brala jakies leki i w październiku odstawiła i dopiero w styczniu dostała miesiączkę sama z siebie. Musze jej powiedziec, ze Tobie się udało, podtrzymać ją trochę na duchu, ze jeszcze nic straconego
Asiekasiek w aptece mozna kupic jakies tabletki dla kobiet w ciąży na przeziębienie. Nie pamięta teraz nazwy, ale jak pójdziesz, to na pewno Ci cos polecą
Ja jutro wybieram się do ginekologa i tez myślę jak to będzie mimo, ze ostatnio juz widzialam serduszko. Zawsze jest jakas niepewność i stres...
- basiek149
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 170
Dzisiaj mam super humor - pomimo, że strasznie mi od wczoraj niedobrze...nawet całą noc spałam z miską przy łóżku...ale... wczoraj dowiedziałam się, że...moja siostra też jest w ciąży tak więc super bo będziemy miały Maluszki praktycznie w tym samym wieku :] to się Dziadkowie ucieszą
Sylwia-89 kilka lat mieszkałam w Poznaniu, aczkolwiek to nie jest moje rodzinne miasto. słyszałam o tym Manekinie ale szczerze mówiąc jakoś nigdy nie miałam okazji tam zajrzeć... może w końcu się uda :]
Zazanna mega gratulacje :] :] :] też nie mogę się doczekać takiego pierwszego foto mojej kruszynki :]
- Zazanna
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
W-wie też jest Manekin, polecam naleśnika ze szpinakiem... o matko jaki on jest pyszny !
Sylwia zdecydowanie jej powiedz -ja już byłam pogodzona z tym, że nigdy się nie uda.. Kochaliśmy się bez zabezpieczeń od dwóch lat i tu taka niespodzianka
A w ogóle to się nie stresuj -wszystko będzie dobrze:) Jedyne co obejrzysz to to, że maleństwo urosło
- mysia5
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 135
Witaj zazanna, gratuluję maleństwa! Piękne zdjęcie!!!
Kurcze pisałyscie chyba wwczoraj o tych bólach brzucha, że powinno ich nie być i trochę się zmartwilam, bo mnie codziennie boli brzuch :/ kurcze juz głupieje od tego wszystkiego.
Basiek bardzo fajnie na pewno będziecie sie wspierać we wszystkim
Sylwia na pewno jutrzejsza wizyta będzie udana i znowu zobaczysz malucha
- sabina
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 33
witaj zazanno witaj sliczny maluszku mysmy mieli podobnie przy pierwszym dziecku okolo 2 lat....teraz wrociclam z Polski i za pierwszym szlagiem poszlo
ja mam synka ktory ma 3 lata karmilam bardzo dlugo bo ponad 1,5 roku juz nie pamietam dokladnie bolalo na poczatku jak diabli......mialam fajny krem na brodawki sutkowe ktory mega pomogl tylko musze zapytac znajomej jak sie nazywal ....nie trzeba go bylo zmywac przed karmieniem
pozatym piersi juz tez dzis nie sa takie napuchniete ! mdlosci odrobinke lzejsze ......mam nadzieje ze szybko mina
odrzucja mnie zapachy plynow do plukania i kapsulek do prania
mysia mnie tez czesta pobolewa brzuch .....ale tak jak na okres wiec nie martwie sie zbytnio u Ciebie jak jest?
- mysia5
- Wylogowany
- rozmowna
- 25malinka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- ....
- Otrzymane podziękowania: 3
Zazanna śliczne zdjęcie
Basiek ale fajnie masz, będziecie się wzajemnie wspierały
Sylwia juz druga wizyta, ale fajnie....
Ja zjadłam na śniadanie parówki z kechupem i majonezem a teraz mi nie dobrze
- sabina
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Sylwia-89
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 100
W sumie, to 3 usg będę miala robione, bo pierwsze mialam jak zaczęłam plamic i pojechalam na Izbę przyjęć ( wtedy widziałam pęcherzyk), potem tydzień pozniej musialam sie umówić do poradni zeby sprawdzić czy wszystko ok i juz bylo widac serduszko, no a jutro to idę pierwszy raz do swojego ginekologa, którego polecila mi znajoma i on będzie prowadził ciążę. Powiem szczerze, ze za każdym razem jak jechałam z jakims problemem to mialam wrażenie, ze przeszkadzam. Nawet jak miałam to plamienie to musialam 3h czekać na Izbie. W ogóle to jest szpital ginekologiczno polozniczy w Poznaniu na Polnej i każdy patrzył na mnie jak na debila. Jakbym z byle powód przyszla. To samo było w poradni przy szpitalu, ale stwierdziłam, ze skoro place za składki to będę chodziła dopóki nie będę miała pewności, ze wszystko jest ok. Bede sie pchala drzwiami i oknami, bo tu chodzi o moje dziecko, a oni wszyscy maja gdzies dobro pacjenta. Przyjmuja masowo wszystkie kobiety, a jak nie ma się lekarza pracującego w tym szpitalu, to juz w ogóle ciezko cokolwiek zalatwic. Wszyscy sie dziwili, ze nie mam karty w tych placówkach jakby po prostu nie można bylo po raz pierwszy udać sie po pomoc. Porazka po prostu. A Wy jak odbieracie służbę zdrowia teraz w ciąży?25malinka napisał: Sylwia juz druga wizyta, ale fajnie....
- mysia5
- Wylogowany
- rozmowna
sabina napisał: mysia a kiedy masz wizyte??
Dopiero pod koniec lutego, to jeszcze trzy tygodnie praktycznie...
- sabina
- Wylogowany
- budujemy zdania
- basiek149
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 170